Complete cacao menglijn

Ongeveer twee jaar geleden opende J-Tec een kantoor in Bangkok, Thailand, en die investering werpte zijn vruchten af. Een uitmuntend voorbeeld dat het succes van J-Tec in Azië bewijst, is een project dat ze onlangs hebben verwezenlijkt voor een gerenommeerde fabrikant van cacao producten. Deze klant vroeg J-Tec een volledige menglijn te ontwerpen en te bouwen voor hun vestiging in Samutprakan, Thailand, dicht bij Bangkok. J-Tec kwam met een innovatieve oplossing voor de process uitdaging waar ze voorstonden en won uiteindelijk het project.

De menglijn bestond voornamelijk uit vier verschillende niveaus. Op het bovenste niveau heeft J-Tec verschillende weegbunkers met geïntegreerde filters geïnstalleerd gevoed door verschillende pneumatische transporten. Het eerste pneumatische transport hebben ze verbonden met een bestaande premix doseer installatie en is bedoeld voor het vervoer van één specifieke premix naar de mengtoren. Het transport wordt voorzien van product door nieuwe schroeftransporten. Om deze in de bestaande installatie te kunnen integreren heeft het bedrijf deze in zijn geheel moeten verhogen.

De tweede lijn is verbonden met een bestaand schroeftransport onder een bestaande silo. De derde lijn zorgt voor de toevoer van suiker en melkpoeder gelost uit vier bestaande FIBC stations. Omdat deze FIBC stations al worden gebruikt voor een andere menglijn moesten ook hier nieuwe schroeftransporten worden geïnstalleerd. De minimaal beschikbare ruimte onder de zakkenstorten maakte dit een hele uitdaging.

Op het tweede niveau worden de verschillende producten gedoseerd in een dubbelassige paddelmenger. Een dergelijk menger genereerd tegelijkertijd twee verschillende bewegingen, wat een homogene mix garandeert. De menger is bovendien uitgerust met een valluik waardoor het product in één keer kan worden gelost in een onderstaande hopper. Op het derde niveau zorgt een tril zeef ervoor dat er geen ongewenste materialen in het eindproduct overblijven. Een extra metaalafscheider verzekerd op zijn beurt dat er geen metaal in het product zit.

Op het laatste niveau wordt het product verzameld in vier ontvangsthoppers. Dankzij een slimme opstelling, welke het product gelijkmatig verdeeld, is een continue productstroom gegarandeerd. Om kosten te besparen en om de vooropgestelde levertermijn te respecteren, heeft J-Tec beslist om gedeeltelijk samen te werken met lokale leveranciers voor de productie van de geïnstalleerde hoppers. Al het andere materiaal is gebouwd en verscheept vanuit Europa.

 

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners