Compleet vernieuwde schottencompressor: minder energie, meer lucht

CompAir Hydrovane heeft z’n serie verticale schottencompressoren radicaal vernieuwd. Clean sheet engineering heeft belangrijke productverbeteringen gebracht, waarbij de betrouwbare eigenschappen van de verticale schottencompressoren behouden zijn gebleven. Uitgangspunt van het herontwerp was aanzienlijke energiebesparingen te realiseren.

De re-engineering is als eerste toegepast op de serie compressoren met vermogens van 4 – 7,5 kW, die de typeaanduiding HR heeft meegekregen. De grootste aanpassing is de geheel nieuwe rotor/stator unit met een grotere capaciteit, maar met lager energieverbruik, dus een hoger rendement. De compressor is uitgevoerd met een directe koppeling (geen V-snaar of tandwielen), waardoor er geen verliezen zijn. Verdere energiebesparingen zijn gerealiseerd door toepassing van de SMART SERVO, een energiebesparingssysteem dat ervoor zorgt dat er alleen stuurlucht wordt gebruikt als dat nodig is.

Evenals de andere CompAir Hydrovane schottencompressoren, is de HR-serie robuust en betrouwbaar. Door het gebruik van nieuwe olie hebben ze minder onderhoud nodig (langere standtijd). De compressoren zijn ook leverbaar als compleet persluchtstation met een persluchtvat en geïntegreerde koeldroger of als uiterst compact compressorblok voor OEM-gebruik.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners