CBR GENT (Heidelberg) kiest voor Rossi

Afgelopen april heeft onze verdeler Bogaert Transmission (LONDERZEEL in samenwerking met montage bedrijf Alfametal (AMOUGIES) een Rossi tandwielkast (grootte 450 – 125.000 Nm) uit de H-serie geplaatst. De klinkerelevator bij CBR (onderdeel van de Heidelberg cement groep), met een capaciteit van 350-400 Ton per uur, is één van de belangrijkste elementen in de productie.
 
Het monteren van de reductor vond plaats op 50 meter hoogte boven in de elevator toren. De Rossi tandwielkast en andere onderdelen, zoals motorstoel en koppelingen, werden via een kraan naar boven gebracht. Waarna de montageploeg het geheel samenbouwde en de uitlijning ervan verzorgde. Alles gebeurde binnen de geplande en afgesproken termijn zodat de productie zonder problemen kon worden opgestart.

Naar aanleiding van de oplevering van de kast op het hoofdkantoor van Rossi S.p.A. in Modena, had Jurgen Willems (Afdelingshoofd Maintenance Reliability) de mogelijkheid om niet alleen de productie eenheid in Modena te bezoeken maar ook het bewerkingscentrum in Ganaceto.

 Voornaamste redenen waarom CBR voor Rossi gekozen heeft:  

  • De uitstekende productkwaliteit van Rossi. Welke uitermate geschikt is voor heavy-duty toepassingen;
  • De professionele ondersteuning en flexibiliteit van Bogaert Transmission in samenwerking met Alfametal en Rossi BeNeLux.

De Rossi groep, met het hoofdkantoor in Modena Italië, is één van Europa ’s grootste producenten van motorreductoren, tandwielkasten en elektro motoren. Rossi levert aandrijvingen aan tal van industrieën zoals de voedingsmiddelen industrie, bulkhandling, mijnbouw, staalbouw en energiemarkt. Met een assortiment van 10 t/m 3.000.000 Newtonmeter bieden wij uitstekende oplossingen. Voor zowel serie productie als taylor made applicaties.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners