Zesde generatie Apollo Group bouwt voort op DNA familiebedrijf

0182V2 2030 300dpi web

0182V2 2030 300dpi webColumn Claudia van den Pol, Apollo Group

Met de oliebollen en de fles champagne op tafel zat ik oudejaarsdag met de hele familie in ons ouderlijk huis. Oud en nieuw is altijd een mooi moment om terug te blikken en naar de toekomst te kijken. Maar deze oud en nieuw werd voor mij uniek want per 1 januari 2016 nam ik ons familiebedrijf over. Een overname die samen met de familie is besproken en waar we uitgebreid de tijd voor genomen hebben.

Het opvolgingsproces is niet niks en vraagt om respect, openheid en eerlijkheid naar iedereen van de familie. Althans, in ons geval. Vanuit mijn kant dankbaarheid naar de familie en een enorme drive om er als zesde generatie een succes van te maken. En toen was het 12 uur…. Wat een geweldig moment!

Apollo is opgericht in 1847 door Gijsbert van den Pol. Het familiebedrijf dat startte als hoefsmederij kende vele successen en maakte een sterke groei door en ontwikkelde zich gedurende vijf generaties van smederij tot een bedrijf dat machines produceerde voor de landbouw en vervolgens de succesvolle overstap maakte naar productie van verticale transport systemen zoals spiral conveyors en bucket elevators. In 2008 is Apollo ISC toegevoegd aan de Apollo Group zodat sindsdien ook balenpersen en debalers tot het productengamma behoren. Anno 2016 zijn we gegroeid naar een internationale onderneming met vestigingen in Amerika, China en sinds kort Thailand.

Als zesde generatie Van den Pol en als vrouw in een mannenwereld run ik de onderneming natuurlijk anders dan de voorgaande generaties. Dat wil absoluut niet zeggen dat het vroeger “ fout ” was, ik heb alleen maar respect voor wat er in de vorige generaties is opgebouwd, maar natuurlijk spelen er nu andere thema’s dan eerder. De wereld verandert pijlsnel, Globalisation is voor ons een must, we kijken anders naar personeel, we veranderen onze manier van engineering en zo kan ik nog wel even doorgaan. Apollo heeft door de jaren heen veel kennis en ervaring opgebouwd. Dit is onder andere wat vorige generaties hebben overgedragen. Het is als familiebedrijf belangrijk om te weten waar je vandaan komt, dat is immers ons DNA, ik kan namelijk alleen maar voortbouwen op de stappen die de vorige generaties gezet hebben. Daarbij kijk ik nu onder andere naar het verstevigen van onze marktpositie in bestaande markten, maar richt ook ons vizier nadrukkelijk op geografische expansie en nieuwe marktsegmenten. Al met al is Apollo Group een prachtig familiebedrijf (al zeg ik het zelf) waar ik met gepaste trots op het bereikte resultaat van de vorige generaties, door ga bouwen aan een veelbelovende toekomst!

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners