Zes! nieuwe leden laatste kwartaal 2011

logo_ase

Zes! nieuwe leden in het laatste kwartaal van 2011:
A.S.E. BV / VCC BV, Donaldson, NUON, Optyl, Vlint Holding en Wissekerke Techniek BV

logo_aseA.S.E. BV / VCC BV
Sinds 2004 is de firma A.S.E. BV en hun zusterbedrijf VCC BV, gevestigd in Ooij – gemeente Nijmegen, een snelgroeiende en gecertificeerde toeleverancier en engineering- en onderhoudsfirma voor standaard afsluiters, peilglazen, reduceertoestellen, veiligheden, regelkleppen en overige industriële appendages die voornamelijk aftrek vinden in de procesindustrie. Hun roots liggen in de uiterste bereiken van de industrie, namelijk stoomtoepassingen en de cryogene techniek. Bovendien leveren zij als service aan hun klanten ook een breed pakket standaard appendages voor een grote verscheidenheid aan overige toepassingen.

De afdeling A.S.E. Repair doet onder andere onderhoud en specifieke reparaties op het gebied van electro-hydraulische REXA aandrijvingen, veiligheden en regelkleppen. De monteurs zijn getraind bij de fabrikanten en mogen afnames verrichten volgens Lloyd’s/Stoomwezen. Reparaties vinden plaats zowel op mobiele werkplaatsen op locatie als in de eigen werkplaatsen in Nijmegen en Goch (Duitsland). Op de website http://www.ase-net.eu treft u meer informatie over deze firma aan, evenals leuke informatie over de geschiedenis van o.a. stoomtoepassingen en de afsluiter. De tweede website (http://www.vccbv.eu) is op dit moment tijdelijk afgesloten wegens onderhoud.

logo_donaldsonDonaldson
Donaldson in Almere is een vooraanstaand wereldwijde leverancier van filtratiesystemen en reserveonderdelen. Sedert zijn oprichting in 1915 heeft Donaldson zich tot doel gesteld om de vraag van klanten naar filtratie-oplossingen te bevredigen door technologische vooruitgang en innoverend onderzoek en ontwikkeling. Donaldson levert aan klanten in de industriële en machinesector (ontstoffing, energie-opwekking, zuivering van perslucht, off-road uitrusting, industriële compressoren, zware vrachtwagens en lichte voertuigen).

Donaldson Company is opgericht in 1915 toen Frank Donaldson Sr. een eenvoudige uitlaatfilter installatie ontwikkelde voor de problemen van boerentractors. Aan het eind van de jaren 20 zorgden oogstbranden, veroorzaakt door vonken uit de motor, voor een uitbreiding van het assortiment: de uitlaatproducten. Het succes en de innovatie van deze agrarische uitrustingen waren de directe aanleiding voor mogelijkheden in de bouw en mijnindustrie en later de vrachtwagenindustrie. Donaldson biedt diensten en producten aan de dieselmotorindustrie en de industrie in het algemeen, inclusief luchtzuivering, persluchtzuivering en gaszuivering, energiecentrales. Ook heeft Donaldson producten voor diskdrive filtratie, off-the-road machines en vrachtwagens.
Het bedrijf heeft ca. 12.000 medewerkers, verspreid over ongeveer 30 productielocaties over de hele wereld. O.a. een uitgebreid productoverzicht treft u aan op de website http://www.donaldson.com.

logo_nuonNUON
Nuon in Amsterdam is een energieonderneming met 5.800 FTE’s die ongeveer 2,6 miljoen consumenten, bedrijven en (publieke) organisaties bedient in Nederland. Nuon produceert en levert gas, elektriciteit, warmte en koude en biedt haar klanten een breed scala van energiebesparende producten en diensten aan. Nuon streeft naar een betrouwbare, betaalbare en schone energievoorziening en wil zich onderscheiden als duurzame onderneming. Een belangrijk uitgangspunt vormt het realiseren van evenwichtige groei voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, aandeelhouders, het milieu en de maatschappij als geheel.

De moedermaatschappij van Nuon is Vattenfall AB. Vattenfall, dat 100% eigendom van de Zweedse staat is, is een van de grootste elektriciteitsproducenten en de grootste warmteproducent van Europa. In 2010 was de onderneming actief in Zweden, Denemarken, Finland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Polen en Nederland. In september 2010 bestempelde Vattenfall Zweden, Duitsland en Nederland tot de kernlanden van de nieuwe strategie. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op: http://www.nuon.com/nl

logo_optylOptyl
Optyl, gevestigd in Hoboken – België, is specialist op het gebied van stof en stofmeting, van Low Budget Stofmeting tot Broken Bag Detection , van officiële mg/Nm³ tot QAL1 metingen. Buiten het leveren van geavanceerde stofmeters en stofmetingen helpt Optyl ook bij de engineering, uitwerking, opstart, kalibratie en het onderhoud van stofmeting. De samenwerking met zowel een vooraanstaand milieulabo als een technisch ondersteunende firma zorgt voor een globale dekking van alle mogelijke problemen m.b.t. stof en stofmeting.

Trend stofmeting: voornamelijk filterbewakingsystemen. Deze analyzers geven een beeld van de stofconcentratie maar geen effectieve waarde.
Officiële stofmeting: voor uitstoten naar de omgeving. Deze analyzers geven een exacte waarde in mg/Nm³ die men kan gebruiken voor officiële rapportage.
QAL 1 stofmeting: voor alle uitstoten die vallen onder de EN-14181. Deze analyzers geven eveneens een exacte waarde in mg/Nm³ maar zijn daarenboven nog voorzien van bijkomende veiligheden en permanente logging zoals voorgeschreven in de Norm.
Kalibratie / Service stofmeting: kalibratie is noodzakelijk bij alle analyzers die een mg/Nm³ dienen te genereren. De kalibratie wordt gedaan aan de hand van een Isokinetische Test. Meer informatie en diverse presentaties over de diensten kunt u vinden op http://www.optyl.be.

logo_vlint2 Vlint Holding
Vlint is een technisch georiënteerde onderneming die zich vanuit een centrale organisatie in Almere bezighoudt met het ontwerpen, ontwikkelen, produceren en beheren van producten en diensten voor haar specifieke marktgebieden.

De strategie van Vlint is gericht op verbreding van de positie in de waardeketen van het bouw-, utiliteit- en het industriële proces. Dit betekent: niet alleen produceren, maar ook ontwikkelen, ontwerpen, vermarkten en beheren. Vanuit een sterke positie in haar deelmarkten streeft Vlint naar een goede geografische spreiding van activiteiten in de thuismarkt Nederland en West-Europa.

Met als basis een goede financiële positie en een permanent streven naar optimalisering van bedrijfsprocessen wordt de aandacht in het bijzonder gericht op competenties en vaardigheden op het gebied van:
• Toelevering aan de bouwsector, infrastructuur, betonsector, industrie en installatiebedrijven.
• Integratie van ontwerp en uitvoering.
• Ontwikkeling van serviceconcepten op het gebied van de bouw en de onderhoudssector.

Vlint is een hecht samenwerkende groep van bedrijven. De werkmaatschappijen functioneren als zelfstandige ondernemingen binnen hun eigen marktgebieden in de clusters bouw, filtratie, solids handling, technisch textiel, en technische dienstverlening. De Vlint Holding bestaat uit de dochterondernemingen Nedfilter, Vilton, Vilton Services Viltex, Viservo, Insolids, Climexx en Viltalis. Deze zelfstandige bedrijven hebben dezelfde (technische) wortels maar ieder een herkenbaar gezicht. Voor een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheden verwijzen wij u naar http://www.vlint.eu.

logo_wissekerkeWissekerke Techniek BV
Wissekerke Techniek BV uit Stellendam komt voort uit het vroegere Technische Handels- en Adviesbureau Wissekerke BV, zoals eerder gevestigd onder de rook van Rotterdam in Rhoon. Na het samenvoegen van Wissekerke Pneumatische Transport BV is één naam Wissekerke Techniek BV ontstaan. Half jaren ’80 is Wissekerke een nauw samenwerkingsverband aangegaan met Clyde Materials Handling (destijds Simon-Macawber), de wereldleider op het gebied van pneumatische transportinstallaties en overige systemen in de stortgoedtechniek.  Vanuit deze positie werd een projectteam opgezet onder de naam Wissekerke Techniek BV. Het team, geformeerd uit specialisten uit de stortgoedsector, zocht naar klantspecifieke oplossingen voor transportproblemen. Niet alleen pneumatisch transport werd hierbij onder de loep genomen, ook andere vormen van transport. Van hieruit is Wissekerke Techniek BV een samenwerking aangegaan met Sicon-Roulunds: leverancier van gesloten transportbanden.

Van oudsher is Wissekerke Techniek BV een vertrouwd adres voor het ontwikkelen en bouwen van speciaal gereedschappen voor de professionele industriële sector en heeft naast de stortgoedtechniek een samenwerking met verschillende topleveranciers op het gebied van garage en werkplaatsuitrustingen, gereedschappen (moment, hydraulisch en pneumatisch) en hijs- en heftechnieken. Neemt u gerust een kijkje op de website: http://www.wissekerke.nl/

 

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners