Zes! nieuwe leden in het derde kwartaal

logo_arthur dlittle

Hoewel velen de zomer door het teleurstellend weer als ‘slecht’ ervaren, heeft de vereniging daarintegen juist in deze periode een groei en bloei doorgemaakt. Zes! bedrijven namen deze zomer een prima beslissing: zij werden lid van de Machevo & Bulk Vereniging! Wij heten onderstaande nieuwe leden van harte welkom en zullen hen wellicht op een van onze aanstaande evenementen kunnen verwelkomen om nader kennis te maken.

  • Arthur D. Little
  • Egemin BV
  • GEA Westfalia Separator Nederland
  • Geldof Metaalconstructie nv
  • Gronfa Procestechniek B.V.
  • Habasit Netherlands B.V.

Arthur D. Little
logo_arthur dlittleIn juni 2011 bestond strategy en management consulting firma Arthur D. Little maar liefst 125 jaar. Arthur D. Little, opgericht in 1886 door Arthur Dehon Little, is hiermee ‘s werelds oudste adviesbureau. De consultancy firma vierde zijn 125e verjaardag met de lancering van een interactieve website (http://www.adlittle.com); deze staat stil bij de geschiedenis van het bedrijf en haar meest prominente onderzoek en denkwerk.

In het afgelopen decennia heeft Arthur D. Little een indrukwekkende trackrecord opgebouwd op de gebieden strategie-, technologie- en innovatiemanagement. De firma heeft bijvoorbeeld meegewerkt aan de eerste menselijke maanlanding, ondersteunde het opzetten van de NASDAQ-beurs en voltooide duizenden strategische projecten op C-niveau.

Arthur D. Little levert adviesdiensten op het snijvlak van strategie-, technologie- en innovatiemanagement. Het bedrijf focust zich op innovatiegedreven industrieën, zoals Automotive & Manufacturing; Energy & Utilities; en Telecommunications, Media & Electronics. Arthur D. Little Nederland heeft op dit moment 25 consultants in dienst en is gevestigd in Amsterdam.

Egemin BV
logo_egeminElectricité Générale pour la Marine et l’Industrie (Egemin) ontstond in 1947 aan de Sint-Pietersvliet in Antwerpen, België. Het bedrijf was gespecialiseerd in herstellingen aan scheepselektriciteit. Het tegenwoordige Egemin Automation opereert internationaal vanuit de hoofdzetel in Zwijndrecht, België, en heeft diverse vestigingen verspreid over Europa, Noord-Amerika en Azië en telt in totaal ongeveer 550 medewerkers. De Nederlandse vestiging Egemin BV levert vanuit Gorinchem geavanceerde industriële automatiseringsoplossingen aan klanten om hen een competitief voordeel te bieden. Zij leveren professioneel industrieel advies, duurzame projectoplossingen en betrouwbare onderhoudsdiensten & lifecycle services.

Zij benaderen de markt vanuit vier divisies, elk met een specifieke focus:

  • Handling Automation (automatisering van interne logistiek en goederenbehandeling),
  • Life Sciences (validatie, compliance en automatisering voor de life sciences industrie),
  • Process Automation (procesautomatisering voor de voeding, olie en gas, nutssector en chemische industrie)
  • Infra Automation (automatisering van bruggen, sluizen, tunnels, stuwen en pompgemalen).

Egemin Automation heeft een grondige kennis van productieprocessen, markttrends en de concrete toepassing van technologie voor de branches voeding en dranken, chemie en petrochemie, tank terminals en energie. Kijkt u ook eens op de website: http://www.egeminautomation.com/

GEA Westfalia Separator Nederland
logo_gea westfaliaGEA Westfalia Separator Nederland, gevestigd in Cuijk, ontwikkelt al sinds 1987 mechanische scheidingsoplossingen voor de Nederlandse procesindustrie. Ze leveren niet alleen machines, maar ook advies, originele reserveonderdelen en service.

GEA Westfalia Separator is een organisatie die wereldwijd leidend is in centrifugale scheidingstechnologie. GEA Westfalia Separator Nederland is namelijk een dochteronderneming van het Duitse GEA Westfalia Separator Group GmbH, een innovatieve organisatie met ruim 115 jaar ervaring, die actief is in meer dan zestig landen.  Het moederbedrijf maakt op haar beurt weer deel uit van de internationale, beursgenoteerde GEA Group. Met ruim 20.000 medewerkers en een omzet van ca. 5 miljard euro is deze groep een van ’s werelds grootste leveranciers van procestechnologie. Via GEA Westfalia Separator Nederland heeft men dus toegang tot een wereldwijd opererend netwerk van technologiebedrijven.

Bij de “Best Innovators 2010/11” awards op 10 juni op het Duitse federale ministerie van Economie en Technologie in Berlijn, is GEA Group geëerd als mechanisch engineering bedrijf met het meest succesvolle en duurzame innovatiemanagement in Duitsland. GEA Westfalia Separator Nederland B.V. is op 30 juni jl. door Bureau Veritas gecertificeerd volgens de VCA Petrochemie 2008/5.1 GEA Westfalia Separator was al vele jaren gecertificeerd volgens de ISO 9001-2008, ISO 14001:2004 en VCA** norm. Zie ook: http://netherlands.westfalia-separator.com

Geldof Metaalconstructie nv

logo_geldofGeldof Metaalconstructie nv uit Harelbeke (België)  is een wereldwijde, toonaangevende leverancier van industriële componenten en totaal projecten voor het opslaan, verhandelen en verwerken van vaste stoffen, vloeistoffen en gassen. Ze ontwerpen en maken metalen onderdelen voor droogopslag, tanks, drukvaten en bijzondere projecten.

Geïntegreerd projectbeheer vormt de kern van de onderneming, waarbij staal de basis is van alle realisaties. Geldof is actief in de meest uiteenlopende industrieën met een brede waaier aan projecten in energie, milieu, aardolie en aardgas, chemie, biochemie en petrochemie, metaalbewerking, mijnbouw, bulkvoeding, enz. Daarbij handelt Geldof met gereputeerde klanten in Europa en de rest van de wereld.

Ze stellen zichzelf hoge doelen en slagen daarin door een klant- en resultaatgerichte aanpak. De focus ligt op op veiligheid, duurzaamheid, kwaliteit, betrokkenheid en teamspirit. Om deze doelstellingen te realiseren biedt men aan iedereen kansen, o.a. masters in de ingenieurswetenschappen en industrieel ingenieurs mechanica, elektromechanica, materiaal- en wertuigkunde, bouwkunde enz. We create, we commit, we act, we care, “We” includes “You”.
Kijkt u ook eens op de website: hppt://www.geldof.be

Gronfa Procestechniek B.V.
logo_gronfaGronfa Procestechniek B.V. is al meer dan 60 jaar een Zutphense fabrikant van specialistische apparatuur op het gebied van mengen en roeren, dispergeren, homogeniseren en vermalen, doseren en afvullen en poeders oplossen. Dit voor dun vloeibare tot hoog visceuse en pasteuze producten. Vanuit basis-componenten fabriceert Gronfa de klantspecifieke oplossing en installeert deze indien gewenst.

Gronfa biedt een gedegen service en productspecifiek onderhoud, waarbij een vorm van een preventief onderhoudscontract tot de mogelijkheden behoort.
Gronfa is actief in de volgende industrieën: levensmiddelenindustrie (onder andere in de sectoren: zuivel, snacks, soepen, sauzen en dressings en notenverwerkende industrie), petfood, farmacie, cosmetica, chemie (onder andere in de sectoren: was-, zeep- en reinigingsmiddelen, basischemie, kleur-, geur- en smaakstoffen en verfindustrie), petrochemie, waterzuivering en biotechnologie. Meer informatie treft u aan op: http://www.gronfa.com

Habasit Netherlands
logo_habasitHabasit Netherlands B.V., in Nederland gevestigd in Nijkerk, is wereldwijd marktleider in de transport- en procesbanden industrie. Het bedrijf is opgericht in 1946 en heeft wereldwijd 3.500 werknemers en dealers verspreid over zo’n 70 landen. Het assortiment bestaat uit transportbanden, kunststof schakelbanden, aandrijfriemen, tandriemen, kettingen, motorreductoren en tandwielkasten. Habasit verleent advies en service via meer dan 38 dochterondernemingen over de gehele wereld. Elke vestiging heeft eigen voorraad, fabricage, assemblage en service faciliteiten. Vanuit 17 ultra moderne productiefabrieken over de gehele wereld garanderen zij hun klanten dat de orders altijd op tijd geleverd kunnen worden. Jaarlijks leveren zij meer dan 4 miljoen m2 transportbanden.

De nieuwste innovatie van Habasit voor de voedingsmiddelenindustrie is de Cleandrive® positief aangedreven transportband. Deze transportbanden zijn speciaal ontworpen voor natte toepassingen waarbij hygiëne kritisch is, zoals bij de verwerking van vlees, kip, vis, aardappel, deeg en groenten en fruit. Meer informatie over de producten en diensten treft u aan op http://www.habasit.nl/.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners