Alle stands op Industrial Processing maken kans op de Hartong Trofee

Het bedrijf met de beste standpresentatie op de beurs ‘Industrial Processing’ in de Jaarbeurs Utrecht krijgt op woensdag 28 september 2022 door de Machevo & Bulk Vereniging de Hartong Trofee uitgereikt. Een deskundige jury onderwerpt alle stands op de tweede beursdag aan een kritische beoordeling en reikt deze prestigieuze prijs uit om 17.00 uur op Machevo Hotspots in hal 8 van Jaarbeurs. Wie gaat er dit jaar met de felbegeerde trofee naar huis?

Jury
Een deskundige jury beoordeelt alle stands op de tweede beursdag en doet dit ‘incognito’. Deze editie nemen zitting in de jury:

– Richard Boelens (Juryvoorzitter), eXpo eXpert
– Willemijn de Groot, Senior Projectmanager Beurzen, namens FHI
– Cynthia Meijer, verenigingsmanager Machevo & Bulk Vereniging

De Hartong Trofee is al decennialang een begrip tijdens Industrial Processing. In 1983 werd de prijs voor het eerst uitgereikt. In 39 jaar is er heel veel veranderd op het gebied van communicatie en beurspresentatie.

Juryvoorzitter Richard Boelens kijkt met zijn jarenlange ervaring in de standbouw uit naar het beoordelen van alle stands: “Ik vind het bijzonder om de rol van juryvoorzitter te vervullen voor de keuze en uitreiking van deze prestigieuze award en wil daar mijn 25 jaar ervaring in de standbouw graag op loslaten. Speerpunten voor mij zijn: Uitstraling, effectiviteit, duurzaamheid (hergebruik) en klantcontact. Uiteindelijk neem je deel aan een beurs met een doelstelling en een stand is een middel om de doelstelling te bereiken. Als dat wordt bereikt dan is het een goede stand/beurs geweest. Dit zit hem vaak niet alleen in “pracht en praal” maar een combinatie van een goede voorbereiding en uitvoering op de beurs zelf.”

De criteria
Met betrekking tot de beoordeling en evaluatie van presentaties op de beursvloer zal de jury o.a. letten op:

Presentatie
Is de stand onderscheidend ten opzichte van andere deelnemers? Is de stand zodanig ingericht dat het voor de bezoeker overzichtelijk en duidelijk is wat de exposant aanbiedt? Heeft de stand ‘stopkracht’?

Communicatie
Wordt de bezoeker gegrepen door het acteren van de stand bemanning? Is het in één oogopslag duidelijk om welk product of om welke dienst het hier gaat?

Passie
In hoeverre is de standbemanning bekend met het concept en de boodschap van het bedrijf dat zij vertegenwoordigen? Identificeren zij zich met hun organisatie? Is het personeel pro-actief?

Creativiteit
Slaagt de stand erin om extra aandacht te trekken? Hoe is het design?

Geschiedenis
De Hartong Trofee is een initiatief van de Machevo & Bulk Vereniging en wordt al sinds 1983 uitgereikt aan het bedrijf met de beste standpresentatie. De wisseltrofee is genoemd naar wijlen de heer lr. F.L. Hartong, voorzitter van de Vereniging Machevo en grondlegger van de toenmalige Machevo beurs (tegenwoordig georganiseerd door FHI als Industrial Processing wat één van de vijf werelden is van World of Technology & Science – WoTS). De wisseltrofee is een kunstwerk ontworpen door de overleden beeldend kunstenaar Nico van Lierop.

IMG 9824 webVorige winnaars
1983 Puripher
1986 Eriks
1989 Loggers
1992 Hoek Loos
1995 Alfa Laval
1998 Eriks
2000 E&R
2002 Tetrapak
2004 Tyco Valves
2006 Alfa Laval
2008 Van Beek
2010 Pomp NL & Mahle Industrial Filtration
2012 Flowcomm Benelux
2014 Jongia Mixing Technology
2016 Verder B.V.
2019 Typhoon Roertechniek B.V.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners