Wie verdient de publieksprijs volgens u?

cid 9AB29739F22B4F529BCB02A0F7A0C347meijecHP

cid 9AB29739F22B4F529BCB02A0F7A0C347meijecHPDe Proces Innovatie Prijs (PIP) is een erkenning voor innovatieve producten en oplossingen binnen de procesindustrie en is een initiatief van de Machevo & Bulk Vereniging en beursorganisator Jaarbeurs. Deze prijs bestaat uit twee awards, namelijk de Vakprijs en de Publieksprijs. De jury stelt voor beide awards de nominaties vast. Op dinsdag 30 september 2014, de eerste dag van de vakbeurs Industrial Processing, wordt bekend gemaakt welk bedrijf is uitgeroepen tot winnaar van de Vakprijs en welk bedrijf de Publieksprijs heeft gewonnen. U kunt aangeven wie volgens u de publieksprijs verdient door uw stem uit te brengen. Klik hier voor: Het stemformulier.

Machevo leden genomineerd voor de publieksprijs
3716-afbTetra Pak Processing Systems B.V.: CoAguLite sensor voor optimale wrongelkwaliteit
De CoAguLite sensor bepaalt het moment van het snijden van de gestremde melk, zodat alle opvolgende batches worden gesneden met dezelfde wrongelkwaliteit. De bepaling vindt plaats door middel van een uitgebreid ontwikkeld en bestudeerd algoritme die het laserreflectie-signaal van de CoAguLite verwerkt naar het gewenste tijdstip van beginnen met het snijden van de gestremde melk.

De toepassing van deze sensor maakt het mogelijk, om onafhankelijk van operators en kaasmakers, altijd dezelfde wrongelkwaliteit te verkrijgen en tevens 100% van alle batches te controleren op stremming. In de hunkering naar steeds lagere standaarddeviaties in het moderne kaasproductieproces, geeft deze beschikbare CoAguLite inzicht in het stremproces en kan de procesbeheersing aanzienlijk worden verhoogd.

Lees verder>

3718-afbTetra Pak Processing Systems B.V.: TetraPak introduceert Tetra Therm® Aseptic Flex
Tetra Pak lanceert een nieuwe versie van de Tetra Therm® Aseptic Flex, de continue aseptische verwerkingsunit voor indirecte UHT-behandeling van zuivel en andere levensmiddelen. Deze nieuwste versie van de bekende unit bevat een aantal innovaties en verbeteringen waardoor de efficiëntie toeneemt, kosten afnemen en de milieu-impact tot een minimum wordt beperkt.
 
Een van die innovaties is IntelliCIP, een door een sensor bewaakte CIP-oplossing (Clean-in-Place) waarmee reiniging niet wordt uitgevoerd op vooraf ingestelde tijden, maar wanneer deze daadwerkelijk nodig is. Hierdoor neemt de beschikbare productietijd van de machine aanzienlijk toe. Verder zijn ook de pre-sterilisatie- (wanneer het aseptische gebied wordt gesteriliseerd) en slaapfase (wanneer de werking wordt onderbroken) gewijzigd. Door deze wijzigingen kunnen de homogenisator en ontluchter worden overgeslagen en gestopt, waardoor de zuigerafdichting in de homogenisator maar liefst drie keer langer meegaat tijdens de pre-sterilisatie en het energie- en waterverbruik maar liefst 80% afnemen in de slaapfase. Daarnaast zorgt een gesloten koelmiddelsysteem in de ontluchter dat het waterverbruik met 5.500 liter daalt in de unit van 15.000 liter/u.

Lees verder>

Op wie stemt u?

 • Pathema B.V., Innovatie van Pathema verduurzaamt watergebruik in industrie
  De IVG-C (Industrial Vortex Generator – Circulation) CoolWater technologie is een totaaloplossing om koelwater volledig vrij van chemicaliën te beheersen en recyclen. Het product combineert alle technieken nodig om een koeltoren of verdampingscondensor op watergebied duurzaam te exploiteren.
 • Schubert & Salzer Benelux, Motor-ventielaandrijving voor optimale nauwkeurigheid en snelheid
  Gemotoriseerde regelventielen hebben vaak slechts een geringe regelsnelheid en een vrij grote hysterese, wat ze voor veel regeltaken ongeschikt maakt. Daarom worden vaak regelkleppen toegepast met elektropneumatische klepstandstellers omwille van hun hoge regelsnelheid en goede resolutie van de ventielstand, twee voorwaarden voor het bereiken van een bevredigende regelprecisie.
 • Tetra Pak Processing Systems B.V., CoAguLite sensor voor optimale wrongelkwaliteit
  Nieuwe indirecte UHT-oplossing vergroot efficiëntie, verlaagt kosten en verkleint impact op milieu De CoAguLite sensor bepaalt het moment van het snijden van de gestremde melk, zodat alle opvolgende batches worden gesneden met dezelfde wrongelkwaliteit.
 • Tetra Pak Processing Systems B.V., TetraPak introduceert Tetra Therm® Aseptic Flex
  Nieuwe indirecte UHT-oplossing vergroot efficiëntie, verlaagt kosten en verkleint impact op milieu. Vandaag lanceren we een nieuwe versie van de Tetra Therm® Aseptic Flex, de continue aseptische verwerkingsunit voor indirecte UHT-behandeling van zuivel en andere levensmiddelen.

Breng uw stem uit voor de Publieksprijs
Dit jaar zijn er maar liefst 23 inzendingen binnengekomen voor de Proces Innovatie Prijs 2014. De onafhankelijke vakjury heeft de inzendingen beoordeeld aan de hand van de gestelde criteria op het gebied van innovativiteit, de toegevoegde waarde voor de gebruiker, het business potential en overige voordelen als milieu, gezondheid & veiligheid.

Bovenstaande genomineerden maken naast de Publieksprijs ook kans op het winnen van de Vakprijs. Door middel van een online stemming bepaalt u, samen met het publiek, welke inzending volgens u de Publieksprijs verdient.

Machevo leden bekroond tot Innovator 2014

 • cid C7B9DB0CA4604A619544FE5D5A68D835meijecHPINADCO Moisture Measurement B.V., Lancering van innovatieve Moisture Management Technology
  INADCO Moisture Measurement BV gevestigd in Eersel, Nederland lanceert hun innovatieve Moisturemeter II tijdens de Industrial Processing 2014, die loopt van 30 september tot en met 3 oktober. De Moisturemeter II, waarvoor een patent is aangevraagd, zal de gebruikers de mogelijkheid geven om continu in productstromen te meten. Lees verder>
 • Quality2Process B.V., Innovatief inline meetsysteem voor vloeistofapplicaties zuivelindustrie
  De Milk-Inspector van J&M Analytik AG is een innovatief inline meetsysteem speciaal ontwikkeld voor een snelle en nauwkeurige inline analyse op percentage vet, eiwit en droge stof van vloeistofapplicaties in de zuivelindustrie. Lees verder>
 • Tetra Pak Processing Systems B.V., Wei microfiltratie met SW organische membranen
  Verwijdering van gedenatureerde weiproteïnen, vet en bacteriën met SW organische membraan elementen Het gebruik van SW-elementen voor microfiltratie (organisch membraan) voor de verwerking van WPC 35, maakt het mogelijk om in hetzelfde proces natuurlijke weiproteïnen (permeaat) te fractioneren en vet en bacteriën (retentaat) te concentreren. Lees verder>
 • Van Beek B.V., Optimale hygiëne bij schroeftransport met SpeedClean
  De hygiënenormen worden voortdurend aangescherpt voor de farmacie, cosmetica en vlees- en voedselverwerkende industrie. Het reinigen van machines heeft prioriteit om te kunnen voldoen aan alle strenge hygiënische en aseptische eisen. Continu en zorgvuldig streeft men naar een hogere snelheid in reiniging om kosten en claims te besparen. Het `SpeedClean` concept biedt hierbij uitkomst! Lees verder>
Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners