Wat vond DSIV van ons evenement Machevo Connect?

Jochen Baumgartner web01

Jochen Baumgartner web01Onze voorzitter Tom Pruymboom schreef het al in zijn column Lessen van die Heimat: van onze Oosterburen kunnen we veel leren als het om het organiseren van beurzen en evenementen gaat. Daarom vroegen we Jochen Baumgartner van onze partner DSIV hoe Machevo Connect hem was bevallen. Tot onze verrassing bleek dat hij juist vond dat zij van ons kunnen leren, en hij ziet ook cultuurverschillen tussen Nederland en Duitsland.

Hoe is Machevo Connect 2016 u bevallen?
“Het was zeer goed georganiseerd en het evenement is mij prima bevallen. De sfeer was zeer levendig en er waren veel leden. Ik heb contact gelegd met verschillende leden en interessante gesprekken gehad. Onze jaarlijkse ledenbijeenkomst in Duitsland is een stuk formeler en plichtmatiger en daar komt maar een klein deel van de leden opdagen.

We zijn bij wet verplicht om bepaalde onderwerpen aan bod te laten komen en dat geeft al snel het idee dat je er niet aan kunt ontkomen om het zo formeel te organiseren. Maar nu heb ik gezien dat het ook anders kan. Wellicht gaan wij onze volgende ledenbijeenkomst ook meer in Machevo-stijl organiseren.

Momenteel organiseren wij andere evenementen waar onze leden elkaar kunnen ontmoeten en netwerken zoals het zomerfestival met barbecue, de leadership meetings, excursies en bijeenkomsten over technische onderwerpen. Maar dit kan natuurlijk ook een prima netwerkmoment zijn.”

Welke onderdelen van onze ledenkomst bevielen dan zo goed?
“Het was een goed idee om een ervaren presentator (Art Rooijakkers) en een bekende spreker (Adjiedj Bakas) uit te nodigen. Ik was gefascineerd door de woorden van Bakas over de toekomst van onze industrie. Ook vond ik BuzzMaster een geweldige toevoeging voor dit evenement.”

Zijn er zaken die u anders zou hebben aangepakt als dit uw evenement was geweest?
“Het enige dat mij opvalt, is dat de tijd om elkaar echt te leren kennen erg kort is. Dit was ook zo bij het bezoek aan het Feed Design Lab en Vitelia Voeders. Ik had verwacht dat mensen na afloop nog samen naar een restaurant of een bar zouden gaan om de avond af te sluiten. Onze evenementen duren normaal tot 22.00 uur.

We willen juist dat mensen langer blijven en met elkaar in gesprek gaan. Als je samen nog wat gaat eten ontstaat een situatie waar je beter contact met elkaar kunt leggen. Om iemand beter te leren kennen heb je meer dan een uurtje borrelen nodig. We zien dat je dan ook betere resultaten krijgt: mensen leggen beter contact, winnen elkaars vertrouwen en dat resulteert dan weer in beter zaken doen.

Toen ik bij Machevo Connect zag dat veel mensen op het eind al snel weg gingen vroeg ik ook: waar gaan jullie heen? Ze vertelden mij dat ze naar huis gingen omdat het etenstijd was. Dat verbaasde mij. Misschien komt dat verschil met Duitsland doordat de afstanden hier zo anders zijn. Vrijwel iedereen is binnen anderhalf uur thuis. In Duitsland is het veel normaler om na een bijeenkomst in een hotel te overnachten omdat je regelmatig 5 uur of meer moet rijden voordat je thuis bent. Als je dan toch daar bent, kun je die tijd ook benutten om elkaar beter te leren kennen.”

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners