Voorblijven door (onder)zoeken, investeren en luisteren

Andrea van Loon Marketing Executive Filcoflex web

Andrea van Loon Marketing Executive Filcoflex webColumn Andrea van Loon, Marketing Executive Filcoflex B.V.

Als mensen mij op een feestje vragen wat ik doe voor werk zie ik na vijf woorden steevast de blik in hun ogen veranderen naar een glazige uitdrukking. Werken voor een producent van manchetten en compensatoren is niet iets wat bij de gemiddelde mens een vorm van herkenning oproept.

Toch hebben juist wij binnen onze tak van industrie zo’n grote invloed op het alledaagse leven. Voor ik ’s morgens op mijn werk arriveer, kom ik al een handvol producten en toepassingen tegen waar wij als bedrijf aan bijgedragen hebben met het leveren van onze producten.

Als ik wat meer in detail treed over de toepassingen van onze producten zijn er tegenwoordig steeds meer mensen die begrijpen waar we mee te maken hebben. De consument wordt immers steeds wijzer. Men wil weten waar dingen vandaan komen, hoe ze gemaakt worden en waarmee om zeker te weten dat het een goede keuze betreft.

Dit is iets wat we ook terugzien binnen de branche. Eisen worden strenger, vanuit de vraag van de consument, maar ook vanuit overheden en daardoor voor de klant. Klanten zijn op voorhand steeds beter geïnformeerd over mogelijkheden, dus hoeven we steeds minder uit te leggen en krijgen we steeds specifiekere vragen.

Als experts is het onze taak om de klant te adviseren over nieuwe ontwikkelingen: op product niveau, maar ook wat betreft keurmerken en wetgevingen.

Om als expert te blijven fungeren is het dan ook belangrijk om steeds een stapje voor te blijven en te investeren in kennis, onderzoek en altijd op zoek te zijn naar nieuwe mogelijkheden – en waar deze ontbreken buiten de box te denken en deze zelf te creëren.

Zo is Filcoflex ooit tot stand gekomen, vanuit de vraag naar een betere oplossing in de voedingsmiddelenindustrie is een product ontworpen dat vervolgens een eigen leven is gaan leiden. Een leven waarin eerder ongebruikte productietechnieken worden toegepast en kwaliteit kan worden gegarandeerd door het uitvoeren van tests en behalen van keurmerken en internationale certificeringen.

Een open communicatiebeleid staat hierbij centraal; door te luisteren naar elkaar kan uiteindelijk altijd de beste oplossing worden gevonden, omdat zo beide partijen het meeste van elkaar leren.

Zo kunnen we ook leren van elkaar, als collega’s. Het is uiteindelijk ons gezamenlijk doel om het beste en veiligste product mogelijk te maken voor de consument. Aan het eind van de dag, als we thuiskomen; behoren wij daar immers zelf ook toe.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners