Vijf nieuwe leden in het tweede kwartaal

cid 5b78ca1848624f41990f30652653f9a5meijechp

In het tweede kwartaal mogen we maar liefst vijf nieuwe leden van harte welkom heten! Wij stellen aan u voor: Formula Air B.V. uit Beek en Donk, HEINKEL Processing Technology GmbH uit Besigheim, Solids Instruments uit Breda, Stöbich Fire Protection uit Wormerveer en V.A.V. Aandrijvingen B.V. uit Katwijk. Wij zijn verheugd om deze nieuwe leden aan u voor te stellen en wensen hen een prettige samenwerking toe binnen onze vereniging.

cid 5b78ca1848624f41990f30652653f9a5meijechpFormula Air B.V.
Martin van Zetten, managing director van Formula Air B.V., kende de vereniging al jaren door de beurs Industrial Processing. Toen hij de nieuwsbrief van de vereniging onder ogen kreeg, was dat voor hem de aanleiding om lidmaatschap niet langer uit te stellen en meldde zich direct aan. Formula Air BV is totaalleverancier van luchttechnische componenten in de industrie. De procesindustrie is voor Formula Air B.V. dan ook een belangrijk marktsegment. “Wij willen graag gebruik maken van het netwerk van Machevo en in contact komen met potentiële klanten. Ook is de informatie uit de branche, die de vereniging met regelmaat aan de leden verstrekt, erg bruikbaar”, aldus Martin van Zetten.

Formula Air B.V. is een internationale organisatie die zich, in samenwerking met hun klanten, specialiseert in oplossingen voor industriële stofafzuiging- en ventilatie. Met de juiste kennis, gebruiksklare technieken en innovaties, richten zij zich op de luchtkwaliteit van woon- en werkomgeving. Het bedrijf werkt vanuit verkoopkantoren in Nederland, België, Frankrijk, Litouwen en Vietnam. Dankzij een goed samenspel tussen productie en logistiek, garandeert Formula Air B.V. haar klant een kosten efficiënte productie gecombineerd met een snelle en complete levering. Martin van Zetten zegt hierover: “Onze slogan is ‘supporting your performance’, ofwel onze klanten ontzorgen zodat zij zich kunnen richten tot hun core-business.” Meer informatie over Formulia Air kunt u vinden op de website www.formula-air.com/nl/.

logoSolids Instruments
Voor directeur eigenaar Naud Luijerink is Machevo & Bulk een bekende vereniging waar hij via voorgaande werkgevers (Siemens, Milltronics en Thermo Scientific) al jaren het belang van kent. Het lidmaatschap ziet hij als een goed podium voor Solids Instruments om in contact te komen en te blijven met de machinebouw. Naud Luijerink is hij lid geworden met zijn eigen bedrijf Solids Instruments, een jonge proactieve technische handels firma met veel specialistische ervaring in het meten van droge stoffen. Naud vertelt: “De aanleiding om lid te worden van de Machevo & Bulk Vereniging is de combinatie van het oprichten van een eigen zaak en de verjonging van het bestuur van de vereniging. Met dit lidmaatschap hopen we informatie en nieuws te kunnen vergaren en nieuwe contacten op te doen, ook via de beurzen.”

Solids Instruments richt zich op de verkoop en advisering van weegoplossingen en innovatieve detectiemethodes voor de droge stoffen verwerking. De afnemers bestaan vooral uit machinebouwers, die aan de productiebedrijven installaties leveren om de processen te optimaliseren. De producten en oplossingen die Solids Instruments aanbiedt, zijn van de hoogste kwaliteit en uniek in de zin van ROI. De toepassingen  hebben daadwerkelijk een toegevoegde waarde. De oplossingen bestaan uit: Onderhoudsvrije gepatenteerde in line centripetaalweger, met een nauwkeurigheid van < 0,5 %, waarvoor momenteel de OIML aanvraag loopt. RVS bandweegsysteem met een onderhoudsvrije, schokbestendige krachtopnemer. Flow schakelaars en meters voor pneumatisch transport. Digitale schokproef krachtopnemers en gebruiksvriendelijke silo weegoplossingen met 5 jaar garantie. Plug & Play niveauschakelaars en vochtmetingen voor industriële toepassingen. Uniek is de akoestische reiniger voor silo’s, filters  als instrument ter voorkoming van brugvorming in bunkers. Vanzelfsprekend zijn alle producten ATEX gecertificeerd. Meer informatie over het bedrijf evenals het productenoverzicht is te vinden op  www.solidsinstruments.nl

Stöbich B.V.
sto logoenglischEelko ten Wolde, directeur van Stöbich B.V. Wormerveer, kwam in aanraking met Machevo toen hij via Google op zoek was naar leveranciers van pneumatisch buistransport. Stöbich levert transportbandafsluitingen voor rollenbanen, bandtransporteurs, buistransport, schroeftransport, kettingtransporteurs en hangbanen  compleet met besturingen en noodstroomvoorzieningen die projectspecifiek worden voorzien van alle benodigde veiligheidsvoorzieningen. Verder plannen zij de gehele systeemintegratie. Eelko ten Wolde zegt hierover: “Onze producten worden wereldwijd toegepast in de industrie, maar nauwelijks in Nederland omdat deze onbekend zijn bij leveranciers en overheden met de regelgeving. Via het netwerk van Machevo willen wij de leden bekend maken met onze producten zodat ook zij hun klanten beter kunnen adviseren. Hierdoor kunnen we samen een bijdrage leveren aan de veiligheid van personen en (kostbare) goederen”.

Innovatie is sinds de oprichting altijd de drijvende kracht achter de snel groeiende onderneming gebleven: vandaag de dag staat de teller op maar liefst 12 wereldprimeurs en 104 patenten. Stöbich telt wereldwijd 56 vestigingen, met bijna 600 medewerkers. De jongste vestiging van Stöbich bevindt zich in Nederland en is gestart op 1 juni 2012. Gesteund door de draagkracht en ervaring van het moederbedrijf realiseerde Stöbich B.V. al in het eerste halfjaar van haar bestaan een aantal zeer interessante projecten o.a. met van Riet in Zwitserland, Unilever Rotterdam en met Krones en een zeer speciale brandvertragende afsluiting voor een schroeftransporteur voor RWE Power in Eemshaven. “Wij hopen via Machevo ons zakelijk netwerk uit te kunnen breiden en onderling business opportunities en kennis uit te wisselen”,  aldus Eelko ten Wolde. Meer informatie over Stöbich B.V., vindt u op www.stoebich.nl.

vav-log-blauw2V.A.V. Aandrijvingen B.V.
Emiel Schoutsen, directeur eigenaar van V.A.V. Aandrijvingen B.V., kent Machevo nog als deelnemer aan de beurs in Utrecht. Dit jaar ontdekte hij het Machevo Collectief op de beurs Powtech in Nürnberg en besloot om lid te worden van Machevo. Emiel vertelt: “Machevo is een vereniging met activiteiten die het hart van ons bedrijf raken: procesindustrie en bulkhandeling. Dat is precies wat wij doen! Op de Powtech trof ik een volle stand met enthousiaste landgenoten aan. Aangezien wij meer dan de helft van onze omzet uit het buitenland halen, voelde ik mij direct aangetrokken tot deze vereniging.”

V.AV. Aandrijvingen B.V. is een technische handelsonderneming, actief als toeleverancier van slijtdelen voor transportinstallaties in de droge stortgoedindustrie. Het standaard leveringsprogramma is vooral in de laatste jaren enorm uitgebreid waardoor de afzetmarkt alsmede het serviceniveau is vergroot. V.A.V. Aandrijvingen is zich er van bewust toeleverancier te zijn van een industrie die 24 uur , 7 dagen in week moet draaien. Een grote voorraad slijtdelen voorkomt lange levertijden en men is hiermee in staat snel te reageren op storingen of andere onverwachte calamiteiten.
Een zeer ervaren team van technisch adviseurs en een uitgebreid assortiment van slijtdelen voor deze industrie zorgt er voor dat V.A.V. ook steeds meer in andere industrieën en andere landen kan opereren. Van Nederlandse veevoeder tot Thaise rijstoverslag of Russische glasfabriek, overal wordt getransporteerd en kan V.A.V. haar diensten en kennis inzetten en gebruiken.

Op gebied van transportkettingen heeft V.A.V. ca. 25 verschillende gaffel – en gootschraperkettingen inclusief de bijbehorende kettingwielen op voorraad. Voor elevatoren voert zij alle gangbare elevatorbekers in staal, RVS en kunststof alsmede de bijbehorende elevatorriemen en bevestigingsmaterialen. Voor schroeftransporteurs heeft V.A.V. afspraken met haar fabrieken om binnen 24 uur schroefbladen uit diverse staalsoorten tot een diameter van 3.000 mm en een dikte van 40 mm. te kunnen leveren. Kortom V.A.V. is een zeer servicegericht bedrijf voor een zeer brede markt. Lees meer over het bedrijf op www.vav.nl.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners