Vier nieuwe leden in het 2e kwartaal

ekato

In het tweede kwartaal van 2012 mag onze vereniging  aan u vier nieuwe leden voorstellen: Ekato BV uit Nijkerk, Herding Filtertechniek uit Purmerend, Reditech Engineering BV uit Breda en Typhoon NV uit Beveren-Leie in België. Wij heten deze nieuwe leden van harte welkom en wensen hen een prettige samenwerking toe binnen onze vereniging. Zoals reeds eerder hier vermeld: hoe meer leden, hoe sterker de vereniging neergezet kan worden. Dus: vergroot uw netwerk, versterk onze vereniging en maak bedrijven in onze branche attent op onze actieve vereniging.

Ekato BV
ekatoEkato BV, gevestigd in Nijkerk, is opgericht in 1982 en heeft 600 medewerkers. Ekato levert poedermengers en drogers voor zeer veel toepassingen. Denk hierbij aan machines en apparaten voor roeren, mengen, oplossen, dispergeren, begassen, suspenderen, emulgeren en warmte-uitwisseling zowel voor vloeistoffen als voor droge stoffen. Tot het leveringsprogramma behoren o.a. ploegschaarmengers, verticale lintmengers en verschillende types batchdrogers; gecertificeerd volgens ISO 9001.
Ontwikkeling en fabricage van de machines vindt plaats in Schopfheim (Zuid Duitsland); de Nederlandse vestiging is een dochteronderneming van Ekato Rühr- und Mischtechnik GmbH, opgericht in 1933. Ekato heeft vestigingen in Australië, Brazilië, Chili, China, Frankrijk, India, Japan, Rusland, Singapore, Zuid-Afrika, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Nederland.
In het onlangs geheel vernieuwde testcentrum worden nieuwe apparaten ontwikkeld en is het mogelijk om meng- en droogtesten voor specifieke applicaties uit te voeren. Op de website www.ekato.com vindt u meer informatie evenals de allernieuwste ontwikkelingen.

Herding Filtertechniek BV
logo herding filtertechniekDe heer Paul van Kempen, directeur van Herding Filtertechniek, vertelt waarom zij zich hebben aangesloten bij de Machevo & Bulk Vereniging. ‘Bedrijven die in eenzelfde branche werken kunnen vaak veel van elkaar leren. Bijvoorbeeld over de marktsituatie, over klantenbenadering en projectuitvoering. Wij hopen in deze vereniging veel nieuwe contacten te leggen en relaties op te kunnen bouwen en versterken. Daar worden we allemaal beter van. Daarom zijn we lid geworden’.

Herding filtertechniek is producent van filtermateriaal, filterinstallaties en complete industriële stofafzuigsystemen. Sinds de oprichting 30 jaar geleden, heeft Herding® zich ontwikkeld tot een wereldwijde leverancier van complete systemen voor alle sectoren in de industrie. Bij de handling van droge stoffen komt op veel plaatsen hinderlijk en soms schadelijk stof vrij. Voor bedrijven die de mensen en de apparatuur hiertegen willen beschermen is Herding Filtertechniek de partner. Herding Filtertechniek pakt het stofprobleem bij de bron aan en brengt het via uitgebalanceerd leidingwerk naar een stoffilter die het stof zo goed uit de lucht filtert, dat de schone lucht veelal direct terug in de werkruimte kan worden gebracht. Zij passen daarvoor een sinterlamellen filter toe. Enkele voordelen van dit filter zijn:
– gegarandeerde emissie < 1 mg/m3.
– gegarandeerde levensduur van de filterelementen minimaal 5 jaar.
– altijd een toereikende stofafzuiging op iedere plek.
Herding werkt met eigen projectleiders en hoofdmonteurs. De gehele installatie en de oplevering blijven dus in één hand. Maar ook na de oplevering laat Herding Filtertechniek haar klanten niet in de steek. Zij willen namelijk dat klanten ook klanten blijven. Daarom kunnen klanten voor service en inspectie ook altijd bij Herding Filtertechniek terecht. Lees meer op http://www.herding.nl.

Reditech Engineering BV
reditech-engineering-logo-2011-hiresReditech Engineering BV is een innovatief bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van industriële automatiseringsprojecten voor tal van gerenommeerde bedrijven in zowel binnen- als buitenland. Reditech Engineering is een internationaal bedrijf; naast een vestiging in Nederland, Breda, is er een vestiging in België en Singapore. Reditech heeft ruime ervaring in industriële automatisering en informatietechnologie en biedt daarin haar diensten aan op vlak van engineering, consultancy en project management.

Reditech Engineering levert al 17 jaar automatiseringsoplossingen voor allerlei type machines en processen in diverse industrieën, zoals voeding, pharma, chemie, milieu, petrochemie, machinebouw en staat sterk op het vlak van programmatie van:
– PLC/IPC systemen
– SCADA/HMI systemen
– DCS systemen
– ESD systemen
– Database Applicaties
Daarnaast biedt Reditech Engineering consultancy en kunnen ingenieurs ingeschakeld worden bij tijdelijke capaciteitsproblemen of als er extra expertise gewenst is op het gebied van opstellen van specificaties, hardware configuratie, netwerktopologie, veiligheid, inbedrijfname etc.

Over toetreding tot Machevo & Bulk is managing director Jeroen Mols heel concreet: “Het is ter bevordering van de exposure van het bedrijf Reditech Engineering binnen deze markt en dat de vereniging een innovatieve partner op het gebied van Industriële automatisering als Reditech wel kan gebruiken.”

Voor meer informatie over hun diensten verwijzen we u naar: www.reditech.nl.

typhoonTyphoon NV
Typhoon NV, gevestigd in Beveren-Leie, België, is een milieutechnologiebedrijf dat al meer dan 50 jaar een begrip is in luchttechniek (Industriële stofafzuiging, pneumatisch transport en afscheidingstechnieken). Verder is Typhoon internationaal actief als producent van ventilatoren (hoge en middendruk) voor de industrie en andere luchttechnische compononten zoals filters en radsluizen (al of niet ATEX gekeurd).

Typhoon dankt zijn goede naam van betrouwbare partner aan het feit dat het alle competenties in huis heeft om innovatieve “turnkey” oplossingen aan te bieden aan haar klanten op gebied van luchttechniek. Typhoon heeft reeds vele succesvolle projecten gerealiseerd in de houtverwerkende en spaanderplaten industrie, de milieusector (recyclage en (hernieuwbare) energie) en de voedingssector. Ook in andere sectoren vinden de innovatieve oplossingen van Typhoon meer en meer zijn ingang.
Typhoon onderscheidt zich op de markt door:
– continue focus op kwaliteit, innovatie en risico-aversie
– het streven naar lange-termijn-relaties met haar klanten
– zowel eigen engineering, eigen productie, eigen montage als eigen onderhoudsteams ten dienste te kunnen stellen van haar klanten
– zich open te stellen voor kennisuitwisseling en partnerships op basis van de win-win filosofie.
In 2009 is Typhoon verhuisd van Izegem naar Beveren-Leie. Hierdoor hoeft geen enkele productiestap meer uitbesteed te worden bij derden. De nieuwe locatie omvat een productiehal van 8.000 m² en is uitgerust met een uiterst efficiënt machinepark (lasermachines, rol- en plooibanken, bruggen, spuitafdeling, parelstraalcabine etc.).

Kris Devidt, gedelegeerd bestuurder van Typhoon NV, over de toetreding tot Machevo: “Het lidmaatschap van de vereniging zal onze internationale expertise in luchttechniek in de toekomst nog meer in de verf zetten.”
Neem gerust eens een kijkje op de website voor meer informatie: http://www.typhoon.be/nl/home/

 

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners