Van nieuwe kleine club naar slagvaardige speler

Frank Hartog web

Frank Hartog webColumn Frank Hartog, divisie manager DCP bij TBK Group

In 1995 ben ik als schoolverlater met een hbo-diploma op zak begonnen via een technisch detacheringsbureau. Het voordeel was dat je op deze wijze veelal bij technische bedrijven binnen kwam waar ik, door mijn enthousiasme, meestal wel langer kon blijven dan voorzien. Zo is een periode van 2 weken bij MHI Corrugating uitgelopen naar 6 maanden. Het is ook een keer gebeurd dat dat andersom was, maar dat vond ik in dat geval niet zo erg. Uiteindelijk ben ik in 1996 bij een bedrijf in Wormerveer binnengerold dat werkzaam was in de ontstoffingstechniek. Al vrij vlot werd mij een vast contract aangeboden en sinds die tijd ben ik in deze tak van sport actief gebleven. In deze tijd heb ik diverse functies bekleed van tekenkamer, via inkoop naar de verkoop.

Na een aantal jaren bij dit bedrijf ben ik betrokken geraakt bij de opstart van een nieuw bedrijf, Dust Control Partners B.V. genaamd. Met een klein clubje mensen met verstand van zaken aan iets nieuws beginnen. Dat gaf nieuwe energie! Door de geringe bezetting was het wel regelmatig trekken en duwen om de tijd te verdelen, maar we hebben het toch telkens weer mooi voor elkaar gekregen. Uiteindelijk hebben we als klein clubje grootse dingen gerealiseerd bij niet de minste bedrijven.

Dust Control Partners B.V. bestaat nu alweer ruim 16 jaar. Als clubje hebben we sinds 2001 al 2 keer een serieuze economische wereldwijde crisis overleefd en groeien we nog steeds. We onderscheiden ons in de markt door kennis en kwaliteit. Omdat we niet zijn meegegaan in de prijsvechtersmentaliteit, wat meestal ten koste gaat van service en kwaliteit, hebben we het telkens weer gered en hebben we zo toch, naast de andere grotere merken, een naam in de markt kunnen neerzetten die goed gekend is. Zo blijven we ook doorgaan.

In 2011 is Dust Control Partners B.V. samengegaan met de TBK Group. In de groep hebben we de krachten gebundeld en laten we verschillende technieken samenkomen. Met name op het gebied van het stofvrij maken van bandoverstorten kunnen we nu nog effectievere oplossingen bieden die zowel op het ontstoffingsgebied als op het energetische vlak voordelen bieden in vergelijking met de conventionele oplossingen. Dankzij een ploeg sterke mannen met compleet uitgeruste bedrijfswagens zijn we nu ook nog eens een stuk slagvaardiger dan voorheen. Het samengaan van de 2 bedrijven heeft dus weer nieuwe deuren geopend naar buiten en intern zijn er zo ook weer nieuwe mogelijkheden ontstaan. Ook dit geeft weer een nieuwe impuls en energie.

De mooiste uitdaging die nu ontstaan is, is om de nieuwe jongere generatie collega’s de opgedane ervaring en kennis mee te geven. Hoewel ik best nog wel een paar decennia mee moet voordat ik met pensioen mag, is het toch fijn om te zien dat deze mensen mede dankzij de inzet van mijn ervaren collega’s en mijzelf, zich kunnen ontwikkelen tot de nieuwe generatie vakmensen. Uiteindelijk vormen de mensen die er werken toch het bedrijf en niet alleen de naam op de deur. Dat zit bij de TBK Group dus wel goed.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners