Update vanuit de commissie buitenlandse beurzen

De Anuga FoodTec stond in 2015 weer bol van innovatieve producten en processen. De bezoekersaantallen waren elke dag hoog en goed verdeeld over de nationaliteiten. Uiteraard waren ook veel Nederlandse bedrijven aanwezig, als bezoeker en als standhouder. Vanuit de Machevo & Bulk Vereniging waren vier leden in één stand vertegenwoordigd onder de noemer ‘Machevo & Bulk, Dutch Process Specialists’. Het gaat om Altermij-De Gouwe B.V., Nirota B.V., Nestinox B.V. en Rodesta B.V.

De kruisbestuiving van de leden die zowel ten goede kwam aan de bezoekers van de stand alsook aan de leden zelf was wederom bewijs dat een dergelijke collectieve stand zeker de moeite waard is. Uiteraard waren er ook behoorlijk wat Machevo leden zelf vertegenwoordigd met zeer mooie stands.

Op dinsdag 24 maart werd de ‘Hollandse netwerkborrel’ gehouden op de Machevo stand. Hiervoor waren alle Nederlandse bedrijven (ruim 100!) door de vier deelnemende bedrijven persoonlijk uitgenodigd. Uiteindelijk werd de borrel goed bezocht en deden wij om 19.00 uur het licht uit in een vrijwel lege hal.

De commissie buitenlandse beurzen wil graag aan de hand van de
internationale kalender de volgende beurzen er even uitlichten:


9-11 juni Victam in Keulen

Vorig jaar hebben we in samenspraak met de Victam organisatie een voorstel voor een collectieve deelname uitgewerkt. De animo voor het paviljoen is tot op vandaag niet voldoende gebleken. Individuele deelname is hier nog wel mogelijk, kijk hiervoor op http://www.victam.com

Achema in Frankfurt 15-19 juni
Helaas zijn we niet tot overeenstemming gekomen met de organisatie om hier een paviljoen te realiseren. Er is een aanvraag gedaan richting de organisator van de beurs (Dechema), maar er is ons geen ruimte/standplaats aangeboden. Ondanks de interesse vanuit onze leden, kunnen wij daarom helaas geen gezamenlijke stand aanbieden.

Solids Krakow 6-7 oktober 2015
Vorig jaar was er een Machevo paviljoen aanwezig op Solids Krakow. De bedrijven Lindor, Nestinox, Polem, TBMA en VDL hebben destijds hieraan deelgenomen. Heeft u interesse? Kijk op de website of voor een referentie neem contact op met 1 van de genoemde deelnemers.

Solids Dortmund 4-5 november 2015
Voor het tweede jaar op rij zal er een Nederlands Machevo paviljoen te vinden zijn op Solids Dortmund. Inmiddels hebben al een aantal bedrijven zich ingeschreven waaronder: Dinnissen B.V., Indus Integrated Bulk Logistics B.V., Machinefabriek Jansen & Heuning B.V., Lampe Technical Textiles B.V., Nestinox B.V. en TBMA Europe B.V.. Gezamenlijk met de Duitse vereniging DSIV zal er een borrel worden georganiseerd op de eerste beursdag. Voor meer informatie over Solids Dortmund kijk op de website.

Powtech 19-21 april 2016
Powtech is in onze enquêtes altijd genoemd als belangrijkste internationale beurs. We zijn dan ook voornemens om ook hier een tweede Nederlands Machevo paviljoen te realiseren. Hoe eerder we een aantal bedrijven bereid vinden om in te stappen des te beter de locatie kan zijn. We horen graag of u hieraan deel zou willen nemen.
 
Mochten er beurzen zijn die niet genoemd zijn maar waar u wel graag met uw collega lid bedrijven zou willen staan, laat het ons dan snel weten. Alvast bedankt.

Hartelijke groet,
Namens de commissie buitenlandse beurzen
 
Tom Pruymboom        Robert-Jan Steegman        Bas van Gent
Nirota B.V.                      Nestinox B.V.                        Easyfairs

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners