Machevo-leden krijgen kans om Tesla-fabriek Tilburg van dichtbij te zien

Tilburg experience 6 web

Machevo-leden krijgen de unieke kans om de assemblage van de hypermoderne elektrisch aangedreven bolides van Tesla van dichtbij te zien. Wij brengen in de ochtend van 31 mei 2017 een bezoek aan de ultramoderne in 2013 geopende assemblagefabriek in Tilburg. Tesla is niet alleen een autofabrikant, maar ook een technologie- en ontwerpbedrijf met de focus op de innovatie van energie.

Tilburg experience 6 web

Vanuit de Tesla-fabriek in Tilburg levert deze vooruitstrevende Amerikaanse fabrikant elektrische auto’s aan klanten in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. De bolides komen in onderdelen via de Rotterdamse haven binnen. In de fabriek vindt de eindassemblage plaats.

150 Tesla’s per dag
De fabrikant assembleert hier dagelijks 150 Tesla’s Model S. Iedere Tesla die hier van de band komt is reeds verkocht. De fabriek registreert iedere handeling bij de assemblage zodat bij problemen de oorzaak altijd te herleiden is. Duurzaamheid speelt niet alleen in de auto’s zelf, maar ook bij de assemblage een koersbepalende rol. Dit zult u terugzien tijdens de rondleiding.

Tilburg experience 5

Topprestaties
Met digitale precisie worden de imponerende accu’s (in 60 85 kWh) onder de wagens gemonteerd. Ook het monteren van de elektromoren (in 387pk, van 0 naar 100 km/u in 5,6 seconden en 476 pk, van 0 naar 100 in 4,4 seconden) kunt u hier met eigen ogen aanschouwen. De assemblage van de vierwiel aangedreven Model S met dual motor vindt hier ook plaats. Dit model met maar liefst 700 pk trekt in 3,4 seconden op van 0 naar 100 km/u, slechts 0,2 seconden langzamer dan de Ferrari F12!

Factory Tour
We vangen om 10.00 uur aan met een welkomstwoord van Tesla. Brandt u van nieuwsgierigheid als het gaat om de assemblage van de Tesla-bolides? Dan komt u tijdens de rondleiding door de fabriek aan uw trekken.

Alles over de Model S en Model X
Een Tesla verschilt niet alleen in de aandrijving van een doorsnee auto. Tijdens deze introductie komt u te weten waarin deze modellen zich nog meer onderscheiden van de rest.

Tilburg experience 3

James Bond afgetroefd
Naast een rondleiding staat een tech talk met een Tesla-deskundige op het programma. De Tesla-bolides zijn uitgerust met snufjes waar James Bond jaloers op zou zijn. Wist u bijvoorbeeld dat de Model S een modus voor bescherming tegen biologische wapens heeft? Door positieve bescherming in de cabine beschermt de wagen de inzittenden tegen giftige stoffen van buitenaf. De Tesla-deskundige kan u hier alles over vertellen en meer.

Programma en locatie
09.30 – 10.00 uur Ontvangst
10.00 – 10.30 uur Welkomstwoord Tesla en Machevo
10.30 – 11.00 uur Factory Tour
11.00 – 11.30 uur Intro Model S en Model X
11.30 – 12.00 uur Tech Talk
12.00 – 12.30 uur Netwerklunch in de Tesla Lounge

Aanmelden
Het maximum aantal deelnemers voor de excursie naar de Tesla-fabriek in Tilburg is reeds overschreden. Ook is de wachtlijst vol. Wij danken u voor uw interesse, maar kunnen helaas uw aanmelding niet meer aannemen.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners