Uitnodiging ontwikkeling stikstofmeter

Voor (potentieel) exposanten van WoTS 2024

Tijdens de World of Technology & Science 2024 organiseert FHI, in nauw contact met Machevo, een ‘gadget’ die bezoekers op de beursvloer kunnen verzamelen bij de betrokken exposanten. FHI doet dit al sinds 2007 succesvol en heeft voor deze aankomende editie van WoTS voorgesteld om een stikstofmeter te ontwikkelen en te produceren. Dinsdag 18 juli 2023 van 09.00 tot 10.30 uur wordt online via Teams de haalbaarheid van dit gadgetproject besproken. We nodigen u uit om als (potentieel) exposant mede een actieve rol te spelen vanuit uw expertise.

Aanmelden deelname stikstofproject

In Nederland worden door het RIVM 43 meetlocaties en modellering gebruikt om de stikstofmetingen in het hele land te onderbouwen. Ook zijn er steeds vaker burgers betrokken bij wetenschappelijk onderzoek. Het RIVM ondersteunt deze Citizen Science projecten en heeft momenteel het project Samen Meten lopen. Bezoekers die tijdens WoTS 2024 de stikstofmeter verzamelen, kunnen daarmee de stikstofwaarden in hun omgeving vaststellen. Deze data wordt vervolgens verzameld in een online portaal. Het RIVM is betrokken en aanwezig bij de Teams call op dinsdag 18 juli.

Het uitvoeren van dit project vraagt om een verzameling van kwaliteiten die breed beschikbaar is bij de exposanten van WoTS. Naar schatting is de volgende deskundigheid nodig:

– Criteria bij het meten (laboratorium technologie)
– Sensoren (componenten, instrumentatie en industriële automatisering)
– Ontwerp, componenten, productie, assemblage en meten (industriële elektronica)
– Behuizing, duurzaamheid, onderhoud, e.d. (alle gebieden)
– Kalibreren, testen en certificeren (testhuizen – leden bij FHI)
– Interpretatie van data (laboratorium en procesindustrie)
– Koppelen van data en inzichtelijk maken (industriële automatisering)

Deelnemen aan het gadgetproject

FHI geeft exposanten van alle werelden binnen WoTS de kans om direct betrokken te zijn bij dit project en dat maakt een route (mede langs uw stand) voor bezoekers binnen uw wereld mogelijk. Er zijn concrete voordelen voor beurs, bezoekers en exposanten:

– Bezoekers vinden het leuk en melden zich ieder jaar weer enthousiast aan
– Bezoekers komen bij exposanten die ze anders wellicht niet zouden bezoeken
– In de communicatie voor de beurs is dit een sterk middel om bezoekers te werven
– Exposanten levert het meer contactmomenten op tijdens de beurs
– Betrokken bedrijven kunnen de kracht van de samenwerking tonen

Na de Teams call op dinsdag 18 juli a.s. wordt op donderdag 31 augustus 2023 van 13.00 tot 15.00 uur de aanpak van het project besproken in een fysieke bijeenkomst bij FHI in Leusden. Aanmelden voor het project kan door een e-mail te sturen naar info@wots.nl of op de onderstaande link te klikken.

Aanmelden deelname stikstofproject

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners