Excursie KROHNE Dordrecht 5 november 2015

Krohne dordrecht luchtfoto

Krohne dordrecht luchtfotoHoe meten waterleidingbedrijven en waterzuiveringsinstallaties hoeveel water er door de leidingen gaat? Hoe houdt de petrochemische industrie de juiste verhouding in het oog bij het mengen van stroperige substanties zoals olie? En hoe komt het dat de drankenindustrie dagelijks miljoenen flesjes weet te vullen met in ieder flesje exact dezelfde hoeveelheid? De complexe meetapparatuur die hiervoor nodig is wordt al tientallen jaren ontwikkeld en geproduceerd bij KROHNE in Dordrecht. Op 5 november a.s. zijn leden van de Machevo & Bulk Vereniging welkom voor een bedrijfsbezoek.

Wilt u met eigen ogen zien hoe deze uiterst nauwkeurige magnetisch inductieve flowmeter en ultrasone flowmeters worden gemaakt en vervolgens gekalibreerd? Neem dan deel aan onze excursie op donderdag 5 november a.s. vanaf 15.00 uur.

Eelco van Harten, Strategic Product Manager Electro Magnetic Flowmeters bij KROHNE, kijkt uit naar het bezoek: “De installaties binnen de procesindustrie zijn vaak opgebouwd uit dezelfde componenten en de automatisering ervan is gebaseerd op dezelfde technologie. KROHNE wil graag met de leden van de Machevo & Bulk Vereniging delen welke rol de producten van KROHNE hierin spelen en wat de samenhang is met de producten van de Machevo & Bulk Vereniging leden.”

Alleen leden van de Machevo & Bulk Vereniging kunnen deelnemen. Deelname is kosteloos. Inschrijven is in verband met de organisatie en veiligheidsvoorschriften noodzakelijk. Er is plaats voor vijftig deelnemers, daarom kan per lid maar een deelnemer participeren. Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. De verwachting is dat het aantal aanmeldingen het aantal beschikbare plaatsen overtreft, daarom is aanmelding geen garantie voor deelname.

Wees er dus snel bij! Klik hier voor: Aanmelden excursie KROHNE.

De grootste en meest nauwkeurige kalibratie-installatie ter wereld
De fabriek in Dordrecht beschikt namelijk over de grootste en meest nauwkeurige kalibratie-installatie ter wereld, die een zeer nauwkeurige kalibratie van flowmeters tot DN 3000 mogelijk maakt. Maar ook aan de kleintjes wordt gedacht. Het bedrijf levert al flowmeters vanaf DN 10. Deze kleine diameter wordt bijvoorbeeld toegepast in de drankenindustrie voor het afvullen van flessen. Door de eigen kalibratie-inrichting kan elke flowmeter van KROHNE worden voorzien van zijn eigen kalibratiecertificaat.

Programma
De excursie start om 15.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur met aansluitend een netwerkborrel.
Om op het afgesproken tijdstip met de presentatie en rondleiding te kunnen starten, verzoeken wij u een kwartier voor aanvang op de excursielocatie aanwezig te zijn, dus om 14.45 uur.

Programma donderdag 5 november 2015:

14.45 uur: Aanwezig
15.00 uur: Ontvangst
15.15 uur: Presentatie KROHNE
16.00 uur: Factory Tour
17.00 uur: Afsluiting met business borrel

Locatie:
KROHNE Altometer
Kerkeplaat 12, Dordrecht
www.krohne.com

Parkeren op de grote parking aan de rechterkant van de weg, voor de slagboom, aanmelden bij de receptie in het hoofdgebouw aan de rechterkant als u het terrein op komt.

Geschiedenis KROHNE
De Duitser Ludwig KROHNE begon in 1921 met het produceren van flowmeters. Hij en zijn zoon overleden tijdens de Tweede Wereldoorlog en in de nasleep ervan, waarop zijn vrouw Anna het bedrijf overnam. In 1949 werd haar toen 28-jarige kleinzoon Kristian Rademacher-Dubbick bij het bedrijf betrokken.

Uitbreiding
Het bedrijf had toen acht mensen in dienst, maar onder de leiding van Kristian Rademacher-Dubbick maakte het bedrijf een ongekende groei door. Hij volgde de ontwikkelingen van het bedrijf op de voet tot hij vorig jaar in Duisburg overleed op 92-jarige leeftijd. Het bedrijf is nog altijd in handen van de Rademacher-Dubbick-familie.

KROHNE in Nederland
De eerste fabriek van KROHNE in Dordrecht werd in 1962 opgericht. Sinds 1997 is KROHNE gevestigd op de huidige locatie aan de Kerkeplaat. De fabriek heeft een eigen aanlegplaats voor schepen. Sinds een uitbreiding in 2002 worden er ook ultrasone flowmeters vervaardigd. De Nederlandse vestiging heeft 315 werknemers in dienst.

Klik hier voor: aanmelden excursie KROHNE

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners