Uitnodiging Excursie Food Pilot ILVO

IMG 0074 web

Op 23 juni 2016 (exclusief voor leden)

De Food Pilot in het Oost-Vlaamse Melle is dé proeftuin waar de voedingsindustrie op semi-industriële schaal experimenten uitvoert op het gebied van food processing. De technologische industrie kan bij de Food Pilot terecht om haar laatste innovaties op kleine schaal in de praktijk te laten testen. De voedingsbedrijven kunnen hier dus experimenteren met de laatste technologieën.

Met tal van kleine proceslijnen werkt de Food Pilot onder meer aan de optimalisatie van procesparameters, houdbaarheidstests en smaaktesten voor voedingsbedrijven. Daarnaast voeren de onderzoekers labanalyses uit en geven zij wetenschappelijk advies.

Uniek kijkje in de toekomst
IMG 0074 webDe Food Pilot puilt dus uit van de procestechnieken, zowel conventionele als enkele laatste innovaties en ontwikkelingen in de voedingsindustrie. U als Machevo-lid krijgt nu de unieke kans een kijkje te nemen in dit exclusieve experimentele centrum waar de voedingsindustrie en technologische industrie elkaar treffen.

Tientallen experimentele machines
Tijdens de rondleiding krijgt u meer dan vijftig pilottoestellen te zien, van een indamper en sproeidroger tot een volledige vleeslijn. Ook zult u innovatieve technologieën zien zoals een vacuüm spiraal-filter pers, een toestel dat emulgeert op basis van magnetisme en het Dry-On-WaterTM droogtoestel. Al deze toestellen worden benut om te experimenteren met nieuwe recepten, nieuwe processtappen of nieuwe concepten.

Casestudies rond desinfectie
IMG 0562 webNa de rondleiding en een koffiepauze volgt een korte lezing over de reiniging en desinfectie van productiesites. Hierbij worden verschillende casestudies behandeld. Wat zijn de plaatsen van contaminatie? Welke micro-organismen heersen in de productieomgeving? Hoe ontstaan biofilms en kunnen we ze bestrijden? Wat is het effect van reinigingsprocedures?

Programma

12:00 uur Lunch
13:30 uur Voorwoord bestuur Machevo
14:00 uur Voorstelling van de Food Pilot
14:30 uur Rondleiding door de pilothallen
15:30 uur Koffiepauze
15:45 uur Lezing
16:15 uur Invulling vanuit Machevo
17:00 uur Afsluiting met businessborrel

Over de Food Pilot
DSC09194 webDe Food Pilot is ingebed in het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO), een onderzoekscentrum van de Vlaamse overheid. Vorig jaar voerde de Food Pilot 350 semi-industriële tests en 7600 analyses uit voor meer dan honderd verschillende bedrijven. Van de 600 werknemers van het ILVO zijn er 150 werkzaam in de eenheid Technologie en Voeding.

 

Aanmeldbutton

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners