Tetra Pak en Log5 winnen Proces Innovatie Prijs

IMG 9887 web

IMG 9887 webMachevo-lid Tetra Pak heeft de Proces Innovatie Prijs gewonnen met de Tetra Pak Flexline; een flexibele kaasproductielijn. Het radicaal andere proces van kaasproductie en het schoon blijven van de wei was voor de jury doorslaggevend. Ook roemde de jury de mogelijkheid om kleinere batches te maken omdat dan slechts een deel van de lijn hoeft te worden gereinigd. Log5 won de publieksprijs.

De prijs werd uitgereikt op 4 oktober 2016, de openingsdag van de beurs Industrial Processing. De flexibele kaasproductielijn maakt het mogelijk om elke batch een andere kaassoort of een ander kaasformaat te produceren met minimaal tijd- en productverlies. Dit in combinatie met een reguliere, hoge productiecapaciteit en lage bemensing. Hierdoor kan de fabrikant nieuwe kaassoorten maken die met reguliere methoden niet of slechts tegen hoge kosten mogelijk zijn.

Zeventien inzendingen
In totaal beoordeelde de vakjury onder voorzitterschap van hoofdredacteur van Solids Processing Benelux Henk Klein Gunnewiek zeventien inzendingen. Uit de drie genomineerden (Tetra Pak, Log5 en Machevo-lid Lampe Technical Textiles) is vervolgens Tetra Pak Processing Systems verkozen als winnaar.

Publieksprijs
Het publiek kon gedurende de gehele maand september op de website kiezen tussen drie genomineerden. Log5 sleepte de publieksprijs met overtuigende meerderheid in de wacht met de Water Activity Controlled Pasteurization. Dit is een pasteurisatiemethode met bijbehorende machinelijn voor droge producten zoals noten en zaden. De productlijn maakt het mogelijk droge producten zoals noten en zaden te pasteuriseren met behoud van productkwaliteit en zonder chemische toevoegingen of productveranderingen.

Bekijk hier de foto’s van de PIP uitreiking

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners