Terugblik excursie Albemarle

cid 37D81716774A4D0CAFA0BBF46D9019BAmeijecHP

Op 19 juni jl. was het zover; met ruim 50 afgevaardigden van onze vereniging stond de Machevo & Bulk Vereniging voor de poort van Albemarle in Amsterdam.

De grote groep werd welkom geheten door Rob Pater, Managing Director bij Albemarle, en onze voorzitter, Tom Pruymboom. Daarop volgden een drietal presentaties over ‘Schone diesel met Albemarle Catalysts ‘ door Eelco Vogt (R&D Director), ‘Toepassing, historie en achtergrond van Fluid Cracking Catalysts’ door Erik La Heij (Directeur Technology) en ‘Presentatie Productie – Manufacturing Excellence by Albemarle Catalysts’ door Bastiaan Nijland (Operations Manager).

Vervolgens werd de groep in vijf kleinere groepen opgesplitst voor een rondleiding op de plant. De mogelijkheid werd geboden om een kijkje te nemen in twee laboratoria, het hogedruk- en kwaliteits/controle lab.
En vanuit de controlekamer van de plant ‘Fluid Cracking Catalysts’ werd het was- en droogproces op de bandfilters uitgelegd. Tenslotte bezocht men buitenom de brandertoren en silo’s.
De enerverende middag werd gezellig afgesloten met een hapje en een drankje. Wij danken Albemarle Catalysts Company BV van harte voor hun gastvrijheid!

Over Albemarle
Albemarle Corporation is een Amerikaans chemisch bedrijf met wereldwijd ongeveer 3.500 medewerkers. Albemarle vervaardigt producten voor bijvoorbeeld medicijnen zoals Ibuprofen en Tamiflu, brandvertragers voor gebruik in onder meer computers en televisies, isolatiemateriaal en auto’s. Daarnaast produceert Albemarle katalysatoren voor het maken van schone brandstoffen. Deze worden op de locatie in Amsterdam geproduceerd. Dit zijn niet katalysatoren zoals in uitlaten van auto’s, maar de hulpstoffen die brandstoffen schoner maken. De vestiging in Amsterdam is één van de grootste locaties van de Catalysts-divisie van Albemarle Corporation met ongeveer 450 medewerkers.

Op de Amsterdamse locatie staan drie fabrieken; de FCC plant, die sinds 1953 Fluid Cracking Catalysts produceert, een HPC plant, die Hydro Processing Catalysts maakt (sinds 1956) en een multi-purpose plant, voor de productie van Isomerisatie-, Methyl Chloride-, Methyl Amine-, Melamine- en Oxychlorinering Katalysatoren. Bovendien zijn er op het Amsterdamse fabrieksterrein nog een Research Center en verschillende ondersteunende afdelingen.

Klik hier: Voor een verslag excursie in vakblad NPT door Mels Dees
Klik hier: Voor meer foto’s van de excursie naar Albemarle

“Leerzaam, goed georganiseerd en verbazingwekkend welke rol Albemare op de wereldmarkt heeft!” (Carlos Ooijen, VDL Industrial Products B.V.)

“Een bijzonder interessante rondleiding!” (Appie Peters van WCR Benelux B.V.)

“Interessant en, zoals te doen gebruikelijk met Machevo, prima georganiseerd!” (Fons Dabekaussen van Rossi BeNeLux B.V.)

“Goede en vriendelijke ontvangst. Veel en duidelijke informatie. Albemarle houdt veiligheid hoog in het vaandel. Interessante gesprekken en contacten.” (Daan Hoogwater van TU Delft)

“Met de technologische presentaties over de katalysatoren nam Albemarle het zeer serieus. Ik kan mij voorstellen dat sommige mensen dit iets te uitgebreid vonden, voor mij was dat prima. Ik vond het een zeer goed georganiseerde excursie en zou mij voor een dergelijke excursies weer inschrijven”. (Rob Liefting van Busch B.V.)

“De presentaties door Albemarle waren enthousiast en informatief. Prettige sfeer en genoeg mogelijkheid om te netwerken. Kortom, een geslaagde middag!” (Erwin de Lange van Tebodin Netherlands B.V.)

cid 37D81716774A4D0CAFA0BBF46D9019BAmeijecHP

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners