Terugblik Algemene Ledenvergadering 2013

ALV2013

Op dinsdag 26 november jl. vond in het Mauritshuis in Willemstad onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats. Met 102 deelnemers kunnen we spreken van een geweldig hoge opkomst. Naast leden en relaties van onze vereniging, namen ook veel potentiële leden deel aan ons programma. Wij geven u een korte terugblik op de Algemene Ledenvergadering 2013:

Klik hier voor:
Fotoalbum ALV 2013
Filmfragment ALV 2013
Deelnemersverslag excursie Suiker Unie
Notulen ALV
Bestuurswisseling
Nabeschouwing in SolidsProcessing december 2013

 

ALV2013Terugblik 2013
Ron de Keersmaeker stelt in de terugblik dat 2013 een veelbewogen jaar is geweest.  Ook dit jaar is door VNU Exhibitions, exclusief voor leden, een brancheonderzoek uitgevoerd en rapport uitgebracht, in april is er een collectieve beursdeelname verzorgd aan de Duitse beurs Powtech en in oktober is in samenwerking met easyFairs een beursborrel georganiseerd. De Vereniging heeft dit jaar 14 nieuwe leden verwelkomd, waarmee het ledenaantal in november 2013 uitkomt op 116.

Interessante sprekers
Joost Dubois en Christian Koolloos van DSM Bio-based Products & Services presenteerden een zeer interessante en leerzame case study over het produceren van biobrandstoffen uit gewasresten (met name mais). Met uitleg over het proces en hoe DSM cellulose-ethanol innovaties tot een commerciële realiteit maakt, inclusief indrukwekkende praktijkvoorbeelden.

Bert Schilder benadrukte het belang van strategisch samenwerken en stelde dat er door partnership en strategische samenwerking vaak zo’n 15% extra marge tussen de partners te verdelen valt. Informatie delen levert meer op dan het voor jezelf houden. Om hierop in te spelen hebben Machevo leden sinds kort een platform waarop ze kennis en ervaringen met branchegenoten kunnen delen.

De nieuwe website van Machevo werd door Remco Jansen van reclamebureau Zinzo gepresenteerd. Remco heeft de website vernieuwd en aangepast aan de hedendaagse eisen, zowel op het punt van internetbeveiliging als gebruiksgemak. Ieder lid kan op de nieuwe website op eenvoudige wijze het eigen bedrijfsprofiel bewerken. Aan alle leden het verzoek om zelf het eigen bedrijfslogo te uploaden en het eigen bedrijfsprofiel op de website van Machevo compleet te maken.

Jaarlijks wordt er een brancheonderzoek uitgevoerd (afgelopen twee jaar door VNU Exhibitions) waarvan de leden exclusief en kosteloos een rapport ontvangen. Bestuurslid Daan Hoogwater vroeg aan de aanwezige leden om voor het brancheonderzoek verbeterpunten en suggesties aan te dragen. Het streven is om voor het volgende onderzoek een hogere respons van de leden te halen, zodat een het brancheonderzoek meer waarde krijgt door de inbreng van zoveel mogelijk leden.

Henk Klein Gunnewiek (Vezor Media) deelde zijn ervaringen met social media en effectieve communicatie. De basis daarbij is een simpel en kort communicatieplan. De heer Klein Gunnewiek stelt tevens dat de bladen van Vezor Media, Fluids en Solids, 7.000 reguliere abonnees en 11.000 digitale abonnees hebben. Nieuws dat leden van Machevo aandragen bij SolidsProcessing en FluidsProcessing wordt bijna altijd gepubliceerd op de website en/of het vakblad.

Beurzen 2014
Marc Klumper van VNU Exhibitions B.V. vertelde in zijn presentatie dat het online platform www.industrialprocessing.nl op 1 juli 2013 live is gegaan. Eind 2013 zijn er 109 bedrijfsprofielen online; voor 2014 wordt gestreefd naar 300 online profielen. Zijn collega Lex Wolters vulde hem aan: De eerste week van oktober 2014 organiseert VNU Exhibitions de beurzen Industrial Processing, Macropak en de Industrial European Diary Show. Tot slot toonde Lex een impressie van het nieuwe Machevo Paviljoen. Geïnteresseerden voor deelname aan deze voordelige en zorgeloze manier van beursdeelname kunnen zich bij hem melden (lex.wolters@vnuexhibitions.com).

Bestuurslid Robert-Jan Steegman vraagt of er leden zijn die de werkgroep Commissie Buitenlandse Beurzen willen versterken. Powtech was de eerste internationale collectieve beursdeelname die succesvol door deze werkgroep is georganiseerd. Een gezamenlijke aanpak kent veel voordelen, zoals kosten besparend, grotere representativiteit en het elkaar versterken/kruisbestuiving.

Bas van Gent (easyFairs) blikte terug op de eerste samenwerking van Machevo met Solids en Pumps & Valves 2013 in Rotterdam en de gezamenlijk georganiseerde beursborrel. Ook heeft easyFairs een nieuw platform op de eigen website: Online 365 met 3 pakketten. Dit platform is voor alle landen en in alle talen.

De keus van Geus
Rob Geus, bekend van televisieprogramma’s waar hij misstanden op hygiënegebied aan de kaak stelt, heeft als gastspreker tijdens onze Algemene Ledenvergadering ook een zinnig woordje gedaan over hygiëne in de voedingsmiddelenindustrie. Regelmatig wordt Rob uitgenodigd bij ‘grote voedingsmiddelenfabrikanten’ om zijn kennis en inzichten te delen en de hygiëne-alertheid van medewerkers te verhogen.
Als praktijkvoorbeeld vertelde Geus over zijn ervaringen bij Mars, waar hij uitgenodigd was om naar de interne processen te kijken en de hygiëne-alertheid van alle medewerkers te prikkelen. Ook vertelde hij breeduit over zijn ervaringen en zoemde onder andere in op veelvoorkomend bedrijfsblindheid van medewerkers, waardoor basale fouten niet meer worden opgemerkt. Zijn aanpak: Iedere medewerker “van hoog tot laag” in het proces benaderen, met respect behandelen en inzicht geven in de hygiëne aspecten van hun werkzaamheden zodat hygiëneregels worden begrepen, gedragen en daardoor nageleefd. Lees meer>

De Algemene Ledenvergadering werd afgesloten met een netwerkborrel met dinerbuffet, een ideale gelegenheid voor velen om nieuwe contacten te leggen en oude banden aan te halen. Bij de uitgang stond voor ieder een goodiebag klaar, aangeboden door de dagsponsor ‘SolidsProcessing en FluidsProcessing’. Het was voor velen een lange en intensieve dag geweest, maar de moeite meer dan waard.

 

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners