Professionals verkennen de toekomst op Industrial Processing in Jaarbeurs Utrecht

Header IP mailing 01

Header IP mailing 01

Procesindustie heeft ongekende potenties

Unlocking future factories: de titel van Industrial Processing 2016 is veelzeggend. Internet of things, grondstoffenschaarste, (voedsel)veiligheid en de circulaire economie: thema’s die de voedingsmiddelen-, chemische- en farmaceutische industrie gaan veranderen maar ook voor heel nieuwe kansen zorgen. Van 4 tot en met 7 oktober ontdekken professionals uit de procesindustrie in hal 12 van de Jaarbeurs Utrecht zichtbaar hoe ze deze kansen kunnen benutten.

Meer dan ooit is Industrial Processing (4 tot en met 7 oktober Jaarbeurs Utrecht) hét evenement waarop partners en exposanten de professionals meenemen naar de toekomst van de procesindustrie. Vandaar de titel Unlocking future factories. Want de vakbeurs ademt technologie en innovatie, waarmee de natte en droge procesindustrie haar toekomstige concurrentiepositie kan versterken, ook internationaal.

Smart industry
Het juiste antwoord vinden op maatschappelijke trends is een van de grootste uitdagingen voor de voedingsmiddelen-, chemische- en farmaceutische industrie. Grondstoffen worden schaars; net als technisch geschoolde vakmensen. Levenscycli van producten nemen alsmaar verder af; de productvariatie neemt steeds verder toe. Tegelijkertijd verwacht de consument absolute productveiligheid en dwingt wet- en regelgeving tot tracking and tracing. Met innovatieve technologie kan de procesindustrie op deze maatschappelijke trends reageren en de uitdagingen omzetten in kansen. Industrie 4.0 – smart industry – schept ongekende mogelijkheden om processen te monitoren en te sturen. Condition based onderhoud zorgt voor lagere operationele kosten, omdat machinestilstand tot een minimum beperkt blijft. Virtual en augmented reality helpen technici efficiënter werken, zelfs als ze technisch minder geschoold zijn. Big data analyses en internet of things vergroten de efficiency van de processen.

Energie en water
De inzet van hernieuwbare energie en efficiënt hergebruik van grondstoffen, zoals het kostbare water, leiden tot een duurzamere procesindustrie dan menigeen voor mogelijk houdt. Zien we in de toekomst de all electric factory, waarin grondstoffen hergebruikt worden en energie enkel uit hernieuwbare energiebronnen komt? Industrial Processing toont de technologische innovaties die ervoor zorgen dat de procesindustrie in de Benelux ook in de toekomst een gezonde en belangrijke bedrijfstak blijft. In de Fabriek van de Toekomst, op het Water Plein en op het Energie Plein wordt zichtbaar hoe de sector het toekomstig potentieel kan ontsluiten.

Machevo Hotspots en Pump Plaza
Industrial Processing biedt ook concrete oplossingen voor de praktijk van alledag. Op de Machevo Hotspots vinden bezoekers oplossingen voor technische vraagstukken van nu. Er is zowel een bulk als liquid Machevo Hotspot. Twaalf pompenleveranciers presenteren zich op Pump Plaza. Zij sluiten op dinsdag, woensdag en donderdag de beursdag af met een happy hour. In het Processing Profs theater delen sprekers elke dag hun kennis. Thema’s zijn smart industry, de rol van de mens in de fabriek van de toekomst en procesoptimalisatie.

Bestel eenvoudig uw gratis toegangskaarten
Industrial Processing 2016, van 4 tot en met 7 oktober in de Jaarbeurs Utrecht. Dé vakbeurs voor de natte en droge procesindustrie vindt gelijktijdig plaats met World of Technology & Science en daar kunt u ook bij zijn! Uw gratis toegangsbewijs voor Industrial Processing 2016 bestelt u eenvoudig door u hier te registreren. Zo loopt u tijdens uw beursbezoek direct de beursvloer op en hoeft u niet te wachten bij de registratiebalie.

Button Vraag toegangskaarten aan

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners