Procesindustrie innovatief, optimistisch en naar buiten gericht

web 2015 Omslag Marktonderzoeksrapport

web 2015 Omslag MarktonderzoeksrapportDe procesindustrie en de afnemers van deze branche zijn positief gestemd over de omzetontwikkeling in dit jaar. Het toegenomen vertrouwen is onder meer te zien in de groeiende drang naar vernieuwing. Meer dan de helft van deze bedrijven heeft het afgelopen jaar innovatieve oplossingen in de markt gezet. Dat zijn de eerste resultaten van het jaarlijks brancheonderzoek dat de Machevo & Bulk Vereniging in het afgelopen kwartaal heeft laten uitvoeren door de Jaarbeurs in Utrecht.

Aan het onderzoek hebben tientallen bedrijven meegewerkt. Daarnaast zijn interviews afgenomen bij toonaangevende spelers in de markt zoals Cofely Zuid B.V., Van Beek Schroeftransport B.V., Lamb-Weston Meijer B.V, Nirota B.V., Claassen, Moolenbeek & Partners (CM&P) en Lindor Machinefabrieken B.V.

De uitdagingen op de arbeidsmarkt hebben volgens de ondervraagde ondernemingen dit jaar de grootste impact op hun bedrijfsvoering. Andere zaken die volgens hen de komende tijd een grote invloed hebben zijn automatisering, internationalisering en wet- en regelgeving in binnen- en buitenland. Bijna 80% van de bedrijven in de procesindustrie richt zich in toenemende mate op buitenlandse afzetmarkten. Afnemers van de procesindustrie verwachten dat prijsveranderingen van grondstoffen en Nederlandse en Europese regelgeving het grootste effect op de bedrijfsvoering hebben.

Het onderzoek wordt eind deze maand kosteloos bij Machevo-leden bezorgd.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners