Proces Innovatie Prijs (PIP) 2018

logo wots 2018

Breng hier uw stem uit voor de publieksprijs van de Proces Innovatie Prijs (PIP). Hieronder vindt u de informatie over de ingezonden noviteiten met de bijbehorende achtergrondinformatie. Kom naar de Industrial Processing beurs om de genomineerden live te bekijken.

De genomineerden:

Vertical screw heat exchanger twister
In samenwerking met Kapp, specialisten in warmteoverdracht en warmtewisselaars, heeft van Beek een nieuw type schroefwarmtewisselaar ontwikkelt. Deze schroefwarmtewisselaar is met name geschikt voor viskeuze producten (een marktuitbreiding voor van Beek) in zowel de voedsel- als de petrochemische industrie. Het is een aantrekkelijk alternatief voor bestaande geschraapte warmtewisselaars, die storings- en onderhoudsgevoelig zijn.
Lees verder…

 

Digital homogenizer 250
Tetra Pak lanceert de eerste intelligente homogenisator in het medium-segment. Tetra Pak has launched the new Tetra Pak® Homogenizer 250, which serves medium-sized dairies and has the unique advantage of built-in automation, which means that the need for manual operation (or even operator competence) can be minimized. It offers efficient homogenization of both low and high acid products including pasteurized milk, ESL milk, beverages and more.
Lees verder…

Extrusion wheel
Maak kennis met de toekomst van ijs: Het nieuwe extrusion wheel creëert top-verwennerij in trend-producten. Een intelligente oplossing om ijsproducten te verrijken met stukken koekjesdeeg, aardbeien, noten, chocoladevlokken & meer – en dit perfect verdeeld over het product zonder verspilling.
Lees verder…

Sample carrousel
Het automatisch nemen van meerdere (aantal is volledig configureerbaar) samples zonder hulp of tussenkomst van een operator.
Lees verder…

Dinnissen productivity platform
Machines verbinden met de Cloud. Een eenvoudige veilige en betrouwbare manier om inzicht te krijgen in je productie waar en wanneer je maar wilt, inclusief service en eventuele troubleshooting. Een toekomstgerichte all-in oplossing waarbij alle meest waardevolle productiedata samen komen op één plek.
Lees verder…

Industrial 360°
Met behulp van de Industrial 360° camera maken we een scan van de fabriek van onze klanten. Door in te loggen in een online omgeving kan de klant vervolgens in een fotorealistische wereld door zijn gehele fabriek heen lopen. Doordat het model in een cloud omgeving staat is er geen speciale software nodig en kunnen gebruikers zonder speciale training het model direct gebruiken.
Lees verder…

Atalk
ATALK is een unieke en gepatenteerde (in aanvraag) veiligheidstechnologie waarmee kritische alarmmeldingen uit een Proces Controle Systeem direct en automatisch naar de walkietalkie van de verantwoordelijke operatoren op de site worden verzonden. Door het gebruik van het ATALK-systeem zijn manuele acties om deze berichten te verzenden niet langer nodig, en daalt de kans op vertragingen en mogelijke menselijke fouten drastisch.
Lees verder…

Online procesanalyser (snack)food industrie
Quality2Process levert de MM710e DOB, een noviteit van NDC Technologies die is ontwikkeld naar de laatste stand der techniek. Het is een krachtig, contactloos meetinstrument voor online analyses en draagt bij aan het verbeteren van de voedselveiligheid door een real-time kleur en bedhoogte meting, naast de gebruikelijke vocht- en vetmeting.
Lees verder…

High shear mixer r370-1000d
De Tetra Pak® High Shear Mixer R370-1000D is de eerste in een reeks nieuwe high shear recirculatie mixers. Het innovatieve mixing-concept resulteert in een enorme flexibiliteit, betere ontluchting van het product en een opmerkelijke kostefficiëntie. Kortom, een ”future-proof”, competitieve oplossing.
Lees verder…

Tetra pak® digital services
Maak kennis met Industry 4.0 via Tetra Pak® Digital Services. We zetten de nieuwste digitale tools en innovaties in om onze klanten op maat gemaakte service-oplossingen te bieden. Hierbij focussen we op preventie, optimalisatie en voedselveiligheid gedurende het hele proces.
Lees verder…

Encapt™ technology for separators
De baanbrekende Encapt™ technologie in combinatie met de AirTight technologie maken onze Tetra Pak® machines tot de meest energie-efficiënte separatoren op de markt.
Lees verder…

Tetra pak® powder mixer b3500
Hygiënisch, betrouwbaar en snel mixen van poeders. De Tetra Pak® Powder Mixer B3500 is een batch paddle mixer speciaal ontwikkeld voor snel, accuraat en zacht mixen van allerlei poeders voor voedingsproductie. De mixer is uiterst hygiënisch en garandeert zo de voedselveiligheid. Het betrouwbare en robuuste ontwerp vereist minimaal onderhoud en verzekert de veiligheid van operatoren.
Lees verder…

Tubular heat exchanger with p2p technology
Tetra Pak® Tubular Heat Exchangers zijn nu beschikbaar met product-to-product (P2P) technologie. Dit is de meest efficiënte manier van warmte-uitwisseling, toepasbaar voor pasteurisatie en UHT-behandeling van allerlei melkproducten en dranken. Dankzij nieuwe lastechnieken is het ontwerp bovendien ultra-hygiënisch en 3-A-goedgekeurd.
Lees verder…

Klik hier om uw stem uit te brengen.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners