Proces Innovatie Prijs 2016, wie verdient de Publieksprijs volgens u?

Logo PIP

Logo PIPDe Proces Innovatie Prijs (PIP) is een erkenning voor innovatieve producten en oplossingen binnen de procesindustrie en is een initiatief van beursorganisator Jaarbeurs en de Machevo & Bulk Vereniging. Deze prijs bestaat uit twee awards, namelijk de Vakprijs en de Publieksprijs. De jury stelt voor beide awards de nominaties vast. Op dinsdag 4 oktober 2016, de eerste dag van de vakbeurs Industrial Processing, maakt de jury bekend welke innovatie is uitgeroepen tot winnaar van de Vakprijs en wie de Publieksprijs heeft gewonnen.
 
Wie verdient volgens u de publieksprijs? Bekijk de innovaties en breng uw stem uit middels het online stemformulier.

Twee Machevo leden genomineerd voor de publieksprijs

lampe Technical Textiles Phoenix FilterzakLampe Technical Textiles: Phoenix filterzak
Korte filterzakken voor slangenfilters kunnen na de confectie binnenstebuiten worden gedraaid, maar dit is niet mogelijk bij de lange zakken voor grotere procesfilters. Lampe Technical Textiles heeft een speciale constructiemethode uitgewerkt die maximale veiligheid biedt.
Naast het versmelten van de lengtenaad wordt de bodem extra versterkt, waarna het uiteinde van de filterslang en de bodemrand naar binnen worden gewerkt.
 
Het wordt zodanig afgewerkt dat er geen losse vezels van het filtermateriaal naar buiten kunnen treden; niet naar buiten noch naar binnen. Dat maakt toepassing in gevoelige processen mogelijk, waarbij geen enkele verontreiniging van het product is toegestaan. De afwerking is bestand tegen zware pneumatische reinigingspulsen (6 bar) en vocht van CIP-reiniging.

Tetra Pak Processing Systems FlexlineTetra Pak Processing Systems: Tetra Pak Flexline
Deze flexibele kaasproductielijn maakt het mogelijk om bij elke batch een andere kaassoort of -formaat te produceren met minimaal tijd- en productverlies, gecombineerd met een reguliere hoge productiecapaciteit en lage manbehoefte. Tevens geeft deze productiemethode de mogelijkheid om nieuwe kaassoorten te maken die met reguliere methoden niet of slechts tegen hoge kosten mogelijk zijn.
 
Dit met name doordat ingrediënten toegevoegd kunnen worden aan de wrongel en niet zoals regulier aan het wei-wrongelmengsel, waardoor minimale hoeveelheden verloren gaan naar de wei. Hierdoor blijft het overgrote deel van de vrijkomende wei vrij van ingrediënten (residuen) waardoor deze een hoge marktwaarde heeft als grondstof voor andere processen. Er wordt geen gebruik gemaakt van een reguliere pers, maar van vacuüm om de kaas te persen en te ontdoen van vocht. Er ontstaat dan een korst en een vaste structuur, maar ook een granulaire structuur is mogelijk.

Breng uw stem uit
Op dinsdag 21 juni werden de genomineerden van de Proces Innovatie Prijs 2016 bekendgemaakt tijdens de kick-off in Media Plaza bij Jaarbeurs Utrecht. Dit jaar kende de Proces Innovatie Prijs in totaal 14 inzendingen. De inzendingen zijn door de onafhankelijke vakjury beoordeeld aan de hand van de gestelde criteria op het gebied van innovativiteit, de toegevoegde waarde voor de gebruiker, het business potential en overige voordelen als milieu, gezondheid en veiligheid.
 
Uit deze inzendingen heeft de jury drie inzendingen geselecteerd met de status ‘Genomineerd’: Lampe Technical Textiles, Tetra Pak Processing Systems en Log5. Deze genomineerden maken naast de Publieksprijs ook kans op het winnen van de Vakprijs. Door middel van een online stemming bepaalt u, samen met het publiek, welke inzending volgens u de Publieksprijs verdient.

Breng hier uw stem uit voor de Publieksprijs

Bestel eenvoudig uw gratis toegangskaarten
Industrial Processing is dé beurs om te netwerken met andere bedrijven uit de procesindustrie en daar kunt u ook bij zijn! Uw gratis toegangsbewijs voor Industrial Processing 2016 bestelt u eenvoudig door u hier te registreren. Zo loopt u tijdens uw beursbezoek direct de beursvloer op en hoeft u niet te wachten bij de registratiebalie.

Button Vraag toegangskaarten aan

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners