Ontdek de Fabriek van de Toekomst

Fabriek van de toekomst web

Fabriek van de toekomst webHelpt virtual reality om sneller een betere installatie te ontwikkelen? En geeft de slimme bulkwagenvuller straks zelf een seintje als onderhoud nodig is? Ontdek de toekomst van de procesindustrie op Industrial Processing. Hier tonen partners technologie waarmee bezoekers morgen hun eigen Fabriek van de Toekomst kunnen bouwen.

Innovatie gaat sneller dan ooit en heeft meer gevolgen voor de manier van werken dan tot nog toe. Partners van Industrial Processing zoals Machevo & Bulk Vereniging, kennis- en researchinstellingen én exposanten tonen in de Fabriek van de Toekomst aansprekende innovaties. Bezoekers ervaren live hoe je dankzij virtual reality onderhoud aan een installatie kunt trainen zonder dat één onderdeel ervan is gebouwd. Smart industry zorgt er naderhand voor dat onderhoud voorspelbaar wordt. Sensoren in een bulkwagenvuller 4.0 houden zoveel zaken in de gaten, dat het slimme systeem weet wanneer onderhoud nodig is. De Fabriek van de Toekomst is energiezuinig. Dat komt niet alleen door het energieverbruik tot op systeemniveau te monitoren en inzicht te krijgen in waar de grootste besparingskansen liggen. Energiekosten dalen eveneens door op piekmomenten in de productie van groene stroom energie op te slaan en later als warmte terug te geven aan het proces.

Machevo Paviljoen IP 2016 02 webDe Fabriek van de Toekomst staat in hal 12. Deelnemers zijn Dinnissen Process Technology, Geveke, HuikesHoven, Jongia, Van Beek, Penko Engineering en VDL Industrial Products.

FedEC Energieplein: all electric factory
Kan een procesinstallatie, zelfs een complete fabriek puur elektrisch functioneren? Zonder hydrauliek en pneumatiek? Als de stroom dan ook nog eens duurzaam is opgewekt, schept dat een unieke kans. Op het FedEC Energie Plein op Industrial Processing vinden bezoekers antwoord op de vraag of dit toekomstscenario realistisch is.

Het FedEC Energie Plein in hal 12 is dé plek waar de energie consultants van FedEC hun kennis met de bezoekers delen. Dat doen ze door innovatieve systemen, zoals industriële warmtepompen en brandstofcellen te tonen en door dagelijks over belangrijke thema’s presentaties te houden. Elke beursdag komen actuele zaken op het vlak van Wet- en regelgeving rond energie, technologie, duurzaamheid én het onderwerp energie- en ICT (internet of things) aan de orde. De sprekers delen tips hoe je vandaag met relatief eenvoudige oplossingen energie bespaart;  hoe internet of things helpt het monitoren van energieverbruik te verbeteren en welke rol alternatieve energiebronnen spelen om als procesindustrie op te schuiven richting de circulaire economie.

Het FedEC Energie Plein staat in hal 12, partner is Federatie Energie Consultants.

Water Paviljoen: duurzaam waterverbruik als kans
Water is misschien wel de allerbelangrijkste grondstof voor de procesindustrie. Water wordt echter schaars. Zowel uit ecologisch oogpunt als om bedrijfseconomische redenen is verantwoord en duurzaam gebruik van water meer dan ooit noodzakelijk.

In het Water Paviljoen wordt de meest innovatieve watertechnologie die in Nederland te vinden is, getoond. Dat gebeurt door ondernemingen en onderzoeksinstellingen van Water Alliance, een samenwerkingsverband op het gebied van water technologie. Water Alliance vormt een innovatieketen voor watertechnologie: nieuwe kennis wordt vertaald naar succesvolle business en door samenwerking tussen partijen ontstaan er interessante crossovers. De leden van Water Alliance zijn actief in verschillende sectoren, zoals behandeling van proceswater, reiniging van afvalwater, sensor en ICT technologie en ook mechanische scheidingstechnologie. Op Industrial Processing toont een aantal leden innovatieve oplossingen waarmee de procesindustrie van duurzaam watergebruik een kans maakt om procesefficiency te verhogen en nieuwe oplossingen te ontwikkelen.

Het Water Paviljoen staat in hal 12. Deelnemers zijn leden van Water Alliance.

Bestel eenvoudig uw gratis toegangskaarten
Industrial Processing is dé beurs om te netwerken met andere bedrijven uit de procesindustrie en daar kunt u ook bij zijn! Uw gratis toegangsbewijs voor Industrial Processing 2016 bestelt u eenvoudig door u hier te registreren. Zo loopt u tijdens uw beursbezoek direct de beursvloer op en hoeft u niet te wachten bij de registratiebalie.

Button Vraag toegangskaarten aan

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners