‘Old Skool’-netwerken

Column voorzitter Tom Pruymboom, Nirota B.V.

Een beetje ondernemer, manager, DGA of actieveling is bezig met zijn of haar netwerk. Want netwerken hoort er nu eenmaal bij. Dus zijn er netwerk-evenementen, matchmaking-programma’s, speed dates en handelsmissies, nog afgezien van de diverse social media-kanalen die we ijverig inzetten.

Een organisatie zoals LinkedIn spoort de miljoenen deelnemers aan om hun netwerken onversaagd te vergroten. LinkedIn vertelt wie wij allemaal zouden moeten kennen. Immers, mijn vrienden zijn toch eigenlijk ook jouw vrienden en de kennissen van mijn vrienden willen ook graag jouw vrienden worden. En hoe groter je netwerk, hoe sneller het groeit. Wat ook helpt is ‘sharing’ van berichtjes en het zoveel mogelijk achterlaten van sporen, zoals tweets, likes en comments. Ook wordt aangeraden je hobby-activiteiten te koppelen aan je zakelijke netwerk, zodat je weer een verzameling nieuwe contacten aan je netwerk kunt gaan toevoegen. Pffff…. Je wordt automatisch op de hoogte gehouden van alles en iedereen, en je kunt haast niet anders dan het spel meespelen. Want als je even probeert bij te komen en iets minder actief dreigt te worden, word je automatisch herinnerd aan je vermeende sociale verplichtingen.

Waar zijn we nou eigenlijk mee bezig… Vroeger was netwerken ‘de vloer opgaan’ en de stoute schoenen aantrekken. Gewoon op iemand van vlees en bloed afstappen en jezelf voorstellen. Natuurlijk vergt dit enige oefening. Maar de aanhouder wint en inderdaad, het loont nog steeds de moeite. Het is leuk om dan iemand te spreken die jou kan helpen of voor wie jij iets kunt betekenen. Zo kan een netwerk worden opgebouwd dat echt waardevol is. De Machevo & Bulk Vereniging biedt hiervoor een uitermate geschikt platform. Zo is ook weer gebleken tijdens Machevo Connect op 2 december 2014 in de Jaarbeurs Utrecht. ‘Old Skool’-netwerken heeft meerwaarde. Vul uw zakken met ouderwetse papieren visitekaartjes, zorg voor een goed humeur en durf op iemand af te stappen! Ook in 2015 zal Machevo weer evenementen aanreiken om elkaar te ontmoeten. Face to face welteverstaan! Veel succes!

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners