Maar liefst negen nieuwe leden in de tweede helft van 2013

logo heinkel

In de tweede helft van dit jaar mogen we maar liefst negen nieuwe leden van harte welkom heten! Wij stellen hen graag aan u voor: Heinkel Drying and Separation Group uit Besigheim (Duitsland) , J.M.E. Technische Handelsonderneming B.V. uit Zevenbergen, Matam B.V. uit Bergeijk, Polem B.V. uit Lemmer, Prodware Nederland B.V. uit Zaltbommel, Quality2Process B.V. uit Hengelo, Roosjen N.V. uit Antwerpen (België), TBK Group B.V. uit Renswoude, Verbaten Stortgoedtechniek B.V. uit Prinsenbeek en Wolfard & Wessels werktuigbouw B.V. uit Hoogezand. Wij wensen hen een prettige samenwerking toe binnen onze vereniging.

logo heinkelHeinkel Drying and Separation Group
Heinkel Drying and Separation Group leerde onze vereniging kennen door samen met hun zusterorganisatie Jongia NV (reeds lid van Machevo) aan het Machevo Collectief op de beurs Powtech 2013 in Nürnberg deel te nemen. De samenwerking met Machevo is hen dermate goed bevallen, dat de Heinkel Group besloot zich aan te sluiten bij onze vereniging.

De Heinkel Drying and Separation Group is een groep bedrijven gevestigd in Duitsland en Italië, bestaande uit: HEINKEL Process Technology GmbH, BOLZ Process Technology GmbH en COMBER Process Technology S.r.l.. Deze groep bedrijven heeft daarnaast vestigingen in Amerika, Tsjechië, China, Singapore en India. Sinds december 2013 is de groep een extra vertegenwoordiging gestart in de Benelux. Het lidmaatschap van Machevo zal positief bijdragen aan hun toetreding tot de Nederlandse markt.

Gezamenlijk heeft de groep meer dan 130 jaar ervaring in innovatieve en betrouwbare oplossingen voor filtratie en centrifugale technologie, Nutsche en vacuümdrogen en mengen. De groep van internationale bedrijven heeft één van de meest uitgebreide leveringsprogramma’s op het gebied van centrifuges, drogers, agitated Nutsche filters, filterdrogers, mixers en componenten voor de pharma, fijnchemie, chemie en voedingsmiddelenindustrie. Meer informatie over Heinkel Drying and Separation Group kunt u vinden op www.heinkel.com.

JME logoJ.M.E. Technische Handelsonderneming B.V.
Eigenaar Erik Slobben kent de Machevo & Bulk Vereniging al jaren:“Ik ken de Machevo nog van de Machevo beurzen in Utrecht. Nadat wij vorig jaar een sessie hebben bijgewoond leerden wij de vereniging en haar leden beter kennen en zagen in de vereniging een belangrijk platform voor de verdere ontwikkeling van onze activiteiten. Wij verwachten door het lidmaatschap meer contacten te kunnen leggen met klanten en leveranciers en daardoor op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen en vragen van klanten, zodat wij met onze innovaties nog beter in kunnen spelen op de behoeften van klanten.

Al meer dan 10 jaar is J.M.E. Technische Handelsonderneming B.V. actief in de Benelux en daarbuiten. Vanuit Zevenbergen in Nederland heeft J.M.E. zich ontwikkeld tot een innovatieve en betrouwbare partner voor alle branches voor het leveren van roer- en mengsystemen, containersystemen en luchtdeuren. J.M.E. richt zich met name op de marktsegmenten chemie, en farmaceutische- en levensmiddelenindustrie. Voor (producerende) partijen maken zij de vertaalslag van de techniek naar de gebruiker en zien het als hun taak voor de gebruiker de optimale oplossing te bieden die aansluit bij haar doelstellingen, wensen en behoeften. Meer informatie over het bedrijf evenals het productenoverzicht is te vinden op www.jme-bv.nl.

matam bvMatam B.V.
Matam is specialist in de nieuwbouw van afzakmachines en palletisers (palletiseermachines). Maar ook voor ombouw, modernisering, service en onderhoud aan afzak- en/of palletiseerautomaten is Matam een geschikte partner. Tevens zijn zij producent van transportmiddelen voor de aan- en afvoer naar installaties. Dit kunnen transportschroeven en -banden zijn voor de aanvoer van het materiaal of banden en rollenbanen voor de afvoer van zakken en pallets. Hierbij leveren zij ook palletwikkelaars. Kortom, indien gewenst zorgt Matam voor een Turn-key project.

Matam is gevestigd in Bergeijk (Nederland) en is goed voor meer dan 45 jaar ervaring in de afzak- en palletiseer machines. Oprichters zijn Jack Groenen en Bart van der Hamsvoort. Meer informatie over het bedrijf vindt u op  www.matambv.nl.

Logo CMYKPolem B.V.
Jan-Anno van der Laan, Commercieel Directeur bij Polem, was al langer bekend met de vereniging. Onze Algemene Ledenvergadering was voor hen doorslaggevend om over te gaan tot lidmaatschap. Van der Laan zegt hierover “We zien meerwaarde in de zin van de contacten met leden en het platform. Via de vereniging verwachten we in contact te komen met branchegenoten en daarmee Polem breder uit te dragen. Meer bekendheid over wat we doen en kunnen. Hopelijk draagt dit bij aan de groei die we voor ogen hebben.”

Al ruim 40 jaar is Polem marktleider op het gebied van polyester silo’s en tanks. Polem heeft deze positie bereikt doordat ze haar producten en diensten continu optimaliseert en luistert naar de wensen van de klant. Zo is bijvoorbeeld de mogelijke opslagcapaciteit van de silo’s en tanks aanzienlijk gegroeid en kan Polem deze produceren tot en met negen meter diameter met een opslagcapaciteit van 1500m3! Voor al uw maatwerkaanvragen is Polem in staat mee te denken en tot de juiste invulling te komen. U kunt uw gehele project overlaten aan het team van Polem: ontwerp, engineering, productie, project management, transport, montage en onderhoud van uw opslagbenodigdheden.

Polem silo’s en tanks zijn gemaakt van Glasvezelversterkte Kunststof, GVK, een materiaal bij uitstek geschikt voor het vervaardigen van opslagtanks en silo’s van uitmuntende kwaliteit. GVK is onder meer mechanisch sterk, kan naadloos worden geproduceerd, heeft uitstekende chemische resistentie en dus geen corrosie, de binnenwand van het product is gladder dan welk ander materiaal dan ook. Deze excellente producteigenschappen zijn te bereiken door een goed ontwerp, uitstekende materialen, de juiste productie en montage. Daarbij biedt Polem ontwerp en productie van alle benodigde stalen en/of RVS accessoires, zoals kooiladders, explosiepanelen of andere uitrusting.

Polem is onderdeel van de Plasticon Composites groep, wereldleider in corrosieresistente oplossingen voor wereldwijde industrieën. Meer informatie vindt u op www.polem.nl.

prodware pngProdware Nederland B.V.
Lia Blinde en Martijn Detiger, managers bij Prodware Nederland, zochten een kennisplatform voor de procesindustrie. Al snel kwamen zij bij Machevo & Bulk uit, dat niet alleen een kennisbron is, maar ook een zeer actief netwerk bleek te zijn.

Lia Blinde: “Prodware is de grootste Microsoft partner in Europa en richt zich op de ontwikkeling en implementatie van bedrijfssoftware in onder meer de procesindustrie. Door onze ervaring beschikken we over veel kennis van die industrie en kennis wordt meer als je het deelt. Daarvoor zijn we in eerste instantie lid geworden. Om nieuwe ontwikkelingen binnen de branche ook van binnenuit te leren kennen en andersom, onze kennis met de leden van Machevo & Bulk te delen.”

Martijn Detiger vult aan: “Doordat de vereniging ook heel actief is als netwerk, hopen we niet alleen kennis op te doen en te delen, maar ook nieuwe contacten te kunnen leggen. We zijn dan ook van plan om de bijeenkomsten van Machevo & Bulk zo veel mogelijk bij te wonen.”

Prodware creëert, integreert en host IT-oplossingen door hoogontwikkelde technische expertise te combineren met diepgaande branchekennis. Prodware is de grootste Microsoft Dynamics partner in Europa en actief in veertien landen voor 20.000 actieve klanten. Met 1.650 medewerkers behoort Prodware tot de grootste IT-partners voor (middel)grote organisaties in Europa. Prodware, opgericht in 1989, is genoteerd aan de NYSE Euronext Parijs en maakt onderdeel uit van de Gaia Index. Met een omzet van 180 miljoen euro, een robuuste nettowinst en een eigen vermogen van 40% van het balanstotaal, is Prodware een financieel gezonde onderneming en een stabiele partner voor haar klanten. Meer informatie over het bedrijf vindt u op  www.prodware.nl

logo 2Quality2Process
Quality2Process BV uit Hengelo is leverancier van high-end proces instrumentatie voor de procesindustrie, met een brede expertise en een sterke focus op service. Hun doel is om processen, producten en kwaliteitscontrole voor de industriële productieprocessen te professionaliseren volgens de eisen van de klant en specificaties met uitstekende korte-en lange termijn voordelen. Meer informatie over het bedrijf vindt u op www.quality2process.com

Logo Roosjen webRoosjen N.V.
Hans en Lyke Roosjen, eigenaren van de Belgische firma Roosjen N.V. uit Antwerpen, kennen de Machevo & Bulk Vereniging van beurzen en nieuwsbrieven. Beiden zien, mede omdat een aantal bestaande en trouwe klanten reeds lid zijn van onze vereniging, meerwaarde in het lidmaatschap. Hierover zeggen zij “wij hopen goede contacten met bestaande klanten te behouden alsook nieuwe potentiële klanten te kunnen bereiken via de vereniging.”

Roosjen is gespecialiseerd in het leveren van gespecialiseerde controlesystemen welke aanvullend zijn op elkaar. Het huismerk RO-MAG behelst diverse magnetische ontijzeringsoplossingen, van magneetroosters, magneetstaven tot complexe en op maat gemaakte filtermagneten. Dit voor alle industrieën, zoals de voedingsmiddelenindustrie, maar ook recyclage, chemie, farmacie, etc. Wat er niet met magneten uitgehaald kan worden, lukt meestal wel met metaaldetectoren. Oplossingen in vrije val, pneumatisch transport of ontijzeren van producten op transportbanden behoren eveneens tot de dagelijkse scope. Tot slot biedt Roosjen oplossingen voor het controleren van producten op gewicht (dynamische weging) van kleine milligrammen tot vele kilogrammen en van kleine capaciteiten tot hoge capaciteiten van ca. 600 st/min. Naast een afdeling onderhoud en service voor haar machines heeft Roosjen een afdeling die gespecialiseerd is in het transport van bulkgoederen en ontstoffingsleidingwerk in allerhande industrieën. Meer informatie over Roosjen N.V. vindt u op www.roosjen.be.

tbk logo groupTBK Group B.V.
Bart Kelderman en Wijnand van de Vendel zijn als compagnons vanaf 2003 gezamenlijk opgetrokken als directeur eigenaren van de TBK group B.V., wat overigens haar oorsprong vindt in de naam Technisch Bureau Knol opgericht in 1956. Samen hebben zij, door te luisteren naar de wensen van de klant, dit bedrijf van een firma die in 2003 nog uit 5 medewerkers bestond, structureel maar gestaag weten te doen groeien tot een onderneming met 18 medewerkers.

Het werkgebied is groot en breed en door de aankoop van Dust Control Partners in 2011 is het productenpallet verder uitgebreid. Hierdoor kan de divisie Spillage Control een zeer compleet pakket leveren op het gebied van het voorkomen van stof en vervuiling in transportbandinstallaties en productieprocessen. De divisie Equipment levert een breed pakket machines als trilgoten, zeven, magneettechnieken recyclingmachines van IFE Aufbereitungstechnik GmbH.

De TBK Group onderscheidt zich door haar oplossingsgerichte aanpak, specialisme, innovatieve en kwalitatief hoogwaardige producten, praktische werk- en denkwijze en uitstekende service. De TBK Group gaat met haar klanten en toeleveranciers lange termijn relaties aan en is voor haar klanten een partner met een toegevoegde waarde. Kernwaarden van TBK zijn: betrouwbaarheid, respect, duidelijkheid, eigen inbreng, praktisch, flexibel, onafhankelijk, innovatief, oplossingsgericht, klantgedreven en pro-actief.

De TBK Group levert, installeert en onderhoudt machines, apparaten en componenten voor ontstoffing, materiaalscheiding en verbetering van de efficiency rondom intern grondstoffentransport en -handling in de recycling, stortgoed- en bulkindustrie. TBK-Group levert door de innovatieve oplossingen substantiële kostenbesparingen met korte terugverdientijden en indirect draagt TBK-Group, als Clean Tech onderneming, bij aan het terugdringen van de CO2-footprint en het duurzaam besparen van kostbare en schaarse grondstoffen. De TBK Group is VCA** gecertificeerd. Meer informatie over het bedrijf evenals het productenoverzicht is te vinden op  www.tbkgroup.com

Verbaten StortgoedtechniekVerbaten Stortgoedtechniek B.V.
Verbaten Stortgoedtechniek B.V. is gespecialiseerd in het ontwerpen en leveren van apparatuur en systemen op het gebied van met name poederhandling voor de procesindustrie. Daarnaast worden in het verlengde van de activiteiten, als exclusief agent, de belangen behartigd van de internationaal opererende ondernemingen Matcon IBC Systemen uit Engeland met focus op de voedingsmiddelensector en de Italiaanse fabrikant Maris met betrekking tot co-rotating dubbelschroefextruders voor de kunststofchemie. Voor deze bedrijven verzorgt Verbaten ook de lokale aftersales service.

In 1992 is directeur/eigenaar René Verbaten met Verbaten Stortgoedtechniek B.V. gestart na 14 jaar kennis en ervaring te hebben opgedaan in het vakgebied, werkend voor één van de vooraanstaande leveranciers in dit vakgebied. Kenmerkend voor zijn familiebedrijf zijn: gerichte en praktische probleemaanpak met kennis van zaken en flexibiliteit in projectuitvoering. Afhankelijk van het project vindt realisatie plaats met vaste externe partners voor zowel engineering als het mechanische en besturingstechnisch deel. Intussen heeft de onderneming enkele jaren geleden ook succesvol een eigen half automatische zakkenafvulunit , geschikt voor zowel ventiel als open mond zakken, op de markt gebracht. Tevens heeft René Verbaten ten aanzien van het gecontroleerd pneumatisch transporteren van poeders een eigen patent onder patentnummer 1004437.

De heer Verbaten kent de Machevo & Bulk Vereniging al sinds de oprichting. Verbaten Stortgoedtechniek BV was één van de eerste deelnemers van de destijds Machevo beurs in Utrecht en Rotterdam. Destijds was de reden van lidmaatschap om te behoren tot het netwerk van vakbroeders. Reden van de latere opzegging en het nu opnieuw lid worden heeft te maken met fluctuaties in agenturen en marktbenadering in de loop van het meer dan 20-jarig bestaan van de onderneming. Meer informatie over het bedrijf evenals het productenoverzicht is te vinden op www.vst-verbaten.nl.

logo20WWWolfard & Wessels Werktuigbouw B.V.
Harrie Koops, sales manager piping van Wolfard & Wessels B.V besloot lid te worden van onze vereniging “Om nieuwe technische ideeën op te doen en het aantal contacten in de RVS markt te vergroten. Graag willen wij kennismaken met het marktsegment waarin de Machevo & Bulk Vereniging actief is”.

Wolfard & Wessels Werktuigbouw B.V. is een innovatief bedrijf op gebied van piping systemen. Wereldwijd leveren zij equipment en piping pakketten. Met diverse 3D tekenprogramma’s ontwerpen 15 engineers dagelijks diverse pipingsystemen voor de markten scheepsbouw, mega jachtbouw, gas- en olie industrie, procesindustrie, voedingsmiddelenindustrie en aanpalende industriën. Voor de productie van prefab piping pakketten en piping modules zijn 35 medewerkers alsmede een 4.000 m2 grote productiefaciliteit in Hoogezand beschikbaar. Bijzonder is dat de flenzen in door Wolfard & Wessels niet worden gelast maar middels de pijp-kraag methode worden geproduceerd. Voor montage op locatie en inbedrijfstellen zijn 70 reislustige medewerkers beschikbaar. Lees meer over het bedrijf op www.wolfard.nl

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners