Missie en Visie

Yves Willems web

Yves Willems webColumn Yves Willems, Optyl BVBA

Ik heb het licht gezien!!! Neen beste lezer, het was geen bijna dood ervaring of het gevolg van een zwaar carnavalsweekend, maar een plots besef en bewustwording. In januari heeft het bestuur van Machevo & Bulk twee sessies georganiseerd omtrent het vastleggen van de Missie en Visie van de vereniging, als leidraad voor de toekomst.

Het is door deze sessies dat ik zelf begon na te denken over Missie en Visie. Niet enkel een bedrijf of organisatie handelt volgens een bepaalde Missie en Visie, maar kortom alles in de maatschappij hanteert een bepaalde Missie en Visie. Denk maar aan ons gezin, uzelf, …

Is dit niet wat overdreven hoor ik u nu denken? NEEN! Zelfreflectie is het enige wapen voor de toekomst.
Wanneer men exact weet waar men staat, waar men naartoe wil en hoe men daar moet geraken, dan komt al de rest vanzelf. Door regelmatig stil te staan, even achterom te kijken en te reflecteren over zichzelf (of over het bedrijf, gezin, …) kan men zien wat men moet bijsturen om terug op het juiste pad te geraken.

Dit is de ware kracht van Missie en Visie.

De bedrijven die een duidelijke Missie en Visie opstellen en hier dan ook nog naar handelen, zijn dan ook niet voor niets de beste binnen hun segment. Voor deze bedrijven zijn Missie en Visie geen holle woorden op papier om te voldoen aan bepaalde vereisten, maar zijn het de kern en de ziel van de onderneming.

Wanneer men als bedrijf een zeer duidelijke, eenvoudige en korte Missie en Visie opstelt en er nadien alles aan doet om volgens deze Missie en Visie te handelen, dan is succes gegarandeerd. Ik weet dat het nu vrij eenvoudig klinkt en dat ik het laat uitschijnen dat het opstellen van Missie en Visie kinderspel is, niets is minder waar.

Het bestuur van Machevo & Bulk heeft tijdens deze 2 sessies heel wat denkwerk verricht om te komen tot de volgende Missie en Visie. We zijn dan ook enorm trots dat we via deze weg onze Missie en Visie kunnen voorstellen.


Missie: Wij zijn hét netwerk van industriële toeleveranciers aan de procesindustrie.
Visie: Verbinden en marktkansen creëren.


Laat het geen verrassing zijn dat, nu we de Missie en Visie van de vereniging kennen, het bestuur er alles aan zal doen om volgens deze Missie en Visie te handelen.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners