Machevo leden op bezoek bij Rockwool

rockwool1

rockwool1Maar liefst 39 deelnemers telde de excursie naar steenwolproducent Rockwool die de Machevo & Bulk Vereniging op 16 september jl. voor haar leden had georganiseerd. Omdat er maar ruimte was voor een beperkt aantal bezoekers heeft de vereniging alle geïnteresseerden die geen lid zijn moeten teleurstellen. Anders had de excursie met gemak meer dan 60 deelnemers geteld.

rockwool1 3Bij de productie van steenwol wordt de uitbarsting van een vulkaan nagebootst. Een industriële vulkaan is met smeltend basaltgesteente en giftige afgassen niet zonder gevaren, maar door de goede voorbereiding van Rockwool konden de bezoekers met hun neus bovenop dit boeiende proces zitten. “Vanachter een glazen wand konden we het spinnen van de steenwol van net zo dichtbij bekijken als de operators”, zegt hoofdredacteur Jos Verleg van vakblad BULK.

Directeur Winfried Goes van Airtechnic Solutions toont zich ook enthousiast. “Zeer interessant om zo’n bijzonder productieproces van dichtbij te mogen aanschouwen. Goed om te zien dat Rockwool voortdurend bezig is om nieuwe toepassingen te zoeken voor hun product, met vaste waarden als energiebesparing en veiligheid als leidraad.”

rockwool1 2Commercieel Technisch Adviseur Kurt Heidsieck bij Precia Molen Nederland B.V. was blij verrast met de openheid van Rockwool . “Wat mij opgevallen is het feit dat je zo in de keuken mocht kijken van de productie.” Tijdens het bezoek ontdekte Heidsieck dat in de fabriek naast steenwol ook allerlei andere isolatieproducten worden gemaakt. “Het was mij niet bekend was dat deze door Rockwool worden gemaakt. Tijdens de gesprekken met anderen bleek dat zij dit ook niet wisten.” na de rondleiding waren de deelnemers in goede handen. “De netwerborrel was zeer uitgebreid en uitstekend verzorgd. Kortom, een prima excursie”, zegt Verleg. “Al met al was het een geslaagde middag”, besluit Heidsieck.

Klik hier: Voor een uitgebreid verslag van onze excursie in vakblad BULK
Klik hier: Voor een uitgebreid verslag van onze excursie in vakblad SolidsProcessing
Bekijk hier foto’s van de excursie

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners