Machevo-leden krijgen kijkje in keuken van Koopmans Meel

Button Aanmelden voor Excursie 01

Button Aanmelden voor Excursie 01Op donderdag 9 maart 2017 organiseren wij exclusief voor onze leden een bedrijfsbezoek aan Koopmans Koninklijke Meelfabrieken in Leeuwarden. Wij zijn bijzonder verheugd dat we een kijkje mogen nemen in de keuken van dit innovatieve familiebedrijf. Reserveer 9 maart 2017 dus alvast in uw agenda. Het jaar gaat sneller voorbij dan u denkt!

Kracht in twee specialisaties
Koopmans Koninklijke Meelfabrie

ken bestaat uit twee bedrijfsonderdelen. Koopmans Foodcoatings specialiseert zich in innovatie foodcoatings oplossingen. Door het technologisch hoogwaardige productieproces van dit onderdeel te combineren met de bloemexpertise van Koopmans Meel kan het bedrijf in korte tijd unieke oplossingen bieden op het gebied van foodcoatings.

Bulkwagen Koopmans Expeditie webVan rosmolen naar innovatieve productielijn
Sinds de door paarden aangedreven rosmolen waar het bedrijf in 1846 mee begon heeft Koopmans het productieproces al heel wat keren aangepast, vernieuwd of verhuisd. Bent u benieuwd op welke slimme wijze de broodbloem, tarwemeel en speciaalmixen nu worden verwerkt? En welke innovatieve oplossingen hier in de praktijk worden gebracht voor foodcoatings? Kom dan zelf kijken!

Teamleider Productie Wim Westerbeek verzorgt een rondleiding en Technisch Engineer Geert Oosting staat paraat om specifieke onderwerpen en vragen voor zijn rekening te nemen. Onze leden zijn van harte welkom en zij kijken uit naar ons bezoek.

Over Koopmans Koninklijke Meelfabrieken
Koopmans werd opgericht in 1846, toen Uilke Klazes Koopmans met van zijn familie geleend geld een door paarden aangedreven rosmolen kocht om boekweit te malen. Inmiddels is Koopmans een begrip bij consumenten en professionals binnen de foodsector.

Het bedrijf is uitgegroeid tot een vernieuwende meel- en bloemleverancier voor foodverwerkende bedrijven. Iedereen kent de naam Koopmans wel van bijvoorbeeld pannenkoekenmix in de supermarkt, maar deze consumentendivisie is in 2000 verkocht en hoort niet meer bij Koopmans Koninklijke Meelfabrieken.

Button Aanmelden voor Excursie

 

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners