Machevo-leden krijgen kijkje in keuken van Koopmans Meel

Button Aanmelden voor Excursie 01

Button Aanmelden voor Excursie 01Op donderdag 9 maart 2017 organiseren wij exclusief voor onze leden een bedrijfsbezoek aan Koopmans Koninklijke Meelfabrieken in Leeuwarden. Dit innovatieve familiebedrijf werd ruim anderhalve eeuw geleden opgericht en heeft in die tijd een bijzondere expertise opgebouwd. Er is slechts plek voor maximaal 50 personen en er zijn nog maar enkele plekken beschikbaar, wie het eerst komt wie het eerst maalt. Reserveer 9 maart 2017 in uw agenda en vul snel het online aanmeldformulier in. Voordat u het weet is het alweer voorjaar!

Kracht in twee specialisaties
Koopmans Koninklijke Meelfabrieken bestaat uit twee bedrijfsonderdelen. Koopmans Foodcoatings specialiseert zich in innovatie foodcoatings oplossingen. Door het technologisch hoogwaardige productieproces van dit onderdeel te combineren met de bloemexpertise van Koopmans Meel kan het bedrijf in korte tijd unieke oplossingen bieden op het gebied van foodcoatings.

Bulkwagen Koopmans Expeditie webVan rosmolen naar innovatieve productielijn
Sinds de door paarden aangedreven rosmolen waar het bedrijf in 1846 mee begon heeft Koopmans het productieproces al heel wat keren aangepast, vernieuwd of verhuisd. Bent u benieuwd op welke slimme wijze de broodbloem, tarwemeel en speciaalmixen nu worden verwerkt? En welke innovatieve oplossingen hier in de praktijk worden gebracht voor foodcoatings? Kom dan zelf kijken!

KIEM-innovatiecentrum
Teamleider Productie Wim Westerbeek verzorgt een rondleiding waarbij we ook het splinternieuwe Koopmans Innovatie Expertise en Molenaarschap (KIEM)-innovatiecentrum aandoen. In deze innovatieve broedplaats komen specialisten, producenten, leveranciers en consumenten bij elkaar om de marktontwikkelingen te volgen en nauw aan te laten sluiten op consumententrends.

Technisch Engineer Geert Oosting staat paraat om specifieke onderwerpen en vragen voor zijn rekening te nemen. Onze leden zijn van harte welkom en de medewerkers van Koopmans kijken uit naar ons bezoek.

Programma
Om 13.30 uur wordt u verwacht in de ontvangstruimte achter het bedrijfsrestaurant. Na het welkomstwoord van Koopmans en onze voorzitter gaan we eerst kijken naar een bedrijfsfilm. Daarna volgt een rondleiding door de fabriek door Wim Westerbeek (sierraden en horloges zijn verboden, stevige veilige schoenen aanbevolen). De rondleiding begint bij de scheepslosserij waar al het graan wordt gelost, vervolgens gaan we door de expeditieruimte naar de paneermeelfabriek (als dit mogelijk is i.v.m. verbouwing), daarna door de molen en aansluitend naar het (KIEM)-innovatiecentrum.

Op deze molen vermaalt Koopmans alleen tarwe en gebeurt met een snelheid van 12.5 ton per uur 7 dagen in de week volcontinu. In principe draait deze Molen geheel automatisch en kan onbemand draaien. Voordat er gemalen wordt, wordt het graan drie keer gereinigd, tarwe wordt bevochtigd en dan pas gemalen. De eindtijd is ongeveer 16.30 uur, nadere informatie volgt nog over een eventuele netwerkborrel.

Button Aanmelden voor Excursie

Over Koopmans Koninklijke Meelfabrieken

Koopmans werd opgericht in 1846, toen Uilke Klazes Koopmans met van zijn familie geleend geld een door paarden aangedreven rosmolen kocht om boekweit te malen. Inmiddels is Koopmans een begrip bij consumenten en professionals binnen de foodsector.

Het bedrijf is uitgegroeid tot een vernieuwende meel- en bloemleverancier voor foodverwerkende bedrijven. Iedereen kent de naam Koopmans wel van bijvoorbeeld pannenkoekenmix in de supermarkt, maar deze consumentendivisie is in 2000 verkocht en hoort niet meer bij Koopmans Koninklijke Meelfabrieken.

Wie het eerst komt, die het eerst maalt
Het aantal plaatsen voor deze excursie is maximaal 25 personen in verband met het aantal beschikbare headsets. Bij overschrijving van de excursie zullen degenen die zich het eerst hebben aangemeld voorrang krijgen. Meldt u dus snel aan als u zeker wilt zijn van deelname!

Deelname is gratis, maar niet geheel vrijblijvend. Als u zich inschrijft, verwachten we dat u ook daadwerkelijk naar de excursie komt. Daarom gelden er bijzondere annuleringsvoorwaarden.

Annuleringsvoorwaarden
U kunt uw inschrijving alleen schriftelijk annuleren met een e-mail aan secretariaat@machevo.nl. Annuleren van een gratis inschrijving kan kosteloos tot 48 uur voorafgaand aan het event. Meldt u zich binnen één 48 uur voor aanvang af of vergeet u zich af te melden? Dan zijn we helaas genoodzaakt € 75,00 (excl.btw) aan catering- en organisatiekosten in rekening te brengen. U kunt bij verhindering natuurlijk altijd een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken.

Button Aanmelden voor Excursie

 

 

 

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners