Machevo-leden bezoeken Vitelia en Feed Design Lab

web Feed Design Lab dsc 3434

web Feed Design Lab dsc 3434Exclusief voor de leden organiseert Machevo op donderdag 3 november a.s. een gecombineerde excursie waarbij het Feed Design Lab én Vitelia Voeders in Oirlo worden aangedaan. Het Feed Design Lab is een belangrijke innovatiepartner voor de voedingsindustrie. In 2014 heeft het Feed Design Lab (FDL) een splinternieuwe proeffabriek gerealiseerd in Oirlo. Hier bevinden zich de nieuwste technologieën en machines die multifunctioneel inzetbaar zijn. Vitelia is een van de initiatiefnemers van het Feed Design lab.

web VBNL 06 2014 INTERVIEW FOTO 2AProeffabriek als test- en onderwijslocatie
Voedselfabrikanten kunnen de proeffabriek huren om te experimenteren met nieuwe grondstoffen, duurzamere productiemethoden of een gezonder eindproduct. Daarnaast verzorgt het Feed Design Lab in de proeffabriek praktijktrainingen en opleidingen in diervoederproductie en procestechnologie.

Koploper bij projecten duurzame eiwitketen
Feed Design Lab is touwtrekker in projecten om tot een duurzame dierlijke eiwitketen in 2020 te komen. Hierin stimuleert het FDL ondernemers, onderzoekers en onderwijsinstellingen om tot nieuwe oplossingen te komen.

web BS Arie FDL 03 4 Rijke geschiedenis
Een van de initiatiefnemers van het Feed Design Lab is Vitelia Voeders. In de proeffabriek voert Vitelia jaarlijks meerdere proeven uit met de nieuwste apparaten in de mengvoedertechnologie.

Vitelia Voeders is ontstaan uit een in 1921 opgerichte boerencorporatie die nog altijd bestaat. Tegenwoordig produceren de moderne fabrieken in Oirlo en Ysselsteyn jaarlijks 450 duizend ton voeders en grondstoffen voor kippen, koeien en varkens. Tijdens de rondleiding zullen de Machevo-leden van dichtbij kunnen zien hoe deze gigantische voerstromen in goede banen worden geleid.

Klik hier voor aanmelden excursie Feed Design Lab

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners