Machevo-leden bezoeken agri-innovator Lely in Maassluis

Lidmaatschap van Machevo opent deuren! Dat hebben onze leden donderdag 20 april weer mogen ervaren tijdens een bedrijfsbezoek aan innovator in de agrisector Lely. Vanuit de samenwerking met branchevereniging DMFI waren zij uitgenodigd de Lely Campus in Maassluis te ontdekken.

Sinds 1948 zet Lely zich in om het leven van veehouders aangenamer te maken met innovatieve oplossingen. Vrijwel alle werkzaamheden in de koeienstal kan Lely vergemakkelijken. Al die innovaties hebben één gezamenlijk doel: het leven van agrariërs over de hele wereld eenvoudiger maken en samen werken aan een duurzame, winstgevende en aangename toekomst voor de agrarische sector.

Voorbeeld in machinebouw
Senior sales-ingenieur van Dosco Naud Luijerink was al eerder op de Lely campus, voor een samenwerking met Lely. “Vandaar ook mijn interesse om het bedrijf nog beter te leren kennen. Tijdens een bedrijfsbezoek ga je langs vanuit een andere optiek. Ik wist het al, maar heb nu nog beter gezien wat een mooi bedrijf Lely is. Goed georganiseerd, met serieuze aandacht voor de boer én de koe. Echt een voorbeeld op het gebied van innovatie in machinebouw.”

Maar Lely innoveert op meerdere gebieden. Luijerink: “Lely doet met GoDare veel om jongelui enthousiast te maken voor machinebouw en techniek, om zo uiteindelijk nieuwe aanwas te werven. Bewonderenswaardig wat zij investeren om de jeugd te betrekken bij de techniek.” Stichting GoDare is mede door Lely opgericht en heeft als doel jeugd en jongeren tot 25 jaar te laten ontdekken, verkennen en creëren.

Boeren met een app
Patrick Deering, verantwoordelijk voor sales bij Rodesta, kende Lely enkel nog van naam. “Een aantal klanten van ons zijn toeleverancier, zo had ik dus al eens van Lely gehoord. Interessant om meer te weten te komen. Dat een melkmachine zoveel informatie verzamelt over de koe die aan de machine staat, en de boer dit vervolgens in een app kan zien: dat hebben ze met hun machines heel goed gedaan.”

Deering is onder de indruk van het netwerk dat Lely heeft opgezet: “Hoe zij met Lely Centers over de hele wereld ernaar streven storingen binnen twee uur op te kunnen lossen: dat is knap om voor elkaar te krijgen.”

Nieuwe contacten
Tijdens de netwerkborrel aan het eind van de dag zijn, zoals altijd, interessante contacten gelegd. Deering: “Rodesta is een redelijk klein familiebedrijf, niet iedereen kent ons al. Netwerken zal niet altijd direct business opleveren, maar het is goed om onze naam bekender te maken.”

Het netwerk van Machevo is omvangrijk. Grote kans dat u interessante nieuwe contacten opdoet tijdens een van onze bedrijfsbezoeken. Luijerink: “Er waren twee leden van Machevo die ik nog niet kende, leuk om daar kennis mee te maken en uit te leggen wat we bij Dosco doen. Het praat toch anders met een broodje in de hand, dan kan het snel gaan.”

Heeft u een idee voor een volgend bedrijfsbezoek of een kennissessie?
Vertel het ons en stuur uw idee naar secretariaat@machevo.nl.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners