Machevo & Bulk Vereniging heet nieuwe leden welkom

Steeds meer producenten en leveranciers uit de procesindustrie weten de Machevo & Bulk Vereniging te vinden. Ook het afgelopen kwartaal traden weer een viertal bedrijven tot ons omvangrijke netwerk toe. Als kersvers lid profiteren ze niet alleen van alles wat onze vereniging te bieden heeft, maar zijn ze ook zelf eensubstantiële toegevoegde waarde in het nóg daadkrachtiger maken van onze interessante kennissessies, business meetings en excursies. Graag stellen wij u voor aan KEMP, Klinkenberg, Lion Marine Group en Beumer Group.

KEMP
Het in het Overijsselse Ambt Delden gevestigde technisch adviesbureau KEMP is opgericht in 2004. Aanvankelijk startte KEMP als een projectmanagement bureau, maar toen bleek dat sommige leveranciers niet aan eindklanten leverden, richtte KEMP zich enkele jaren later ook op de verkoop van componenten. Momenteel telt het technisch adviesbureau vier medewerkers, die klanten van plan tot productie begeleiden. KEMP beschikt zelf over basic engineering en zoekt de samenwerking op wat betreft detailed engineering. “Wij zijn een klein bedrijf, maar wel in staat tot het doen van grote projecten door samenwerking. Het vinden van goede partners is voor ons heel belangrijk, vandaar dat we besloten hebben lid te worden van Macheco”, zegt Frans Kruse, directeur-eigenaar van KEMP.

De directe aanleiding voor een lidmaatschap was de volgens Kruse ‘ontzettend interessante excursie’ bij Dinnissen eerder dit jaar, waar hij meer bekenden tegenkwam dan gedacht. Ook de samenwerking tijdens deze excursie met Machevo’s Duitse partnervereniging DSIV valt bij Kruse in goede aarde. “Ons kantoor is gevestigd nabij de Duitse grens, we werken samen met Duitse organisaties en maken gebruik van Duitse toeleveranciers. Het is goed om ook over de grenzen te kijken en samen te werken.”

Kruse ziet Machevo als een ideaal platform om gelijkgestemden te treffen, informatie te vergaren, zijn netwerk uit te breiden en zeker ook dingen te leren. Wat KEMP Machevo zelf te bieden heeft? “Wij zijn goed in het maken van thermische berekeningen en kunnen andere leden hierin adviseren en ondersteunen. Maar ook op het gebied van veiligheid kunnen wij iets bijdragen. Zo heeft KEMP een inblaasbeveiliging ontwikkeld, die voorkomt dat er een verkeerde grondstof in de silo wordt geblazen.”

Klinkenberg
In Krommenie, gelegen in Noord-Holland, bevindt zich Klinkenberg, een specialist in schroeftransportsystemen en bulk handling, met meer dan 150 jaar ervaring in de ontwikkeling van schroeftransportsystemen, schroefbladen, schroefassen, transportschroeven, doseerschroeven en uitdraagsystemen. Mario de Graaff, mede-eigenaar en directeur van Klinkenberg sinds 2005, heeft de afgelopen jaren met interesse de boeiende lezingen en columns van Machevo gevolgd en is benieuwd naar wat het lidmaatschap het bedrijf te bieden heeft: “Veel leden komen uit dezelfde bedrijfstak en maken allemaal hun eigen uitdagingen mee, die ze delen tijdens lezingen en andere activiteiten van de vereniging. Ik ben erg nieuwsgierig naar hoe anderen denken over de branche, hun standpunten en hoe het met hen gaat. Steeds meer bedrijven zoeken elkaar op en streven naar samenwerking. Ik vraag me af wat daar de drijfveer achter is en wie elkaar waar opzoekt.”

Naast het verzamelen van informatie, kennis en ideeën van vakgenoten heeft Klinkenberg ook veel te bieden aan de Machevo & Bulk Vereniging. De Graaff legt uit: “Momenteel richten we ons sterk op de ontwikkeling van Internet of Things (IoT) voorspellend onderhoud. De afgelopen jaren hebben we hier uitgebreid onderzoek naar gedaan en met succes de onvoorspelbaarheid in het productieproces weten te minimaliseren. Het is absoluut van toegevoegde waarde, vooral omdat we IoT- oplossingen op onze machines kunnen integreren, waardoor voorspellend onderhoud mogelijk wordt voor onze klanten”, aldus De Graaff.”

Lion Marine Group
De in Capelle aan den IJssel gevestigde Lion Marine Group bestaat uit een drietal bedrijfsdivisies: Lion Bulk Handling, Lion Technology en Lion Engineering. Het bedrijf helpt klanten met hun droge bulk- of maritieme behoeften door de levering van technische apparatuur en diensten voor maritieme, offshore-, haven- en terminaltoepassingen. Lion Bulk Handling heeft inmiddels ruim 50 jaar ervaring in het uitrusten van droge bulkschepen, binnenvaartschepen, bevoorradingsschepen, havenlaad- en losapparatuur, booreilanden en drijvende terminals. Daarbij valt te denken aan het ontwerpen, produceren en inbedrijfstellen van hoogwaardige pneumatische bulk handling systemen voor poeders,  zoals cement, vliegas, bentoniet en bariet. Voor het ontwikkelen van volledig geïntegreerde systemen ontwerpt het bedrijf zijn eigen essentiële componenten en combineert deze met technologieën van vooraanstaande fabrikanten.

Beumer Group
Als internationale leider in het ontwerpen en vervaardigen van intralogistieke systemen voor transport, laden, palletiseren, verpakken, sorteren en distribueren, is Beumer Group gevestigd in Azië-Pacific, Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Zo ook in het Gelderse Ede, waar Beumer Group Benelux is neergestreken, en is Beumer Innnovation and Automation BVBA gevestigd in het Belgische Genk. Het bedrijf is opgericht in 1935 en telt wereldwijd inmiddels zo’n 4500 medewerkers, goed voor een totale jaaromzet van ongeveer 950 miljoen euro.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners