Maak kans op de Proces Innovatie Prijs 2014

Ook dit jaar wordt aan het begin van de Industriële Week, op dinsdag 30 september 2014, de Proces Innovatie prijs uitgereikt. De ‘PIP’ is een erkenning voor innovatieve producten en oplossingen binnen de procesindustrie en een initiatief van de Machevo & Bulk Vereniging en VNU Exhibitions. Wilt u extra publiciteit voor uw product, uw naamsbekendheid vergroten en aangeven dat uw bedrijf op de toekomst voorbereid is? Schrijf uw innovatie dan in voor de Proces Innovatie prijs 2014.

De Machevo & Bulk Verenging stimuleert haar leden innovatief te zijn en sponsort daarom de helft van het inschrijfgeld. Het stimuleren van innovaties in de procesindustrie is al jaren een speerpunt van de vereniging. In 1992 werd de eerste ‘Machevo Technologie Prijs’ uitgereikt, waarna in 2002 de naam werd gewijzigd in de huidige ‘Proces Innovatie Prijs’.

“Innoveren is een must om vooruit te blijven op de rest”, aldus de heer Tom Pruymboom, voorzitter van de Machevo & Bulk Vereniging. “De Machevo & Bulk Vereniging stimuleert ondernemers en machinebouwers om hun voorsprong te behouden door te blijven innoveren. Daarom is deze prijs dan ook een mooi symbool en een goed voorbeeld voor de innoverende ondernemer!”

Ook heeft de vereniging oog voor starters op de markt, jonge bedrijven die innoveren op basis van een specifiek nieuw idee. De vereniging verlaagt voor hen de drempel nog eens extra, door ook het lidmaatschapsgeld te halveren. Als nieuw lid komen zij direct in aanmerking voor de PIP sponsoring en profiteren daarnaast ook meteen van alle voordelen dat het lidmaatschap nog meer biedt.

Alle bedrijven en organisaties in Nederland en België kunnen zich voor de PIP inschrijven. De inzending moet innovatief en relevant zijn voor de procesindustrie. De innovatie hoeft nog niet op de markt te zijn, maar mag niet ouder zijn dan twee jaar.

Eigenlijk bestaat de Proces Innovatie Prijs uit twee awards, namelijk de PIP Vakprijs en de PIP Publieksprijs. Een zorgvuldig samengestelde vakjury beoordeelt alle inzendingen op 4 beoordelingscriteria (innovativiteit, toegevoegde waarde voor de gebruiker, business potential en overige voordelen zoals milieu, gezondheid en veiligheid) en maakt de nominaties bekend. Vervolgens kan iedereen via internet stemmen op deze nominaties voor de Publieksprijs. De vakjury kiest de winnaar van de Vakprijs. Tijdens de beurs ‘Industrial Processing’ worden de winnaars van de Vakprijs en de Publieksprijs bekendgemaakt.

Op dinsdag 30 september 2014 wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de beurs Industrial Processing. Meer informatie en het inschrijvingsformulier voor deelname vindt u op de website van VNU Exhibitions, www.industrialprocessing.nl/pip. Het inschrijfformulier kunt u tot en met 15 mei 2014 opsturen naar Pip@vnuexhibitions.com. In de brochure kunt u lezen hoe u de erkenning, publiciteit en maximale exposure kunt krijgen die u verdient.

 

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners