Lof voor lancering ‘Captains of Processing Dinner’

IMG 2587 web

Op donderdagavond 20 juni organiseerde Machevo & Bulk Vereniging in samenwerking met haar partners Easyfairs en Vakblad BULK voor de eerste keer het ‘Captains of Processing Dinner’. Nu de vakantieperiode is verstreken, kijken we met een content gevoel terug op deze exclusieve bijeenkomst voor onze directie- en managementleden.

De eerste editie van ‘Captains of Processing Dinner’ is ontstaan vanuit de behoefte om de leden een netwerkbijeenkomst te bieden waarbij de actuele trends in de markt inhoudelijk en interactief met elkaar worden besproken. Zo’n 40 leden en gasten genoten in het restaurant van de Evenementenhal in Gorinchem van een heerlijk diner en gingen met elkaar én het opiniepanel in gesprek gingen over onderwerpen die momenteel spelen in de branche. “Wat leeft er in de markt en onder de leden”, stelt Robert-Jan Steegman van Nestinox, commissielid van de organisatie van het evenement. “Het doel was om, anders dan de statistische gegevens van een marktonderzoek, op een meer inhoudelijke en dynamische wijze onze leden inzicht te geven in de huidige ontwikkelingen en trends in de markt.”

 MG 0980 webOpiniepanel
Het ‘Captains of Processing Dinner’ opiniepanel bestond uit Marian Wagemakers van Dalco Food, Perry Verberne van Van Beek en voorzitter van onze vereniging, Ron De Keersmaeker van Tetra Pak en bestuurslid van onze vereniging, en Rick Soepenberg van Surplus Select en lid van onze vereniging.

De panelleden deelden hun visie over actuele onderwerpen en trends, en best practices. Rick Soepenberg was verheugd om als panellid deel te mogen nemen aan het ‘Captains of Processing Dinner’ en zag er op meerdere vlakken de meerwaarde van in: “Het is een eer om deel te mogen nemen als panellid bij een professionele vereniging als Machevo. Ik zie het ook als een stuk erkenning dat hergebruik van machines inmiddels een vaste plek in de markt heeft gekregen.” Wiert Vos van Jansen & Heuning B.V was zeer tevreden over de panelleden: “Met een diverse vertegenwoordiging van de branche werden de ontwikkelingen goed besproken met goede en zinnige bijdrages van de panelleden.”

 MG 1040 webLeerzame discussies
Vooraf zijn er na een inventarisatie onder de leden een aantal onderwerpen geformuleerd die besproken zijn. “Met name de moderne procestechnologie was heel interessant”, vertelt Michiel Deering van Rodesta B.V. “Al zijn wij installateurs en bouwen we zelf niet, het is heel leerzaam om de ervaringen en meningen van anderen te horen.” Het behouden en aantrekken van personeel was een actueel onderwerp wat momenteel erg leeft onder de leden.

Opmerkzaam was dat leden punten ontdekten waarop samenwerkingen kunnen worden aangegaan. “Er heerst een positieve teneur omdat het overal goed gaat”, merkt Jos Verleg van Vakblad BULK op. “Je merkt dat de uitdagingen liggen in de ontmoetingen en de juiste spirit en vertrouwen om zaken aan te pakken en partnerschappen met elkaar aan te gaan.”

Het duurzaam ondernemen in de circulaire economie was ook een dankbaar onderwerp waarover de gedachten gewisseld werden. “Hier kan het bewustzijn bij veel leveranciers nog wel groeien. Uiteindelijk willen we als branche verduurzamen”, stipt Soepenberg aan.

 MG 0866 webGoede opkomst en betrokkenheid
Michiel Schröder van Easyfairs kijkt terug op een zeer succesvolle lancering van de eerste editie van het evenement ‘Captains of Processing Dinner’: “Het evenement is naar wens en verwachting verlopen. Noemenswaardig was het ‘show up percentage: alle aanmelders zijn ook daadwerkelijk gekomen. Er heerste een collegiale en betrokken sfeer.”

“We wilden graag dat mensen in gesprek gingen over onderwerpen en niet over business”, zegt Jos Verleg van Vakblad BULK. “Vooral samen kletsen over zaken waar we nu mee te maken hebben. Dat is gelukt. Iedereen was open, collegiaal en nam geen blad voor de mond.”

De grote mate van betrokkenheid onder de leden is ook niet onopgemerkt gebleven bij gast-panellid Marianne Wagemakers van Dalco Food B.V.: “Het publiek was heel gemotiveerd. Het evenement is professioneel georganiseerd en is een goed initiatief om elkaar te versterken.”

Steegman merkt tevreden op: “Het was goed om te zien dat de gesprekken aan de tafels verder gingen. Na afloop bleef men nog geruime tijd zitten.”

 MG 0876 webPositieve feedback
“Het idee is erg goed, evenals de uitvoering, zeker voor een eerste keer”, luidt de reactie van Egbers Smits van Rijkers Technologie. “De volgende keer mogen er wat mij betreft dan ook andere partijen aanschuiven. Zoals grote producenten als klanten, maar ook minder grote machinebouwers.”

Walter van Loon van Euro Manchetten sluit zich daarbij aan: “Het evenement is goed georganiseerd op een mooie makkelijk te bereiken locatie, het eten was lekker en de onderwerpen interessant.”

De sfeer werd deze avond door alle aanwezigen als zeer goed en ontspannen ervaren. Ook de setting van de bijeenkomst wordt gewaardeerd. “De kwaliteit van het eten was goed hoewel een kleinere zaal toereikender was geweest”, vertelt Marc Peerlings van Poeth B.V. “Het wisselen van tafels bracht goede gesprekken teweeg en bevorderde het netwerken.”

 MG 0994 webDavid Depickere van Engisol heeft dit ook ervaren: “Het concept was heel goed, het was een waardevolle avond. Meer externe bedrijven en verscheidenheid in de panelleden zou een welkome aanvulling zijn. ‘Captains of Processing Dinner’ is wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar.”

‘Captains of Processing Dinner’ continues
Na alle lovende reacties van de leden, met een enthousiaste toezegging tot deelname aan een volgende keer, kan er niet anders geconcludeerd worden dan dat er navolging gegeven wordt op deze eerste editie van ‘Captains of Processing Dinner’. “Het evenement heeft méér dan aan mijn verwachtingen voldaan. Het format staat. Met nieuwe stellingen en panelleden hopen we volgend jaar de opkomst te vergroten”, is de ambitie van Steegman.

Bekijk hier de foto’s van het Captains of Processing Dinner
Bekijk hier de terugblik van het Captains of Processing Dinner

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners