Juist nú is communicatie super belangrijk!

Communicatie is nog nooit zó belangrijk geweest als nu. Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat digitale communicatie wereldwijd op een noodgedwongen, razendsnelle manier er doorheen geduwd is. Van ‘business as usual’ is niet langer sprake. Werknemers die gewend zijn om buiten de deur te werken, vinden inmiddels creatief hun weg in chatten, mailen en videobellen, terwijl productiemedewerkers de afstand tot elkaar alleen maar groter zien worden, door de anderhalve meter afstand-regel. Iedereen binnen de procesindustrie neemt individueel maatregelen, maar ondertussen maken we ons op voor een langdurige crisis. En die gaat er ook écht wel komen. Om het mild uit te drukken: het is allemaal knap lastig. Maar op dit moment is gezondheid het enige dat telt!

De coronacrisis kent meer vragen, dan antwoorden. We leven van dag tot dag en reageren op wat er om ons heen gebeurd. De markt wordt opgeschud, er is vraaguitval, supply chains komen tot stilstand, broekriemen worden strak aangetrokken en de toekomst is nog nooit zo onzeker geweest. Het is een realistisch scenario, dat we op economisch gebied verschuivingen gaan zien. Ook de procesindustrie zal dit gaan ondervinden. Er zullen zeker nieuwe vragen voor producten gaan ontstaan, maar over kansen en bedreigingen valt nu nog niks te zeggen. We zitten middenin de crisis en we weten eigenlijk nog helemaal niet waar we nu eigenlijk precies in staan.

De Machevo & Bulk Vereniging kan als instituut geen helpende hand bieden in deze crisis, maar als vereniging hebben we wél een groot netwerk om verschillende bedrijven aan elkaar te koppelen. Juist nú is communicatie super belangrijk. Want wat is er mooier dan een netwerk, waar je zorgen kunt delen met branchegenoten? Waar je leert hoe anderen hun bedrijvigheid voortzetten in deze onzekere, surrealistische tijden en branchegenoten een beroep op elkaar kunnen doen? De coronacrisis gaat waarschijnlijk nog maanden duren. Blijf dus vooral communiceren, biedt elkaar een versterkende schouder en weet dat je er niet alleen voorstaat. Zoek elkaar ‘digitaal’ op, investeer in nieuwe contacten en schakel de Machevo & Bulk Vereniging in voor eventuele bemiddeling. Maar bovenal: blijf gezond!

Perry Verberne,
Voorzitter Machevo & Bulk Vereniging

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners