Internationale webinar: Let’s talk about Brexit!

Wij nodigen u van harte uit voor de webinar van onze partner DSIV ‘Let’s talk about Brexit!’ op woensdag 24 februari 2021 om 17.00 uur.

Met als gasten Ian Birkinshaw (algemeen secretaris van de solids handling- en procesindustrie in het Verenigd Koninkrijk) en een senior-manager van Jacob (de nummer één in het Verenigd Koninkrijk op het gebied van Pipework Systems).

Op de valreep van 2020 sloten de EU en het Verenigd Koninkrijk een nieuwe handels- en samenwerkingsovereenkomst. Na 4,5 jaar bakkeleien stemden alle EU-lidstaten en het Verenigd Koninkrijk in met een nieuw handelsakkoord en werd de uitkomst van het Brexit-referendum middels de Brexit-deal verzilverd.

Hoewel de handelsovereenkomst de broodnodige zekerheid en duidelijkheid geeft inzake het wettelijke kader voor handel met het Verenigd Koninkrijk, ervaren steeds meer bedrijven binnen de EU dat, naast de verwachte operationele veranderingen, de Brexit-deal ook de nodige onverwachte veranderingen met zich meebrengt. Uitdagingen, die de handel op tal van punten complexer maakt dan vóór de Brexit-deal.

Uitdagingen procesindustrie
Tijdens de leerzame webinar ‘Brexit the end and a new beginning?’ bespreekt Ian Birkinshaw, algemeen secretaris van de solids handling- en procesindustrie in het Verenigd Koninkrijk, de uitdagingen waar onze industrie sinds het nieuwe handelsakkoord tegenaan loopt. Birkinshaw’s presentatie wordt gevolgd door een kort gesprek met een senior-manager van Jacob, het nummer één bedrijf in het Verenigd Koninkrijk op het gebied van Pipework Systems.

Internationale discussies
De Engelstalige webinar wordt gehouden op woensdag 24 februari om 17.00 uur en is te volgen via Zoom. De organisatie is in handen van onze partner Der Deutsche Schüttgut-Industrie Verband (DSVI). Om zoveel mogelijk internationale ervaringen, uitdagingen en perspectieven te delen, is de interactieve webinar opengesteld voor alle leden van het Duitse DSVI, het Engelse SHAPA en zo ook voor u als Machevo-lid. Na afloop van de presentatie is er dan ook alle ruimte voor het stellen van vragen en het voeren van interessante discussies.

Klik hier voor directe toegang tot de Zoom meeting

 

 

 

 

 

 

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners