Industrial Processing en World of Technology & Science samen in Jaarbeurs

logos naast elkaar

Voor het eerst staan de beurzen Industrial Processing en World of Technology & Science volgend jaar oktober samen in de Jaarbeurs Utrecht. Voor de markt in de industrie, wetenschap en zorg ontstaat zo een eenduidig en herkenbaar moment. Industrial Processing stond traditiegetrouw al in de even jaren in het najaar op de agenda, als onderdeel van de Industriële Week en tegelijk met de beurs Macropack. Toen bekend werd dat Macropack wordt samengevoegd met Empack en daarom naar het voorjaar verhuist, ontstond de vraag of Industrial Processing moet meeverhuizen.

Overleg met leden en exposanten
De Machevo & Bulk Vereniging legde deze vraag voor aan haar leden. Ook deelnemers van Industrial Processing zijn om hun mening gevraagd. Op basis van die resultaten heeft Machevo overleg gevoerd met andere brancheverenigingen en Jaarbeurs Utrecht.

Samen 600 exposerende bedrijven
De verenigingen Machevo & Bulk, FEDA en FHI hebben nu besloten om met Jaarbeurs Utrecht de beurzen Industrial Processing en de World of Technology & Science te organiseren in de hallen 7 tot en met 11 van de Jaarbeurs. Dit levert grote synergie op. De beurzen tellen samen zo’n 600 exposerende bedrijven. De exposanten bieden gezamenlijk een schat aan technologische kennis. Bezoekers en exposanten krijgen door deze samenvoeging een helder moment om elkaar te treffen.

Natuurljike overgangen tussen verschillende werelden
World of Technology & Science wordt georganiseerd door FHI en FEDA, waarbij nadruk wordt gelegd op World of Laboratory, World of Motion & Drives, World of Electronics en World of Automation. De beurs wordt opgedeeld in diverse werelden. Iedere wereld profileert zich op een unieke wijze naar de eigen doelgroepen, waarbij de samenstelling van de hallen een natuurlijke overgang aan bezoekers biedt.

Focus op industrie, wetenschap en zorg
Daarnaast worden samenwerkingen opgezet in levendige projecten, waarbij technologie voor industrie, wetenschap en zorg centraal zal staan. Live demo’s en exciting technologyprojecten maken technologie tastbaar en concreet. De seminars zijn gericht op actuele thema’s met een sterke betrokkenheid van exposanten, prominente sprekers en eindgebruikers.

Samenwerking wordt intensiever
Voor de editie van 2014 was er al een co-locatie tussen Industrial Processing en de World of Technology & Science. Beide beurzen profiteerden van gezamenlijke bezoekerswerving en inhoudelijke programmering. Deze samenwerking zal – met het besluit om Industrial Processing in 2016 te organiseren op het voor velen bekende en gewaardeerde moment – verder worden geïntensiveerd. Te midden van de hallen die gevuld worden met de verschillende werelden van WoTS, vormt Industrial Processing straks een centraal punt.

logos naast elkaar

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners