Impressie van onze handelsmissie naar België

handelsmissie 1

handelsmissie 1Wij bedanken de NKVK, alle sprekers en deelnemers  voor hun deelname en bijdrage aan de zeer geslaagde Handelsmissie Nederland – België: ‘Toeleveren aan de Belgische Procesindustrie’ van 12 en 13 december jl. Wij hopen dat het doel van geslaagde contacten naar de toekomst toe in positieve resultaten omgezet kunnen worden. Wij houden aan uw aanwezigheid alvast een goede herinnering over!

De Belgische procesindustrie is en blijft één van de voortrekkers van de Belgische economie. Om haar positie op wereldvlak te behouden, ziet de Belgische procesindustrie zich genoodzaakt om continu te blijven investeren in de optimalisatie van haar processen. Er blijven dus belangrijke kansen bestaan voor producenten en leveranciers. Om u te helpen op deze kansen in te spelen organiseerde de Machevo & Bulk Vereniging in samenwerking met de Nederlandse Kamer van Koophandel voor België en Luxemburg (NKVK) en in opdracht van NL EVD Internationaal, agentschap van het Nederlandse ministerie van Economische Zaken, dit export bevorderende initiatief van twee dagen.

 

handelsmissie 3“Een geslaagd missie”
Een uitgebreid, diepgaand en exclusief programma waarbij u direct in contact werd gebracht met de voor u belangrijke en door u gekozen bedrijven uit de Belgische chemische- en voedingsmiddelenindustrie. Naast alle deelnemers nam ook onze vicevoorzitter Frans Bakker deel aan de handelsmissie, hij zegt hierover: “Het was een geslaagde missie. Het was interessant voor het netwerk tussen bedrijven, aangezien BKVK actief afspraken had gemaakt met diverse klanten uit ieders profiel’.

Het eerste bezoek tijdens de handelsmissie was aan BASF, één van de grootste chemieconcerns van de wereld. Het chemiebedrijf gaf een duidelijk beeld over hun inkoopbeleid en plannen voor de toekomst. De deelnemers kregen een meeting met alle belangrijke kopers en een rondrit over het fabrieksterrein van BASF in Antwerpen. Na het eerste bezoek ging iedereen met de bus naar een kaasfabriek van Belgomilk, een toonaangevend Belgisch voedingsbedrijf.

Elkaar leren kennen
Bij terugkomst in het Mercure hotel in Antwerpen was er ’s avonds een netwerkevent op de residentie van de ambassadeur in Brussel, met diverse business adviseurs uit België. Een diner waarbij deelnemers kennis konden maken met experts qua Benelux zakendoen. Frans Bakker vertelt: “Tijdens het netwerkdiner heb ik gesproken met een aantal leuke mensen. Zo ontmoette ik een technisch directeur van een bedrijf dat hooguit 1 kilometer van onze hoofdvestiging is verwijderd.” 

Na een goede eerste dag stond de tweede dag in het teken van potentiële afnemers. Op basis van een voorafgaand intakegesprek werden er voor de deelnemers op maat afspraken gemaakt met potentiële zakenpartners.

Frans Bakker kijkt met een goed gevoel terug op deze dagen: “Het was een geslaagde sessie en voor herhaling vatbaar. Het was een kans om klanten te bezoeken en om andere leden op een leuke manier te leren kennen”. Wij kunnen niet anders dan daarmee instemmen!

handelsmissie collage

 

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners