Feest van herkenning bij excursie Koopmans Meel

Machevo excursie Koopmans Meel Leeuwarden 14 web

Machevo excursie Koopmans Meel Leeuwarden 14 webDe excursie naar de fabriek van Koopmans Meel in Leeuwarden was flink in trek bij onze leden. Het was even puzzelen toen er binnen enkele dagen na bekendmaking bijna twee keer zo veel aanmeldingen als plaatsen waren. Gelukkig bleek Koopmans Meel bereid twee groepen rond te leiden en daarom waren alle leden 9 maart jl. welkom in de fabriek.

De rondleiding door de moderne fabriek was voor sommige leden een feest van herkenning. “Vanuit SEW-Eurodrive is Koopmans een goede klant. De fabriek zit vol met onze aandrijvingen en het was leuk om deze in een werkende fabriek te zien”, zegt ingenieur Marco Hiensch.

Machevo excursie Koopmans Meel Leeuwarden 8 web

Geheim van de smid
Teamleider Productie Wim Westerbeek van Koopmans Meel was niet bang dat de gasten de excursie zouden aangrijpen om hun moderne technieken af te kijken. “Het geheim van de smid zit in ons geval in de machines en dat zie je niet aan de buitenkant.”

Deze waard had zo veel vertrouwen in zijn gasten dat hij het ook aandurfde het splinternieuwe Koopmans Innovatie Expertise en Molenaarschap (KIEM)-innovatiecentrum aan te doen. In deze innovatieve broedplaats komen specialisten, producenten, leveranciers en consumenten bij elkaar om de marktontwikkelingen te volgen en nauw aan te laten sluiten op consumententrends.

Goed te volgen dankzij headsets
Manager engineering Paul Roefs van Poeth B.V. is positief over de excursie. “Het commentaar tijdens de excursie was zeer goed te volgen met het geluidsysteem dat werd gebruikt. Complimenten voor de organisatie” Ook andere leden zijn te spreken over deze manier van rondleiden.

Machevo excursie Koopmans Meel Leeuwarden 32 webLeden gekend en gehoord
Ook Machevo-vicevoorzitter Carlos Ooijen (VDL Industrial Products) kijkt terug op een succesvolle excursie. “De medewerkers van Koopmans gaven een uitgebreide rondleiding waarbij ze zeer gedetailleerde informatie gaven. Wij voelden ons echt gekend en gehoord. Vanuit de leden werden zeer goede vragen gesteld. Er was duidelijk aansluiting bij de interesses van de leden in de getoonde processen. Het is een schitterende fabriek!”

Afsluiting met borrel en dinerbuffet
Omdat Leeuwarden voor veel leden een flink eind rijden is, regelden we een borrel en dinerbuffet op steenworpafstand van de fabriek bij WTC Expo, Dat is de deelnemers erg goed bevallen.

“De borrel en het eten waren erg gezellig, zeker voor het vermijden van de files was dit goed gepland. Er kwam veel informatie op ons af tijdens de dag en daarom was het ook prettig om bij de borrel even in een informele setting een beetje te kletsen om de dag af te sluiten”, vertelt Andrea van Loon, marketing executive bij Euro Manchetten & Compensatoren.

Sales engineer Rob Hofs van Bauer Gear Motor Europe GmbH is sinds kort lid en deze excursie is ook hem goed bevallen. “Ik kan alleen maar zeggen dat het goed georganiseerd en zeer interessant was. De borrel en het diner waren ook prima.”

Bij de excursie zijn veel foto’s en video gemaakt. Bekijk de foto’s in ons Flickr-album en de video met terugblik op YouTube. Vakblad Process Control schreef een gedetailleerd verslag van de excursie. Productieleider bij Koopmans Meel Wim Westerbeek strooit in het artikel met interessante details. Bijvoorbeeld hoe met behulp van sensoren en perslucht ongewenste deeltjes met een afwijkende kleur uit het proces worden geblazen. Dit verslag is hier te lezen.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners