Feed Design Lab kijkt uit naar bezoek Machevo-leden

‘We hopen op nieuwe innoverende partners’

Het bedrijfsbezoek dat Machevo 3 november 2016 organiseert bij Vitelia Voeders en het Feed Design Lab kan interessante nieuwe samenwerkingen opleveren. “We verwachten dat we nieuwe bedrijven leren kennen die van toegevoegde waarde zijn voor de diervoederbranche”, zegt Trudy van Megen, Managing Director van het Feed Design Lab (FDL).

Het bezoek kan volgens Van Megen een inspiratie zijn om door samenwerking tot nieuwe inzichten te komen. “Dat is wat wij het liefste doen. We zetten onze deuren wagenwijd open voor iedereen die betrokken is bij de diervoederbranche, ambitie heeft en iets voor de toekomst wil betekenen.”

Machevo al bekend bij FDL
Het is dan ook logisch dat onder de 82 partners waar het FDL inmiddels mee samenwerkt meerdere Machevo-leden zitten. Zo staat in de proeffabriek een nieuw ontwikkelde cutter van Machevo-lid Dinnissen die groente- en fruitstromen verpompbaar maakt. De moes die zo ontstaat is namelijk nodig voor het demonstreren van weer aan andere machine die er poeders aan toevoegt.

Moderne fabriek
De Machevo-leden bezoeken tijdens de excursie ook een nabijgelegen fabriek van Vitelia Voeders, een van de oprichters van het FDL. Daar krijgen ze een volledig werkende proceslijn met de laatste technieken te zien.

Ambitie
“Bij het FDL zal het vooral om onze ambitie gaan; het verwerken van nieuwe grondstoffen en eiwitbronnen. Dat vraagt om andere procestechnologie”, zegt Van Megen. “Met onze bezoekers bekijken we daarom nieuwe en experimentele proceslijnen.”

Interessante mogelijkheden
web Feed Design Lab dsc 3434“Bedrijven gebruiken ons als platform om hun vernieuwingen onder de aandacht te brengen, maar zeker ook om nieuwe grondstoffen in bestaande apparatuur te testen. De proeffabriek is ingericht als standaard diervoerproductielijn, met volop ruimte voor innovatieve technologische vernieuwing. De machines die hier staan, verhuren wij aan bedrijven die ermee willen experimenteren. Deze mogelijkheid kan voor de Machevo-leden ook interessant zijn.”

De proeffabriek stelt ook ruimte beschikbaar voor machinebouwers om nieuwe ontwikkelingen te testen. ” We willen groeien naar de rol van een onafhankelijk platform waar allerlei nieuwe ontwikkelingen te zien zijn. Fabrikanten die een oplossing zoeken, moeten meteen denken: laat ik eens bij het FDL bekijken welke oplossingen er in de markt zijn”, omschrijft Van Megen haar toekomstvisie.

“Voor de Machevo-leden is het natuurlijk interessant om te bekijken of ze daar ook een rol in willen spelen. Door samen te werken kun je tot nieuwe inzichten komen.”

Innovatie in diervoederbranche
“Onze ambitie is om werk te maken van innovatie en verduurzaming van de diervoederbranche, voor en door het bedrijfsleven”, legt Van Megen uit. “Het FDL is opgericht door machinefabrikanten en de verwerkende industrie zelf. Zij hebben elkaar nodig om van deze ambitie werk te maken. Dat kan niet alleen.”

De excursie is een uitstekende gelegenheid voor de Machevo-leden om hun netwerk uit te breiden en kennis te vergaren. Het bezoek sluit af met een netwerkborrel en is alleen toegankelijk voor Machevo-leden en leden van DSIV, de Duitse organisatie waar Machevo mee samenwerkt.

Geen lid maar toch mee?
Had u graag mee willen gaan maar bent u geen lid? Door nú lid te worden kunt u alsnog meegaan. Dat brengt tal van andere voordelen met zich mee en u betaalt dan alleen contributie voor de de laatste maanden van het jaar. Klik hier om uw bedrijf aan te melden voor het lidmaatschap!

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners