Excursie URENCO Nederland

Header uitnodiging Urenco

Donderdag 12 april 2018 (exclusief voor leden)

URENCO Nederland is de grootste wereldspeler in uranium en opent 12 april haar zwaarbeveiligde deuren voor leden van Machevo. Er is slechts plek voor 32 personen, dus het vol is vol principe geldt. Wij behandelen de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst.

Over URENCO
URENCO is een nucleaire onderneming en verrijkt uranium voor kerncentrales door middel van ultracentrifugetechniek. Het bedrijf houdt zich bezig met een viertal sleutelprocessen: mijnbouw, conversie, verrijking en fabricage. URENCO is zowel een Nederlands als Brits en Duits bedrijf en opgericht in 1970 na de inwerkingtreding van het Verdrag van Almelo. Dit verdrag legde de fundamentele beginselen voor een effectief toezicht op de technologie van het bedrijf. URENCO Nederland is gevestigd in Almelo waar twee verrijkingsfabrieken voor uranium staan en heeft ongeveer 270 medewerkers.

bg home 4

Met een wereldwijd marktaandeel van 29% mag het bedrijf zichzelf de grootste aanbieder van licht verrijkt uranium noemen. Consumenten en bedrijven over de hele wereld maken gebruik van de geproduceerde brandstof.

Ook in de geneeskunde is URENCO niet meer weg te denken. Sinds 1990 wordt in Almelo gebruik gemaakt van stabiele isotopen voor nucleaire diagnostiek en brachytherapie. Op deze manier kunnen tumoren worden opgespoord en bestreden.

Programma en locatie
14:50 uur Melden bij Securitybalie.
15:00 uur Ontvangst in bezoekerscentrum met koffie, thee en cake.
15:15 uur Algemene inleiding van Geert Pluimers (Project Support Assistant) en Petra Engebertink (Communication & PR).
16:00 uur Rondleiding door uraniumverrijkingsfabriek SP5.
17:00 uur Einde excursie.

urenco

URENCO Nederland
Drienemansweg 1
7601 PZ Almelo
Tel: 0546 545 454
W: www.urenco.com

Belangrijke instructies
Tijdens de inschrijving geeft u een identiteitsbewijs op. Vanwege de strenge beveiligingsmaatregelen moet u uw opgegeven identiteitsbewijs meenemen, anders kunt u niet naar binnen. Mobiele telefoons en camera’s zijn niet toegestaan tijdens de rondleiding en kunnen in de kluisjes bij de balie veilig worden opgeborgen. Het bedrijfsbezoek is alleen toegankelijk voor personen die goed ter been zijn. Gebruik van hulpmiddelen, zoals een stok, kruk of rollator, is niet toegestaan vanwege veiligheidsvoorschriften. Houd er rekening mee dat er trappen aanwezig zijn in de fabriek.

Klik hier om u aan te melden voor de excursie.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners