Excursie Reactor Instituut Delft

DINSDAG 16 JANUARI 2018 (EXCLUSIEF VOOR LEDEN)

Altijd al een kernreactor van binnen willen zien? U als lid van Machevo krijgt de kans om een kijkje te nemen bij Reactor Instituut Delft (RID). Al meer dan 50 jaar is RID samen met de afdeling Radiation, Science & Technology (RST) het Nederlandse kenniscentrum voor aan straling gerelateerd onderzoek en onderwijs. Houd op dinsdag 16 januari de agenda vrij en meldt u aan via het online aanmeldformulier.

Wees er echt snel bij want er is slechts plaats voor 30 deelnemers! En vol=vol. Om zoveel mogelijk leden een kans op deelname te bieden hanteren we als voorwaarden: Per lidbedrijf laten we één deelnemer toe en aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt.

Aan de rand van de campus van de Technische Universiteit Delft staat een van de twee kernreactors die in Nederland actief is. Het is een zwembadreactor (2MW), die niet gemaakt is om energie te leveren, maar gebruikt wordt als neutronen- en positronenbron voor onderzoeksinstrumenten.

Onderzoek
Op allerlei verschillende terreinen wordt onderzoek gedaan. Duurzame energie, materialen en gezondheid, internationaal en nationaal. Om een beeld te schetsen: denk aan onderzoek op het gebied van zonnecellen, batterijen en medische isotopen voor diagnose en behandeling van kanker. Benieuwd geworden? Deze kennis en expertise kunt u zelf ervaren en bekijken tijdens de excursie.

OYSTER
Het RID investeert voortdurend in betere meetmethoden en technieken om onderzoek te doen. Daardoor kan de reactor nog beter voldoen aan vragen vanuit de wetenschappelijke wereld en vanuit de markt. Vijf jaar geleden startte het RID daarom een nieuw programma: Optimized Yield – for Science, Technology & Education – of Radiaton (OYSTER). Daardoor zal de Delftse onderzoeksreactor een stuk preciezer en breder inzetbaar worden.

Programma en locatie
09.45 uur      Ontvangst
10.00 uur      Welkomstwoord en start rondleiding
12.30 uur      Einde rondleiding

Reactor Instituut Delft
Gebouwnummer 50
Mekelweg 15
2629 JB Delft

T: +31 (015)2786712
W: klik hier om naar de website te gaan.

Legitimatie verplicht
Het aantal personen die mee kunnen met deze excursie is maximaal 30. Meldt u dus snel aan, als u zeker wilt zijn van deelname aan de excursie. Belangrijk: bij binnenkomst bij het RID moet u zich kunnen legitimeren. Vergeet dus niet uw legitimatiebewijs mee te nemen, zonder wordt u niet toegelaten.

Gratis, maar niet geheel vrijblijvend
Deelname is gratis, maar niet geheel vrijblijvend. Als u zich inschrijft, verwachten we dat u ook daadwerkelijk naar de excursie komt. Daarom gelden er bijzondere annuleringsvoorwaarden.

Annuleringsvoorwaarden
U kunt uw inschrijving alleen schriftelijk annuleren met een e-mail aan secretariaat@machevo.nl. Annuleren van een gratis inschrijving kan kosteloos tot 48 uur voorafgaand aan het event. Meldt u zich binnen 48 uur voor aanvang af of vergeet u zich af te melden? Dan zijn we helaas genoodzaakt €75,00 (excl. btw) aan catering- en organisatiekosten in rekening te brengen. U kunt bij verhindering natuurlijk altijd een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken.

Aanmelden voor deze excursie is niet meer mogelijk.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners