Excursie Food Pilot opent nieuwe deuren voor Machevo-leden

web Collage

‘Veel potentieel voor toekomstige samenwerkingen’

De excursie van 24 juni jl. naar de Food Pilot in het Oost-Vlaamse Melle heeft veel enthousiaste reacties opgeleverd. De deelnemers én de Food Pilot zelf geven aan goede samenwerkingsmogelijkheden voor de toekomst te zien.

De Food Pilot is dé proeftuin waar de voedingsindustrie op semi-industriële schaal experimenten uitvoert op het gebied van food processing. Met tal van kleine proceslijnen werkt de Food Pilot onder meer aan de optimalisatie van procesparameters, houdbaarheidstests en smaaktesten voor voedingsbedrijven. Na een rondleiding door de pilothallen volgde een lezing over voedselveiligheid.

web Collage

‘Leerzame dag’
Walter van Loon, directeur van Euro-Manchetten & Compensatoren BV, noemt het goed om eens stil te staan bij wat er komt kijken om voeding gezond uit de supermarkt te kunnen kopen. “Bij de Food Pilot doen ze niet alleen onderzoek naar de voeding voor gezonde mensen, maar ook de voeding voor risicogroepen zoals zieke mensen, kinderen, bejaarden en mensen met allergieën. Voor mij was het een zeer leerzame dag.”

‘Kansen om de verbinden’
De lezing werd gevolgd door een discussie over de mogelijkheden die er liggen voor de Machevo-leden op het gebied van voedselveiligheid. “De meeste leden hebben dagelijks met machines en installaties voor voeding te maken en vormen dus een onmisbare schakel in deze keten. Juist dit biedt ons kansen om partijen met elkaar te verbinden, van varkenshouder tot slagerij”, zegt Van Loon.

 “Voor mij als componenten leverancier was het leerzaam om er weer eens aan te worden herinnerd dat ook de onderdelen die wij leveren een cruciale rol spelen bij voedselveiligheid.”

‘Interessante partij’
Ook Machevo-bestuurslid Perry Verberne (Van Beek Schroeftransport BV) toont zich tevreden. “De Food Pilot is een zeer interessante partij waar velen van ons voordeel uit kunnen halen. Ik heb meerdere leden gesproken die er ook zo over dachten.”

‘Deuren geopend’
“We zijn prima ontvangen door de Food Pilot en er zijn zeker een aantal deuren geopend”, zegt Machevo-vicevoorzitter Carlos Ooijen (VDL Industrial Products BV). “Ik heb veel tevreden gezichten gezien en daarom zeker een goed gevoel aan deze middag overgehouden.”

‘Netwerk van technologiebedrijven’
Ook de Food Pilot zelf is positief over het bezoek. “Wij zijn zeer tevreden en tevens vereerd door het enthousiaste en talrijke bezoek van de Machevo-leden”, zegt communicatiemedewerker van de Food Pilot Karen Verstraete. “Wij streven ernaar om een platform voor technologieverkenning te zijn naar de voedingssector. En dat bereik je pas als je verweven bent met een uitgebreid netwerk van technologiebedrijven.”

‘Veel potentieel’
Elkaar goed leren kennen is daarin volgens Verstraete een eerste noodzaak om een brug te kunnen vormen. “We zien veel potentieel voor toekomstige samenwerkingen.”

Bekijk alle foto’s die we hebben verzameld in ons Flickr albumBekijk de filmcomplicatie van onze excursie op YouTube

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners