Eerste nieuwe leden van 2012

logo inadco

Het jaar 2012 is goed begonnen: onze vereniging mag aan u twee nieuwe leden voorstellen:INADCO Moisture Measurement BV uit Eersel en Volkmann GmbH gevestigd in Soest (Duitsland). Wij heten beide firma’s van harte welkom en wensen hen een prettige samenwerking toe met onze overige leden en relaties. Zoals reeds eerder hier vermeld: hoe meer leden, hoe sterker de vereniging neergezet kan worden. Dus: vergroot uw netwerk, maak ons samen nog sterker dan we al zijn en maak de binnen de branche behorende bedrijven attent op onze actieve vereniging.

INADCO Moisture Measurement BV

logo inadcoINADCO Moisture Measurement BV, gevestigd te Eersel, is van huis uit een bureau wat zich richt op industriële besturingen, (ijkwaardig) wegen door middel van bijvoorbeeld een weegband. Ook ontwikkelen en produceren zij meetapparatuur geschikt voor het inline en online meten van vochtinhoud en bulkdichtheid in processen met fijne en grove inhomogene stortgoederen.

Specialiteit is het meten van de Vochtinhoud zonder gebruik te maken van talloze calibratielijnen voor elk product, het bepalen van de Bulkdichtheid tijdens het proces en het wegen van productstromen met een laag stortgewicht (60 gr/l – 1500 gr/l) met een bandweger. Doordat INADCO zelf de ontwikkelaar en producent is van de meetapparatuur kunnen zij indien nodig, de apparatuur zó aanpassen dat deze ingezet kan worden in uw  procesomstandigheden.

De met een unieke technologie werkende Vochtmeters behalen een zeer hoge reproduceerbaarheid en een nauwkeurigheid tot 0,1 %, terwijl het oplossend vermogen nóg groter is. Eén van die ontwikkelde Vochtmeters is tijdens de vorige editie van de Industrial Processing 2010 door een deskundige jury uit de vele inzendingen gekozen en bekroond met de Innovator Status voor onze Proces Innovatie Prijs 2010. Ook in 2012 kunt u INADCO weer op de Industrial Processing ontmoeten.

Met een jarenlange ervaring vanuit onder andere de mengvoederindustrie en de potgrondindustrie is INADCO nu sterk in opkomst om ook andere industrieën te bedienen met hun vochtmeters en bulkdichtheidsmeters, met o.a. contacten in de energiebranche, baksteenfabricage en afvalverwerking.

Onze contactpersoon, de heer Van der Dussen, is kort maar krachtig over de reden van toetreding tot onze vereniging: “Ter bevordering van onze exposure binnen de stortgoedbranche”. Wij heten INADCO van harte welkom binnen onze vereniging en maken u attent op hun website: http://www.inadco.nl/

Volkmann GmbH

logo volkmannVolkmann GmbH te Soest (Duitsland) ontwikkelt, bouwt en levert systemen voor het transporteren van vaste stoffen middels vacuüm. Het Duitse bedrijf heeft voor Nederland de heer Marcel Thunnissen aangesteld als Sales Manager, technisch commercieel verantwoordelijk voor de projecten in Nederland.

Volkmann GmbH is in 1973 opgericht als consulting onderneming voor automatisering en economisch produceren. Sinds 1979 heeft Volkmann zich gespecialiseerd in vacuüm transport van vaste stoffen (poeders, granulaten, stof, pigmenten, etc.), met haar eigen productrange. Veel innovaties, beschermd door diverse patenten, hebben ervoor gezorgd dat Volkmann toonaangevend is op het gebied van vacuüm conveyors, vacuüm pompen en vacuüm componenten. De systemen zijn standaard geschikt voor alle Atex stof zones en kunnen tevens geleverd worden voor alle Atex gas zones.

Flexibiliteit, snelheid en een pro-actieve marktbenadering gaan hand in hand met superieure kwaliteit, zeer korte levertijden en korte response tijden. Het up-to-date machinepark, eigen staalbewerking, de Volkmann lasspecialiteit en engineeringkwaliteit (CAD 3D) zorgen ervoor dat zij klantspecifieke oplossingen kunnen bieden in een groeiende markt.

Kijkt u gerust eens op hun internationale website: http://www.volkmann.eu/

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners