De keus van Geus bij Machevo

Rob Geus, bekend van televisieprogramma’s waar hij misstanden op hygiënegebied aan de kaak stelt, heeft als gastspreker tijdens onze Algemene Ledenvergadering ook een zinnig woordje gedaan over hygiëne in de voedingsmiddelenindustrie. Regelmatig wordt Rob uitgenodigd bij ‘grote voedingsmiddelenfabrikanten’ om zijn kennis en inzichten te delen en de hygiëne-alertheid van medewerkers te verhogen.

Als praktijkvoorbeeld vertelde Geus over zijn ervaringen bij Mars, waar hij uitgenodigd was om naar de interne processen te kijken en de hygiëne-alertheid van alle medewerkers te prikkelen. Ook vertelde hij breeduit over zijn ervaringen en zoemde onder andere in op veelvoorkomend bedrijfsblindheid van medewerkers, waardoor basale fouten niet meer worden opgemerkt. Zijn aanpak: Iedere medewerker “van hoog tot laag” in het proces benaderen, met respect behandelen en inzicht geven in de hygiëne aspecten van hun werkzaamheden zodat hygiëneregels worden begrepen, gedragen en daardoor nageleefd.

Geus wist te vertellen, dat de Voedsel- en Warenwet in Nederland strenger is dan in de ons omringende landen maar dat de Voedsel- en Warenautoriteit kampt met een ernstig tekort aan mankracht en bekwame keurmeesters. Daardoor kan er zelfs bij calamiteiten onvoldoende worden gereageerd en is het van groot belang dat de Nederlandse voedselindustrie zelf haar verantwoordelijkheid neemt.

Tot slot werden de aanwezigen getrakteerd op een (on)smakelijke anekdote uit het televisieprogramma ‘De Smaakpolitie’ over een hele grote, Bourgondisch levende kakkerlak in de keuken van een restaurant.

Klik hier: Voor kort filmfragment van Rob Geus tijdens de ALV
Klik hier: Voor foto’s van Rob Geus tijdens ALV en netwerkborrel

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners