Bezoek aan CONO smaakt naar meer

IMG 1950 web

Bij hoge uitzondering mochten onze leden op 5 september jl. een bezoek brengen aan de hypermoderne kaasmakerij van CONO in de Beemster. De fabriek is niet ingericht op het ontvangen van grote groepen bezoekers, maar voor ons wilden de kaasmakers wel een uitzondering maken. En dus stonden die dinsdag 40 Machevo-leden bij CONO op de stoep. Daarmee was wederom de maximale groepsgrootte bereikt.

Hoge verwachtingen waargemaakt
De enige vraag was nog of CONO de verwachtingen kon waarmaken. Vanuit alle windhoeken van Nederland waren onze leden door het mooie polderlandschap van de Beemster naar CONO afgereisd.

Na een hartelijke ontvangst door directeur Wim Betten en manager corporate communicatie Saskia van der Valk in de presentatieruimte op het fabrieksterrein presenteerde de directie op een enthousiaste manier hoe CONO zich als Coöperatie van Melkveehouders heeft ontwikkeld tot de modernste kaasfabriek ter wereld.

Ons bezoek is CONO goed bevallen. “Het was een enthousiaste en geïnspireerde groep mensen. Heel leuk om dit voor hen te organiseren”, zegt communicatiemanager Van der Valk. “De bezoekers waren vriendelijk en hartelijk. Het was aardig dat ze na afloop de moeite namen om ons te bedanken en te vertellen hoe de excursie hen was bevallen. Na afloop hebben we ook nog mails gehad met lovende woorden. En de taart die we van Machevo kregen is onze medewerkers ook goed bevallen.”

IMG 1966 webTransparante fabriek
Tijdens de rondleiding door de nieuwe fabriek konden we het gehele proces heel goed volgen via een gang met glazen wanden. De medewerkers van CONO wisten overal een uitgebreide uitleg bij te geven en vertelden graag alles over de technische details wanneer wij vragen hadden. Machevo-lid Jan-Willem Ansems van Hoppenbrouwers Techniek kijkt enthousiast terug. “Ik vond de rondleiding en uitleg van CONO op hun productielocatie super! Ik heb ervan genoten en een interessant plant bezoek gehad. Ook is het altijd prettig een verhaal te horen van de gebruiker.”

Heerlijke proeverij
Minder technisch, maar voor de deelnemers toch minstens zo aantrekkelijk, was de proeverij waarbij de kaasexpert van CONO ons verschillende kaassoorten voorschotelde. De kaasexpert wist hierbij vol enthousiasme te vertellen wat er voor nodig is om tot de volle smaak te komen en waarom het soms lang duurt om echte oude kaas te krijgen.

‘Interessante excursie’
“Al met al kunnen wij terugkijken op een zeer geslaagde dag en willen wij iedereen nogmaals hartelijk danken voor de deelname en met name de medewerkers van CONO, in nauwe samenspraak met Ron de Keersemaeker van Tetra Pak, voor het mogelijk maken van deze interessante excursie!”, zegt Machevo-vicevoorzitter Carlos Ooijen.

Tot de volgende bijeenkomst?
We kijken ondertussen ook vooruit naar ons grootste netwerkmoment van het jaar: Machevo Connect 2017! Dit vindt plaats op 23 november. Heeft u zich al ingeschreven?

Bekijk de foto’s op ons online foto-album

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners