Bestuurswisseling

Vers bloed in het bestuur van onze vereniging met het aantreden van twee nieuwe bestuursleden, te weten  Robert-Jan Steegman (Nestinox B.V.) en Yves Willems (Optyl BVBA). Tevens twee functiewisselingen, Chris van der Lande (Van Beek B.V.) droeg het penningmeesterschap over aan Carlos Ooijen (VDL Industrial Products B.V.). En Tom Pruymboom (Jongia N.V.) volgde Armando Turba op als voorzitter van de vereniging. De bestuurswisseling is in november vorig jaar door de Algemene Ledenvergadering bekrachtigd, waardoor de vereniging het nieuwe jaar fris van start is gegaan.

De nieuwe voorzitter, Tom Pruymboom, sprak  tijdens de Algemene Ledenvergadering woorden van dank uit voor de inzet van de scheidende voorzitter. Hij noemde Turba een betrokken, gedreven en aanwezig voorzitter, die aanspreekbaar is voor de leden. Armando Turba kon helaas onverwachts niet deelnemen aan de Algemene Ledenvergadering. Hij zegt hierover: “Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 26 november jongstleden, waar ik tot mijn spijt helaas niet bij aanwezig kon zijn, heeft u kennis kunnen maken met mijn opvolger Tom Pruymboom. Ik ben ervan overtuigd dat onder leiding van Tom de vereniging nog professioneler gaat worden. Ik wens Tom en zijn bestuur veel wijsheid en alle succes toe. Ook wil ik alle (bestuurs)leden, business partners en relaties hartelijk bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen in de afgelopen jaren. Ik kijk er positief op terug!”

Tom Pruymboom zegt blij te zijn met de balans in het huidig bestuur; de fluids- en solids sectoren zijn hierin beide evenredig vertegenwoordigd. Vloeistoffen sector door Remco Harmse (Alfa Laval Benelux B.V.), Ron de Keersmaeker (Tetra Pak Processing Systems B.V.) en hemzelf. Vaste stoffen sector door Carlos Ooijen (VDL Industrial Products B.V.), Frans Bakker (Dinnissen B.V.), Chris van der Lande (Van Beek B.V.) en Yves Willems (Optyl BVBA). Robert-Jan Steegman (Nestinox B.V.) bedient beide sectoren en Daan Hoogwater (Hoogwater Consultancy) is en blijft het algemeen geweten van het bestuur.

Nieuw bestuurslid Robert-Jan Steegman, Financieel Directeur Nestinox B.V.
“De kans om letterlijk en figuurlijk de grenzen op te zoeken en over te gaan”.
“Als bestuurslid wil ik de weg die we in de commissie Buitenlandse Beurzen hebben ingezet graag voortzetten en de Nederlandse Procesindustrie ook internationaal meer op de kaart zetten. Met het lidmaatschap van Machevo heb je daardoor de kans om buiten de gebaande paden te treden en letterlijk en figuurlijk de grenzen op te zoeken en over te gaan”.

Nieuw bestuurslid Yves Willems, zaakvoerder van het Vlaamse OPTYL BVBA
“Door een vereniging met zowel Vlaamse als Nederlandse leden staan we veel sterker in Europa”.
“Machevo is voor ons het bewijs dat we zaken moeten doen over de grenzen en productsegmenten heen. Door een vereniging met zowel Vlaamse als Nederlandse leden, staan we ook veel sterker in Europa en de wereld en kunnen we van Holland, Flemish of BeNeLux een typerend handelsmerk maken. De tijd dat we enkel in de ons omliggende dorpen handel dreven is al lang voorbij. Nu moeten we verder durven kijken en ook effectief handelen. Machevo kan daar een belangrijke en ondersteunende partner in zijn. Zowel naar groepsactiviteiten als doelgerichte begeleiding”.

Nieuwe penningmeester Carlos Ooijen, managing director VDL Industrial Products B.V.
“Bundelen van krachten, ook binnen het bestuur, staat voor mij voorop”.
“Ik lever graag een bijdrage aan het verder uitbouwen en professionaliseren van de vereniging, waarbij het bundelen van krachten, ook binnen het bestuur, voor mij voorop staan. Het penningmeesterschap is niet iets wat ik direct ambieer, maar heb ik vanwege mijn verantwoordelijkheidsgevoel (tijdelijk) op me genomen. In de nabije toekomst is deze rol waarschijnlijk beter op zijn plaats bij collega’s in het bestuur met meer vakkennis op dit gebied”.

Tot slot onze nieuwe voorzitter Tom Pruymboom, Sales Director van Jongia N.V.
“Elkaar inspireren op innovatie, export en bedrijfsvoering is mijn visie op de toekomst van Machevo”.
“Het mogen vertegenwoordigen van een dynamische groep ondernemingen en machinebouwers is een grote eer. Samen kunnen we ons sterk maken in de markt voor uitwisseling van marktinfo en gezamenlijk optrekken in de exportmarkten. Elkaar inspireren op innovatie, export en bedrijfsvoering is mijn visie op de toekomst van Machevo. Daar kies ik graag voor”.

 

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners